Airan (Refresc de iogurt) - Palestina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Salah Jamal, Vic

INGREDIENTS

  • aigua
  • iogurts
  • menta fresca
  • glaçons
  • alls
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer aquest refresc heu de tenir present que la quantitat de iogurt que hi poseu ha de ser la mateixa que la d'aigua.
En un recipient que pugui anar a la nevera, barregeu-hi el iogurt, l'aigua, un grapat d'alls (pelats i sencers), menta fresca i un pessic de sal.
Remeneu-ho uns 3 o 4 minuts amb una cullera de fusta i deixeu-ho refredar un parell d'hores com a mínim.
Passat aquest temps, traieu-ho de la nevera, remeneu-ho una mica més, coleu-ho i poseu-ho en una gerra per servir.
Els alls i la menta no es mengen, només són per aromatitzar el refresc, tot i que si a algú li ve de gust, s'ho pot menjar.
Si veieu que us ha quedat una mica espès, podeu diluir-ho amb uns quants glaçons.