Alfajores (Pastissets de "dulce de leche") - Uruguai
- Programa: Karakia
- Cuina: Sylvia Roig, Roses
INGREDIENTS
- 1 tassa i 1/3 de farina
- 2/3 de tassa de maizena
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1/2 tassa de sucre glacé
- 1/3 de tassa mantega
- ratlladura de llimona
- 1 rovell
- 1 ou
- dulce de leche
- coco ratllat
PREPARACIÓ
Barregeu la mantega (millor si la teniu a temperatura ambient), el sucre glacé, un ou sencer i un rovell d'ou. Un cop barrejat, afegiu-hi mitja culleradeta de ratlladura de llimona (si ho preferiu, ho podeu canviar per vainilla).
En un altre bol, barregeu la farina, la maizena i el llevat. Després aneu-ho tirant a poc a poc a la barreja de mantega. Remeneu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia i que no s'enganxi.
Espolseu una mica de farina damunt del marbre i esteneu-hi la pasta. Aplaneu-la amb un corró fins que tingui, més o menys, mig centímetre de gruix. Talleu-ne porcions d'uns 4 cm de diàmetre i aneu-les col·locant en una safata per anar al forn, prèviament untada amb mantega.
Enforneu els alfajores durant 15 minuts a 190º. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
Una vegada freds, uniu-los de dos en dos posant-hi entremig una culleradeta de dulce de leche. Arrebosseu-ne les vores amb coco ratllat i ja els podeu servir.
En un altre bol, barregeu la farina, la maizena i el llevat. Després aneu-ho tirant a poc a poc a la barreja de mantega. Remeneu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia i que no s'enganxi.
Espolseu una mica de farina damunt del marbre i esteneu-hi la pasta. Aplaneu-la amb un corró fins que tingui, més o menys, mig centímetre de gruix. Talleu-ne porcions d'uns 4 cm de diàmetre i aneu-les col·locant en una safata per anar al forn, prèviament untada amb mantega.
Enforneu els alfajores durant 15 minuts a 190º. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
Una vegada freds, uniu-los de dos en dos posant-hi entremig una culleradeta de dulce de leche. Arrebosseu-ne les vores amb coco ratllat i ja els podeu servir.