All cremat de bacallà

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 1 persona:
  • 4 tomàquets de penjar que no siguin massa madurs.
  • 2 grans d'all sec.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • 1 suprema de bacallà fresc de 200g. de la part del llom.
  • julivert.
  • Sal, pebre negre.
  • 4 cebes de figueres grosses.
  • 2 claus d'olor,
  • 4 grans de pebre negre.

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 15 minuts

1. Escaliveu la ceba amb uns claus d'olor i uns grans de pebre clavats a dins.
2. Talleu els tomàquets a dauets amb un ganivet de serra.
3. Talleu els alls a làmines.
4. En una paella amb oli d'oliva, fregiu-hi els grans d'all fins que siguin ben rossos.
5. Afegiu-hi els tomàquets i coeu-los a foc fort un parell de minuts ben salpebrats.
6. Passeu-ho tot per un colador prement-ho bé, per aprofitar-ne tot el suc.
7. Peleu la ceba i talleu-la a la juliana.
8. En una paella antiadherent, daureu el bacallà salpebrat per la banda de la carn uns minuts. Gireu-lo i deixeu que es cogui per la banda de la pell només un minutet.
9. Salteu la ceba a la mateixa paella, i emplateu-la a banda.
10. Salseu-ho tot amb l'all cremat, i escampeu-hi una mica de julivert picat.