Dimecres 24

Celebra Sant Joan amb un bon documental

Coca, petards, fogueres i, també, perquè no, un bon documental per aquest Sant Joan. Hem preparat una agenda amb els documentals que pots veure dimecres i que sigui un dia rodó.
"La sal de la tierra", de Wim Wenders

"La sal de la tierra", de Wim Wenders


"CAMINO A LA ESCUELA"

Sinopsi

En Jackson, en Carlitos, la Zahira i en Samuel són quatre nens que han d'afrontar cada dia nombroses dificultats i perills per arribar a l'escola. Viuen en quatre països ben diferents i allunyats (Kènia, l'Argentina, el Marroc i l'Índia), però malgrat la distància, tots quatre comparteixen les ganes d'aprendre i són conscients que només l'educació els obrirà les portes d'un futur millor.

 

Tràiler de "Camino a la escuela"

 

Cinesa Heron City 3D (Barcelona), a les 12.00
Cinemes Texas (Barcelona), a les 20.15
Multicinemes La Vailet (Sant Vicenç dels Horts), a les 18.00, 20.00 i 21.30

 


"NO TODO ES VIGILIA"

Sinopsi

"No todo es vigilia" és el retrat de la història d'amor de l'Antonio i la Felisa, que viuen junts en un poblet de Terol des de fa més de seixanta anys. Quan les forces i la salut són cada cop més minses, una amenaça apareix en el seu horitzó: haver d'abandonar casa seva per anar a una residència d'ancians. El documental retrata l'amor a l'edat madura, l'afecte en la vellesa, les nits amb entreson per por de la solitud, de la mort i de la separació de l'ésser estimat, la por de tots dos a deixar la vida en mans alienes i perdre la seva independència.

 

Tràiler de "No todo es vigilia"

 

Balmes Multicines (Barcelona), a les 16.00, 18.00, 20.00 i 22.00

 

 

"LA HUELLA DEL DR. ERNESTO GUEVARA"

Sinopsi

Documental basat en els viatges que va fer el jove metge per l'Amèrica Llatina entre 1952 i 1953 amb els seus amics d'infància Alberto Granado i Carlos "Calica" Ferrer. Basada en la correspondència que va mantenir amb la família i amics, reconstrueix un període d'aprenentatge i transformació d'un dels personatges claus de la història contemporània.
 

Tràiler de "La huella del Dr. Ernesto Guevara"

 

Cinema Maldà (Barcelona), a les 16.35
Boliche (Barcelona), a les 21.45
 

 

"MUCHO MÁS QUE MIEL"

Sinopsi

Pel·lícula documental dirigida per Markus Imhoof sobre les colònies d'abelles en diferents llocs del món com Califòrnia, la Xina, Austràlia o Suïssa. La relació entre l'home i les abelles queda reflectida a través dels diferents testimonis d'apicultors tant industrials com petits autònoms que expliquen amb sinceritat els problemes i els canvis que s'han anat produint com a conseqüència del desenvolupament científic.
 

Tràiler de "Mucho más que miel"

 

Cinemes Girona (Barcelona), a les 20.00

 


"NATIONAL GALLERY"

Sinopsi

L'últim documental de Frederick Wiseman, centrat en el famós museu londinenc que conserva obres mestres de la pintura des de l'edat mitjana fins al segle XIX. Una mirada personal del reconegut director sobre aquest espai, el seu funcionament, els seus personatges i quadres.
 

Tràiler de "National Gallery"

 

Cinemes Texas (Barcelona), a les 20.20
 

 

"QUÉ EXTRAÑO LLAMARSE FEDERICO"

Sinopsi

Documental que ret homenatge al director italià Federico Fellini per commemorar el vintè aniversari de la seva mort. Combina imatges d'arxiu i escenes rodades a Cinecittà. Ettore Scola evoca la seva trobada amb ell a la revista satírica "Marc'Aurelio" en els anys cinquanta, recorda els amics comuns (entre ells, Marcello Mastroianni) i, sobretot, el plaer compartit de fer cinema.


 

Tràiler de "Qué extraño llamarse Federico"

 

Cinema Rambla de l'Art (Cambrils), a les 22.00

 

 

"LA SAL DE LA TIERRA"

Sinopsi

Wim Wenders torna al documental amb aquest treball coescrit i codirigit amb Juliano Ribeiro Salgado, fill del prestigiós fotògraf brasiler Sebastiao Salgado, que durant més de quaranta anys de carrera professional ha retratat l'existència humana arreu del món.

 

Tràiler de "La sal de la tierra" ("The Salt of the Earth")

 

Cinemes Texas (Barcelona), a les 22.00
 


Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí 
  
documentals@ccma.cat