Del 8 al 13 de novembre, Filmoteca de Catalunya, Arts Santa Mònica i Filmin

Choreoscope, Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona

El festival estrena a Espanya "Xingzhe" ("The Walkers"), sobre l'exitosa coreògrafa taiwanesa Lin Lee-Chen. Rodat durant més de deu anys, el documental va rebre el Premi del públic al Taiwan International Documentary Festival. D'altra banda, Choreoscope atorga per primera vegada el Premi a la Millor Coreografia d'Acció. El primer guardonat serà l'actor especialista Alberto Gadea, protagonista del documental "Goodbye Gringo (Esplugas City)", de Pere Marzo, actualment en fase de postproducció.
"Xingzhe" ("The Walkers"), de Singing Chen

"Xingzhe" ("The Walkers"), de Singing Chen

Choreoscope, el Festival de Cinema de Dansa de Barcelona, és un festival en ple creixement que neix el 2013 amb una filosofia clara: democratitzar el cinema de dansa al Mediterrani i acostar-lo no només a un públic expert, sinó també a un públic menys coneixedor del gènere a qui l'apassiona la cultura i valora la creació de noves formes i expressions artístiques.

Del 9 al 12 de novembre, Choreoscope desenvoluparà la seva activitat principal –la projecció dels millors films de dansa rebuts en la seva convocatòria- a la sala principal de la Filmoteca de Catalunya (sala Chomón). Paral·lelament, del 8 al 13 de novembre, Choreoscope utilitzarà l'Espai Balcó i la Terrassa de l'Arts Santa Mònica per a la realització d'una exposició temporal i diverses masterclass, conferències i activitats. A més a més, i també com a novetat, els films estaran disponibles a la plataforma en línia Filmin.

El festival estrena a Espanya el documental "Xingzhe" ("The Walkers"), un documental dirigit per Singing Chen guardonat amb el Premi del públic al Taiwan International Documentary Festival. Filmat durant més de deu anys, el film presenta la història de la taiwanesa Lin Lee-Chen, reconeguda directora artística i coreògrafa de Legend Lin Dance Theatre  i l'origen dels seus moviments poètics i rituals. "Xingzhe" ("The Walkers") es projecta dissabte 12 de novembre a la Filmoteca de Catalunya, a les 19.00.

 

 

 

 

D'altra banda, el dimarts 8 de novembre, en l'acte d'inauguració del festival es lliurarà el Premi a la Millor Coreografia d'Acció a Alberto Gadea en reconeixement a tota la seva carrera. L'actor especialista, de 83 anys, és una de les figures més rellevants a Catalunya del desaparegut Studio System dels anys 50 i 60. Va formar el primer equip d'especialistes de Catalunya i va participar en gairebé 70 pel·lícules, principalment del gènere western i en coproducció internacional, amb directors com Sergio Leone, Henry Hathaway, Richard Thorpe, Josep Maria Forn o Jaime Ando, i actors com Charles Boyer, Sara Montiel, Robert Taylor o Paco Rabal. Alberto Gadea és també el protagonista del documental "Goodbye Gringo (Esplugas City)", de Pere Marzo, centrat en els "spaguetti western" que es rodaven a Barcelona. Actualment en fase de postproducció, el film s'estrenarà el 2017 a Espanya i Itàlia. És una producció de Colibrí Studio amb la coproducció de TV3, la productora italiana Dugong, SRL, Víctor Manuel Forniés Castelar i la Televisió Autonòmica de l'Aragó.

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat