Ajoblanco amb cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Matías Martínez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Goyescas, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 l d'aigua
  • 200 g d'ametlles Marcona
  • 2 alls
  • 80 g de pa de pagès
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • 50 ml de vinagre de poma
  • Per a guarnir:
  • raïm
  • cloïsses
  • cirerols
  • pa
  • all
  • pa fregit
  • oli de safrà

PREPARACIÓ

Per fer l'ajoblanco, poseu les ametlles, el pa remullat, l'aigua i els alls en un bol, i tritureu-ho. Incorporeu-hi l'oli i torneu-ho a triturar.
Després, afegiu-hi el vinagre de poma, més aigua i tritureu-ho. A continuació, deixeu-ho reposar una nit a la nevera, torneu-ho a triturar i coleu-ho. Mentrestant, feu bullir les cloïsses amb aigua amb sal durant uns 15 o 30 minuts. Quan estiguin obertes, poseu la carn de les cloïses a macerar amb oli de safrà a la nevera durant 12 hores. Per acabar, emplateu el raïm tallat per la meitat i pelat, els cirerols saltejats, els crostons de pa fregit, les cloïses i l'ajoblanco, i decoreu-ho amb cerfull i oli de safrà.