Albergínies amb feta, ruca i tomàquets secs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Facundo de la Rúa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cheeseme, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 albergínies
  • 50 g de tomàquet sec italià
  • 30 g de ruca
  • 80 g de feta
  • 1 gotet de vinagre de Mòdena
  • oli d'oliva suau
  • sal Maldon
  • oli d'oliva verge
  • sal

PREPARACIÓ

Feu bullir una mica d'aigua amb farigola en un casssó.
Quan arrequi el bull, tireu-hi els tomàquets secs, aparteu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 6 hores. Després, eixugueu els tomàquets amb paper absorbent.

Tot seguit, confiteu els tomàquets en un cassó amb oli i unes herbes durant dues hores procurant que la temperatura no superi els 80 graus.

Mentrestant, poseu el vinagre de Mòdena en un cassó i deixeu-lo reduir fins que tingui una textura de caramel.

A continuació, talleu les albergínies a làmines fines, poseu-hi una mica de sal per sobre i espereu que deixin anar l'aigua. Després, fregiu-les en una paella calenta amb oli fins que estiguin dauradetes i deixeu-les sobre el paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu les albergínies al fons del plat, poseu-hi el tomàquet confitat i les làmines de feta a sobre i cobriu-ho tot amb ruca. Amaniu el plat amb una mica d'oli i sal Maldon i guarniu-lo amb la reducció de vinagre de Mòdena.