Abobo (Fesols estofats) - Porto-Novo, Benín

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Gladys Migan i Pamela d'Oliveira, Sabadell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 600 g de fesols
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets verds
  • barreja d'espècies
  • aigua

PREPARACIÓ

Deixeu els fesols en remull amb aigua el dia abans. L'endemà els podeu coure en la mateixa aigua.
Peleu i trossegeu les cebes. Afegiu-les a l'olla dels fesols.
Talleu els tomàquets a daus i afegiu-los també a l'olla.
Condimenteu-ho generosament amb la barreja d'espècies i remeneu-ho perquè el condiment es comenci a dissoldre en l'aigua dels fesols.
Feu-los coure entre 3/4 i 1 hora, i comproveu-ne el punt de cocció.
 
Nota:
Normalment, aquests fesols es mengen acompanyats de Tevi (xips de nyam) i una mica de salsa Dja per sobre (feta a base de tomàquet i gambetes seques)