Dissabte, a les 22.30, al 33

"Madame Tussaud, una llegenda de cera", a "Cronos"

La història de l'ascens social d'una dona fascinant que va fugir de la Revolució Francesa a Anglaterra i es va convertir en una exitosa dona de negocis i en una de les pioneres de la indústria de l'entreteniment amb la creació dels famosos museus de cera que porten el seu nom
Madame Tussaud modelant una figura de cera

Cada any, els visitants omplen els museus de cera Madame Tussaud d'arreu del món. Però què se sap de la història que hi ha darrere d'aquests museus? El documental "Madame Tussaud, una llegenda de cera" ("Madame Tussaud, a legend in wax") explica la llegenda èpica de l'ascens de Marie Tussaud. Una dona artista que va formar part de la cort reial de Versalles i va sobreviure a la Revolució Francesa abans de dirigir-se a Anglaterra, on es va convertir en una exitosa dona de negocis durant la incipient era industrial i en una de la pioneres de la indústria de l'entreteniment.

Decidida a deixar a les generacions posteriors el llegat de qui va ser i dels temps turbulents en què va viure, les seves memòries, les cartes i altres documents que va recopilar revelen la seva perspicàcia única per crear l'extraordinari imperi comercial que porta el seu nom.

 

Una producció de Gedeon Programmes/ Arte/ RTS/ RTBF/ BBC/ SBS, dirigida per Nina Barbier.