Alfajores (Galetes farcides de llet condensada) - Xile
- Programa: Karakia
- Cuina: Eliana Bozo, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de farina
- 250 g de margarina
- 4 rovells d'ou
- 1 copeta de conyac
- el suc de 3 taronges
- nous trinxades
- 1 pot de manjar blanco (llet condensada cuita)
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 180º.
Pasteu tots els ingredients, excepte les nous trinxades i el manjar blanco, fins que obtingueu una massa que no se us enganxi als dits. Deixeu-la reposar una estona.
Aneu agafant porcions de massa de la mida una mica més grossa que una nou i estireu-les amb el corró, escampant una mica de farina damunt el marbre perquè no se us enganxi; han de quedar fines. Talleu-les amb un tallapastes rodó; si no en teniu, podeu fer servir un got o una copa ampla. Amb una forquilla, feu força punxades a cada porció de massa perquè no s'infli excessivament en coure.
Per muntar els alfajores, agafeu una galeta, unteu-la amb força manjar blanco i tapeu-la amb una altra galeta. Suqueu també les vores amb més manjar blanco i feu rodolar cada peça per sobre de les nous trinxades; d'aquesta manera n'hi quedaran d'enganxades.
També podeu fer les porcions de massa de mida força més grossa i fer-ne un pastís amb capes de manjar blanco.
És molt típic fer alfajores per celebrar aniversaris, etc...
Nota:
Si en lloc de nous trinxades hi poseu clara d'ou muntada a punt de neu, dels alfajores en diuen chilenitos. Els chilenitos s'han de deixar assecar d'un dia per l'altre perquè la clara d'ou quedi seca i cruixent, semblant a la merenga.
Pasteu tots els ingredients, excepte les nous trinxades i el manjar blanco, fins que obtingueu una massa que no se us enganxi als dits. Deixeu-la reposar una estona.
Aneu agafant porcions de massa de la mida una mica més grossa que una nou i estireu-les amb el corró, escampant una mica de farina damunt el marbre perquè no se us enganxi; han de quedar fines. Talleu-les amb un tallapastes rodó; si no en teniu, podeu fer servir un got o una copa ampla. Amb una forquilla, feu força punxades a cada porció de massa perquè no s'infli excessivament en coure.
Per muntar els alfajores, agafeu una galeta, unteu-la amb força manjar blanco i tapeu-la amb una altra galeta. Suqueu també les vores amb més manjar blanco i feu rodolar cada peça per sobre de les nous trinxades; d'aquesta manera n'hi quedaran d'enganxades.
També podeu fer les porcions de massa de mida força més grossa i fer-ne un pastís amb capes de manjar blanco.
És molt típic fer alfajores per celebrar aniversaris, etc...
Nota:
Si en lloc de nous trinxades hi poseu clara d'ou muntada a punt de neu, dels alfajores en diuen chilenitos. Els chilenitos s'han de deixar assecar d'un dia per l'altre perquè la clara d'ou quedi seca i cruixent, semblant a la merenga.