Allipebrada d'angules
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Salvador
INGREDIENTS
- 1 kg d'anguiles
- 250 g d'angules
- 1/2 kg de patates
- 2 cabeces d'all
- 1 cullerada de pebre dolç
- 7 cullerades d'oli d'oliva
- 50 g d'ametlles
- 150 g d'arròs
- julivert
- safrà
- llorer
- sal i aigua
PREPARACIÓ
D'entrada, poseu oli a escalfar en una paella.
Mentrestant, aixafeu els alls i daureu-los en l'oli ben calent, oli en què abans haureu tirat una mica de sal. Un cop sofregits els alls, fregiu-hi les patates tallades a daus grans. Quan les patates ja estiguin ben fregides, tireu-hi una cullerada de pebre vermell dolç, cobriu-ho amb aigua freda i deixeu que arrenqui el bull, moment en què hi posareu l'anguila tallada a trossos, 1 fulla de llorer i uns quants brins de safrà. Deixeu-ho coure uns 8 minuts a foc fort, poseu-hi l'arròs i feu-ho coure 15 minuts més. Mentrestant, prepareu una picada amb una mica de sal, els alls laminats, les ametlles i el julivert. Quan falti poc perquè acabi la cocció de l'arròs, aboqueu la picada a la cassola, i uns minuts més tard, afegiu-hi el darrer ingredient, les angules. Deixeu-ho uns minuts més al foc, i ja tindreu l'allipebrada a punt.
Mentrestant, aixafeu els alls i daureu-los en l'oli ben calent, oli en què abans haureu tirat una mica de sal. Un cop sofregits els alls, fregiu-hi les patates tallades a daus grans. Quan les patates ja estiguin ben fregides, tireu-hi una cullerada de pebre vermell dolç, cobriu-ho amb aigua freda i deixeu que arrenqui el bull, moment en què hi posareu l'anguila tallada a trossos, 1 fulla de llorer i uns quants brins de safrà. Deixeu-ho coure uns 8 minuts a foc fort, poseu-hi l'arròs i feu-ho coure 15 minuts més. Mentrestant, prepareu una picada amb una mica de sal, els alls laminats, les ametlles i el julivert. Quan falti poc perquè acabi la cocció de l'arròs, aboqueu la picada a la cassola, i uns minuts més tard, afegiu-hi el darrer ingredient, les angules. Deixeu-ho uns minuts més al foc, i ja tindreu l'allipebrada a punt.