El "12-14" ha explicat la nova mesura de WhatsApp

Com fer que WhatsApp no t'esborri la còpia de seguretat de Google Drive

L'històric dels teus xats de WhatsApp poden córrer perill si ets usuari d'Android. El 12 de novembre entra en vigor una nova mesura que afecta les còpies de seguretat. Què cal fer per conservar-los?

Cristina Alemany Iglesias

A partir del 12 de novembre, WhatsApp farà neteja dels servidors de Google Drive de qualsevol còpia de seguretat que faci més d'un any que no s'actualitza. Això afecta els usuaris de dispositius Android, que poden perdre avui el contingut de WhatsApp si no en fan còpia. La raó és l'acord a què Whatsapp ha arribat amb Google perquè tots els xats, fotos i vídeos enviats a través de l'aplicació de missatgeria es puguin emmagatzemar al Drive, sense consumir espai en el compte de Google de l'usuari. Judith Argila, responsable de Noves Plataformes de la CCMA, ha explicat al programa "12-14" de Carles Costa com afecta la mesura i com podem fer per no perdre xats.

  • En què consisteix aquesta mesura de WhatsApp?

Totes les nostres converses queden sempre guardades al dispositiu mòbil: xats, vídeos, fotos... WhatsApp no esborrarà el contingut del nostre telèfon. El que aplica a partir d'avui és que aquesta còpia que puguem tenir feta al núvol, a Google Drive, que ens serveix de còpia de seguretat, si no l'hem actualitzat en l'últim any, s'esborrarà. Aquesta és la gran notícia. Si demà perds el telèfon, te'l roben, tens algun problema i l'has de tornar a resetejar, i has de tornar a instal·lar WhatsApp, per recuperar tota la informació que tenies de converses anteriors, necessites una còpia de seguretat. És el que es pot fer a través Google Drive en els telèfons Android.

 

  • Quan entra en vigor l'acord?

Avui 12 de novembre és el dia límit perquè els usuaris que no s'havien fet una còpia de seguretat, se la puguin fer.

 

  • Com puc evitar perdre les meves converses de WhatsApp?

La recomanació és fer una còpia de seguretat de manera manual.

 

  • Com activo la còpia de seguretat?

En el menú superior de la dreta de la pantalla principal de WhatsApp, cliquem i anem Configuració > Xats > Còpia del xat triem l'opció FER CÒPIA SEG. Haurem de tenir el WhatsApp vinculat a un compte de Gmail i si no el tenim associat, haurem de vincular-lo en aquest moment. Un cop feta la còpia, també podrem deixar configurat que la còpia es faci periòdicament de manera automàtica (diària, setmanal o mensual).

 

  • I els usuaris que tenen iPhone?

Els usuaris d'iOs no es veuen afectats per la mesura ja que les seves fotos, vídeos i missatges s'emmagatzemen a l'iCloud.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut