Dissabte 3 de desembre, a les 22.00, al 33

"Les sis reines d'Enric VIII", a "Cronos"

"Les sis reines d'Enric VIII" ("The six queens of Henry VIII") és una sèrie de quatre capítols presentada per dos joves historiadors anglesos, Suzannah Lipscomb i Dan Jones, que ens transporten al centre de l'acció de manera original i aclaridora durant un dels períodes més turbulents, apassionats i violents de la història anglesa: el regnat d'Enric VIII, el més famós dels seus monarques, conegut per haver-se casat sis vegades durant el seu regnat de trenta-sis anys.

Les sis reines eren personatges formidables. Algunes eren ambicioses, d'altres eren valentes, algunes eren despietades i entre totes van donar forma a l'home que va començar el seu regnat com un príncep del Renaixement, que es va convertir en un monstre i que va acabar la seva vida com un vell afligit. 

 

Capítol 2

Anna Bolena, l'encisadora amant d'Enric VIII, està desesperada per convertir-se en la reina d'Anglaterra. Sexualment obsessionat per Anna i desesperat per tenir un hereu, el rei abandona cruelment Catarina d'Aragó, la seva dona durant vint anys. Però l'obsessió d'Enric amb Anna aviat s'enfosqueix per la gelosia. Quan sorgeixen rumors que ella ha comès adulteri i incest, es torna violentament contra ella. Els enemics d'Anna carreguen contra ella i la seva caiguda és brutalment ràpida. En un simulacre de judici implacable, és condemnada a mort i decapitada.

 

Una producció de la BBC dirigida per Chris Holt.