Albergínies farcides d'anxoves

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Narcís Rabasseda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rabasseda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 albergínies mitjanes
  • 16 anxoves
  • 10 tomàquets
  • 1 tasseta d'oli
  • 5 alls
  • julivert
  • pa ratllat
  • una cullerada de farigola seca en pols
  • sal i pebre
  • 1 culleradeta de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, fregiu els alls en una paella amb una mica d'oli.
Quan estiguin daurats, traieu-los de la paella i reserveu-los.

Tot seguit, talleu les albergínies per la meitat, buideu-les, talleu la part de dintre a trossos i reserveu-ne la part de fora.

A continuació, en una paella amb oli abundant sofregiu les albergínies tallades a trossos i els tomàquets picats, i quan estiguin daurats afegiu-hi la sal, el pebre, el sucre i la farigola.

Seguidament, poseu en un bol els alls que teníeu reservats ben picats, el pa ratllat i el julivert picat, i barregeu-ho tot bé.

Finalment, farciu les albergínies que heu buidat, amb la barreja d'albergínia i tomàquet, poseu-hi les anxoves a sobre, cobriu-ho tot amb la barreja de pa ratllat i julivert i coueu-ho al forn en una safata.