Albergínies amb recuit, tomàquet i anxoves

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Bañeras
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro

INGREDIENTS

  • 3 albergínies
  • 4 recuits de drap
  • 8 peces d'anxoves confitades
  • 50 g de parmesà
  • 20 g de puré d'oliva negre d'Aragó
  • sal
  • pebre
  • fonoll
  • anet
  • cerfull
  • porradell
  • Per al tomàquet:
  • 12 tomàquets
  • sucre
  • sal
  • flor de farigola
  • pell de llimona ratllada
  • Per al pesto:
  • 50 g de fulles d'alfàbrega
  • 10 cl d'oli d'oliva verge
  • 50 g de parmesà
  • 2 grans d'alls
  • una cullerada sopera de pinyons
  • Per a l'almívar:
  • 5 cl de suc de la cocció dels tomàquets
  • 50 g de sucre
  • tabasco

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les albergínies, talleu-les de dalt a baix, saleu-les i fregiu-les durant 2 minuts per cada costat.
Després, escaldeu i peleu els tomàquets, amaniu-los amb sucre, ratlladura de llimona i farigola, i deixeu-los al forn a 50 graus durant 5 o 6 hores. Per fer el "pesto", poseu el parmesà ratllat, els alls, els pinyons i l'alfàbrega en un bol, cobriu-ho amb oli d'oliva, saleu-ho i tritureu-ho. A continuació, emplateu els tomàquets i les albergínies, col·loqueu-hi el recuit a sobre, cobriu-ho tot amb parmesà i gratineu-ho durant 2 minuts. Per acabar, acompanyeu-ho amb el puré d'oliva que prèviament haureu preparat, el pesto i les anxoves. Per decorar-ho, feu uns cordons amb un almívar que prèviament haureu preparat fent coure els tomàquets amb tomàquet esmicolat, tabasco i sucre.