Albergínies Tobies

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Viñas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí de Cal Tof, El Vendrell

INGREDIENTS

  • 200 g de bacallà
  • 2 albergínies
  • 1/2 l de beixamel
  • formatge ratllat
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 200 g de salsa de tomàquet
  • 200 g de pasta d'oliva verda
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el cap de l'albergínia, obriu-la per la meitat i buideu-la.
Després, saleu-la i fregiu-la en una paella amb oli abundant. Deixeu-la sobre un paper absorbent. A continuació, retireu una mica d'oli de la paella i fregiu-hi la ceba picada, el pebrot picat i la polpa de l'albergínia trinxada. Deixeu que es vagi sofregint. Mentrestant, esqueixeu el bacallà, traieu-li les espines i trinxeu-lo. Després, afegiu-lo al sofregit i deixeu-ho coure 3 o 4 minuts. Tot seguit, poseu la salsa de tomàquet al fons d'una safata per al forn, col·loqueu-hi les albergínies, farciu-les amb el sofregit i cobriu-les amb la pasta d'oliva verda i la beixamel. Tireu-hi una mica de formatge ratllat per sobre i gratineu-ho al forn.