All i pebre de "bullit de porc"

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Mestres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 2 ventres de porc tallats
  • 150 g de patates
  • 100 g de mongetes cuites
  • 1 bitxo
  • sal
  • aigua Per a la picada:
  • la polpa de 4 nyores
  • 2 alls
  • 60 g d'ametlles
  • 1 dl d'oli

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu les ametlles, un parell d'alls, la polpa de les nyores, que haureu pelat i posat en remull per treure'n la polpa amb més facilitat, i una mica d'oli en un pot i bateu-ho.
Tot seguit, deixareu la picada amb una mica d'aigua, remeneu-la i incorporeu-la en una cassola amb oli roent. Quan s'hagi escalfat, incorporeu-hi més aigua. I, quan comenci a bullir, incorporeu-hi les patates esqueixades. Quan les patates estiguin mig cuites, incorporeu a la cassola les mongetes, el ventre de porc cuit, una mica de sal i un bitxo lligat amb un fil per poder-lo retirar després. Quan estigui cuit, traieu el bitxo i ja podeu muntar el plat. Afegiu-hi una mica de julivert.