Albergínies farcides de carn de perol

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Albergínies farcides de carn de perol
  • (per a 3 persones)
  • 3 albergínies
  • 1 botifarra del perol
  • 1 ceba grossa
  • 100 ml vi blanc
  • 1 cullerada de pebre verd en conserva
  • 2 cullerades de tàperes en vinagre
  • fulles d'estragó fresc
  • farina de galeta

PREPARACIÓ

1.Tallem les albergínies longitudinalment per la meitat.

2.En una planxa calenta posem un rajolinet d'oli (no gaire). Marquem les albergínies per la part de la carn. Aquesta primera marca ens deixarà uin sabor torrat, de la superfície daurada de l'albergínia.

3.Piquem una ceba en dauets una mica més grossos que si fossin per a un sofregit. La daurem en una paella calenta amb una mica d'oli. Deixem que vagi coent un parell de minutets.

4.Pelem la botifarra de perol i la tallem en dauets.

5.Quan tinguem les albergínies marcades, les traiem de la planxa i les posem en una safata. Amb un ganivet fem talls superficials marcant una quadrícula, perquè la polpa es cogui millor i després sigui més fàcil separar-la de la pell. La posem en el forn fins que estigui feta del tot.

6.Tirem la botifarra del perol a la paella on tenim la ceba.

7.A continuació, fem una picada: esclafem uns grans de pebre verd al morter i hi aboquem el vi blanc. Ho afegim a la cassola on tenim la botifarra i la ceba, i deixem que vagi reduint.

8.Afegim a la cassola unes fulletes d'estragó picades. Ja tenim el farciment!

9.Un cop tenim les albergínies fetes, separem la polpa de la pell amb cura de no trencar-la, perquè farem servir la pell, precisament, per construir uns recipients. Amb els dauets de la polpa de l'albergínia, anem omplint els recipients, que hem fet bastant rodons, tancats d'un extrem amb un escuradents.

10.Repartim el farciment que hem fet amb la botifarra de perol a sobre de les albergínies, i hi posem al damunt de tot una mica de farina de galeta.

11.Ho posem al forn cinc minuts, perquè es gratini, i ja ho tindrem fet!