Programa "Ballar"
Dijous, a les 23.35, a TV3

Cada dijous, "Ballar", a TV3

A partir del 2 d'agost, cada dijous, a les 23.40, TV3 recuperarà dos capítols del programa "Ballar", en què els protagonistes ballen per acabar parlant de la vida. Per demostrar que tothom pot ballar, a cada capítol el coreògraf Pere Faura es posa un repte: fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no hi està acostumat

"Ballar ens fa sentir lliures, ens transporta i ens fa millors". Es balla per celebrar, per passar-ho bé, per compartir i, fins i tot, per reivindicar. Es balla amb els amics, amb la parella, amb la mare. També sol, agafat de la mà o en rotllana. No hi ha una manera única de ballar, n'hi ha tantes com persones.

Twerk, hip-hop, clàssic, claqué, flamenc, contemporani, ballet. Tot i tothom que balla hi cap, en el programa. Des dels que ballen a estones fins als que ho fan de tota la vida. També els ballarins i coreògrafs més consolidats de la dansa contemporània a Catalunya, que expliquen què els fa sentir i com han viscut la dansa en la seva vida.

I per demostrar que tothom pot ballar, a cada capítol del programa "Ballar" el coreògraf Pere Faura es posa un repte: fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no està acostumat a ballar, per demostrar que tothom pot fer-ho. I això es pot veure amb unes venedores de mercat, uns interns de la presó, una classe de nens petits, uns adolescents, uns jubilats, una colla de castellers o un grup de pescadors de Palamós. Tots es convertiran per un dia en els ballarins de Pere Faura.

Ballar i sentir-se lliures

"Ballar ens fa sentir lliures malgrat les limitacions". Els interns del centre penitenciari Lledoners experimenten aquesta sensació ballant una coreografia davant dels seus companys. La companyia Increpación Danza i el ballarí i coreògraf Toni Mira reflexionen sobre la idea de llibertat en les seves creacions, mentre Lledoners oblida, per un instant, que està subjecte a horaris i barrots.

Ballar i parlar

El ball té la capacitat de rellevar la paraula per comunicar tot tipus de sentiments. Què diu el cos que no diu la veu? Toni Jodar i Beatriu Daniel exploren la història d'aquesta art escènica a través de la paraula amb el projecte "Explica dansa", i la coreògrafa i ballarina Lali Ayguadé investiga les eines comunicatives del mateix cos en moviment.

Mentrestant, Pere Faura proposa el repte de ballar a un grup de paradistes del mercat del Ninot, a Barcelona, per qui parlar és l'eina principal de comunicació.

Ballar i mullar-se

El ball s'ha convertit per a molts en una manera de viure i una aposta per la qual, de vegades, cal renunciar a coses. Els pescadors de la confraria de Palamós saben molt bé què és mullar-se per la seva feina i avui demostraran que també poden ballar. La implicació per la dansa i pel poble de Palamós també són la raó d'existir de la companyia CobosMika, que busca descentralitzar-la i portar-la al gran públic.

Ballar i volar

El salt en dansa ha estat en moltes ocasions la representació de les nostres ganes de volar. Avui un grup de pilots d'ala delta d'Àger, experimentaran la sensació de volar sense cap ajut extern i ho faran de la millor manera possible: ballant. La coreògrafa Roser López ha dedicat part de la seva feina a estudiar les aus migratòries. El vol dels ocells és per a ella símbol de treball en equip i esforç i així ho aplica a les seves peces. A la companyia Delrevés, els ballarins passen totes les hores del dia suspesos d'una corda ballant sobre murs, en una dansa vertical que els apropa cada cop més a la sensació de volar.

Anar al contingut