Aletes de pollastre amb salsa teriyaki
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Felip Llufriu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Roca Bar, Barcelona
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- 6 aletes de pollastre
- Oli, sal i pebre negre en gra
- Romaní i farigola
- Per a la salsa teriyaki
- 90 g de pastanaga
- 50 g de porro
- 50 g de ceba
- 90 g de soja
- 400 g d'aigua
- 90 g de mirin (vi d'arròs)
- 25 g de mel de canya
- 25 g de sucre
- xantana o maizena (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, traieu les plomes de les aletes (només en fareu servir la segona falange; la part més carnosa) i saleu-les.
A continuació, confiteu les aletes en un cassó amb l'oli d'oliva, la farigola, el romaní i els grans de pebre durant uns 45 minuts a 90 graus.
Per fer la salsa teriyaki, talleu la pastanaga, la ceba i el porro ben petits i feu una bresa en una cassola. Quan les verdures estiguin rosses, afegiu-hi l'aigua, la soja, el mirin, la mel i el sucre i deixeu-ho coure tot junt durant 40 minuts.
Mentrestant, desosseu les aletes en calent, amb molta cura que no es trenquin, i reserveu-les.
Tot seguit, coleu la salsa, afegiu-hi la xantana (0,5 g per cada 100 ml) i barregeu-ho amb el pímer.
Finalment, fregiu les aletes en una paella, ben submergides en oli ben calent, només perquè s'escalfin per dins i quedin ben cruixents.
I ja per acabar, col·loqueu la salsa teriyaki a la base del plat, poseu-hi damunt les aletes i punxeu-les amb uns bastonets.
A continuació, confiteu les aletes en un cassó amb l'oli d'oliva, la farigola, el romaní i els grans de pebre durant uns 45 minuts a 90 graus.
Per fer la salsa teriyaki, talleu la pastanaga, la ceba i el porro ben petits i feu una bresa en una cassola. Quan les verdures estiguin rosses, afegiu-hi l'aigua, la soja, el mirin, la mel i el sucre i deixeu-ho coure tot junt durant 40 minuts.
Mentrestant, desosseu les aletes en calent, amb molta cura que no es trenquin, i reserveu-les.
Tot seguit, coleu la salsa, afegiu-hi la xantana (0,5 g per cada 100 ml) i barregeu-ho amb el pímer.
Finalment, fregiu les aletes en una paella, ben submergides en oli ben calent, només perquè s'escalfin per dins i quedin ben cruixents.
I ja per acabar, col·loqueu la salsa teriyaki a la base del plat, poseu-hi damunt les aletes i punxeu-les amb uns bastonets.