Aletes de pollastre fregides

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Arola
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Arola (Hotel Arts), Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    El greix més indicat per preparar fritures és l'oli d'oliva, ja que és capaç de suportar altes temperatures sense crear substancies nocives.

INGREDIENTS

  • 24 aletes de pollastre
  • sal i pebre
  • 200 g de farina de fregir
  • 450 cl d'oli d'oliva (per fregir)
  • 300 cl d'oli d'oliva (per al confitat)
  • 1 all i 1 fulla de llorer (per al confitat)
  • brots d'amanir (opcional)
  • Per a la salsa de iogurt i cogombre:
  • 1 iogurt grec
  • 40 g de cogombre
  • 25 g de coriandre
  • Per a la salsa picant:
  • 4 tomàquets de branca
  • 1 all picat
  • 1/4 d'un pebrot vermell
  • 1 bitxo sec
  • 1 g de pebre vermell de la Vera
  • 50 g de sucre
  • 25 g de vinagre de xerès
  • oli d'oliva
  • Per a l'allioli:
  • 100 g de l'oli de confitar les ales
  • 1 rovell
  • 1 all

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el llorer i l'all en un cassó amb oli abundant i confiteu-hi les aletes de pollastre durant uns 45 minuts a foc molt suau.

Mentrestant, peleu el cogombre, traieu-li les llavors, piqueu-lo amb un ganivet i poseu-lo en un bol amb aigua i sal durant un parell de minuts.

Per fer la salsa de iogurt, poseu en un bol el cogombre escorregut, el coriandre picat
i el iogurt, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

Per fer la salsa picant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els alls picats i el bitxo. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el pebrot picat, el pebre vermell i el vinagre i deixeu-ho caramel·litzar una estona. Seguidament, poseu-hi el tomàquet ratllat i una mica de sucre i deixeu-ho coure a foc suau durant una hora.

A continuació, desosseu les aletes confitades, premseu-les bé perquè no es desmuntin, enfarineu-les i fregiu-les en un cassó amb oli ben calent fins que quedin ben cruixents. Finalment, poseu-les sobre paper absorbent i salpebreu-les.

Per fer l'allioli, poseu en un bol els rovells d'ou i l'all i afegiu-hi l'oli mentre ho tritureu amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu els brots d'amanir, poseu-hi les aletes a sobre i serviu-ho acompanyat de les tres salses.