Ajoblanco

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antonio Rodríguez i Antònia Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cortijo, Cornellà de LLobregat

INGREDIENTS

  • 250 g d'ametlles crues
  • 2 llesques de pa de pagès
  • 3 grans d'all
  • 1 cullerada de vinagre
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de xerès Fino
  • 1/2 l d'aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les ametlles a bullir en un cassó durant 3 minuts i peleu-les.
Després traieu-li el crostó al pa i talleu-lo a trossos. Seguidament, poseu dins d'un pot les ametlles pelades i els trossos de pa. Afegiu-hi un rajolí d'aigua, alls trinxats, oli, vinagre, vi de xerès i sal. Després tritureu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera durant 4 hores.