Aletes de pollastre amb salsa teriyaki

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Felip Llufriu
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Roca Bar, Barcelona
  • Dieta: Sense lactosa

INGREDIENTS

  • 6 aletes de pollastre
  • Oli, sal i pebre negre en gra
  • Romaní i farigola
  • Per a la salsa teriyaki
  • 90 g de pastanaga
  • 50 g de porro
  • 50 g de ceba
  • 90 g de soja
  • 400 g d'aigua
  • 90 g de mirin (vi d'arròs)
  • 25 g de mel de canya
  • 25 g de sucre
  • xantana o maizena (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, traieu les plomes de les aletes (només en fareu servir la segona falange; la part més carnosa) i saleu-les.

A continuació, confiteu les aletes en un cassó amb l'oli d'oliva, la farigola, el romaní i els grans de pebre durant uns 45 minuts a 90 graus.

Per fer la salsa teriyaki, talleu la pastanaga, la ceba i el porro ben petits i feu una bresa en una cassola. Quan les verdures estiguin rosses, afegiu-hi l'aigua, la soja, el mirin, la mel i el sucre i deixeu-ho coure tot junt durant 40 minuts.

Mentrestant, desosseu les aletes en calent, amb molta cura que no es trenquin, i reserveu-les.

Tot seguit, coleu la salsa, afegiu-hi la xantana (0,5 g per cada 100 ml) i barregeu-ho amb el pímer.

Finalment, fregiu les aletes en una paella, ben submergides en oli ben calent, només perquè s'escalfin per dins i quedin ben cruixents.

I ja per acabar, col·loqueu la salsa teriyaki a la base del plat, poseu-hi damunt les aletes i punxeu-les amb uns bastonets.