Part de l'equip de la pel·lícula "La millor opció"
Part de l'equip de la pel·lícula "La millor opció"
Cinema

Comença el rodatge de "La millor opció"

El delta de l'Ebre acull el rodatge de "La millor opció", una coproducció de Getsemaní Produccions i TVC amb la participació de TVE i de l'ICEC

Dilluns 23 de novembre es va iniciar el rodatge al delta de l'Ebre de "La millor opció", una coproducció de Getsemaní Produccions i TVC amb la participació de TVE i de l'ICEC"La millor opció" és una pel·lícula d'infància robada i desarrelament basada en fets reals. Una història marcada per la vulnerabilitat física i moral dels seus personatges.

Està dirigida per Òscar Pérez, que va guanyar en la darrera edició del Festival de Màlaga en la categoria de millor director de documental amb el projecte "El tram final", també coproduïa per Getsemaní Produccions i TVC. Els protagonistes són Koteb Wadha, Mercè Pons i Francesc Orella.

Sinopsi

10 anys després d'ingressar en el programa d'acollida per a nens saharauis i començar una nova vida al delta de l'Ebre, amb una nova família, Koto, el protagonista, es posa malalt i els metges li expliquen que necessita urgentment un trasplantament de ronyó i assenyalen la seva mare biològica com a possible donant.

Fatimetu reapareix a Espanya per ajudar el seu fill, però també amb la intenció de restablir la unitat familiar. Per aquesta raó, demana a Koto que abandoni la seva família actual i torni a ser el seu fill. D'aquesta manera, el jove saharaui s'enfronta a l'amenaça d'una nova separació.

Koto es troba atrapat entre dos mons oposats i enfrontats culturalment i emocionalment, el Sàhara i el Delta, i al mateix temps, la infància i la maduresa. Necessita un ronyó per poder salvar-se, però el que veritablement necessita és sentir-se estimat. Koto continua sent el nen que mai va entendre per què la seva família se'n va desfer. I no podrà trobar el seu lloc al món fins que pugui omplir aquest buit. Per això, quan la seva mare li nega l'òrgan, que és com si li negués la vida, Koto opta per deixar-se morir i sotmetre's a la fatalitat que el persegueix des de nen.

Personatges

El càsting està format per actors professionals i alguns que no ho són, amb l'objectiu de generar un intercanvi entre els dos móns, la disciplina i el mètode davant la naturalitat i l'instint.

Koteb Maelainin Wadha (Koto) s'interpreta si mateix, i aporta, així, una nova dimensió al projecte. Koto serà la gran revelació de la pel·lícula i la seva presència serà fonamental per assolir el grau d'autenticitat que aquesta història requereix.

Anar al contingut