All cremat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Contreras
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Infinit, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 6 patates mitjanes
  • una cabeça d'alls
  • 6 tomàquets madurs
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • un got de vi blanc de taula
  • fumet de peix de roca (congres, aranyes...), 1 l aprox.
  • 1 moixina sense pell
  • cibulet per decorar
  • oli i sal
  • farina
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats.
Quan estiguin dauradets, retireu-los del foc, poseu-los en un bol juntament amb el julivert i tritureu-ho amb el morter.

A continuació, a la mateixa cassola dels alls, poseu-hi el pebre vermell i el tomàquet pelat i sense llavors i deixeu-lo coure durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir, poseu-hi les patates pelades i esqueixades, el fumet i la sal, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la moixina prèviament salada i enfarinada.

Tot seguit, afegiu la picada d'all i julivert a la cassola, remeneu-ho bé, deixeu-la coure un parell de minuts, afegiu-hi la moixina fregida, deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més, apagueu el foc, tapeu la cassola i deixeu-ho reposar una estona més.

I ja per acabar, emplateu les patates, poseu-hi la moixina a sobre, salseu el plat amb el suc de la cocció i guarniu-lo amb una mica de cibulet picat.