Catalunya és un país productor de carn d'altíssima qualitat. Però, curiosament, molta d'aquesta carn es destina a l'exportació, mentre que bona part de la que mengem aquí és d'importació.  En aquest capítol de "Collita pròpia", Francesc Mauri intentarà descobrir les claus d'aquesta contradicció. Pasturarà ovelles al Priorat, aprendrà a fer un bon cabrit a la brasa a Capafonts, escoltarà un parell de productors de vedella ecològica de la vall Fosca i a la carnisseria descobrirà alguns talls de vedella molt bons que sovint menyspreem per desconeixement.  La Fundació Alícia ensenyarà els trucs per fer un bon entrecot i també ens convidarà a tastar una carn fantàstica que malauradament va de baixa: la de conill.  Xuriguera i Faixedas aniran fins al Pont de Suert en plenes festes de Sant Sebastià per tastar un fantàstic embotit de carn de corder: la girella. I per no quedar-se amb gana, menjaran "callos", és a dir, la tripa, en un mític restaurant de carretera a la Panadella.