Brauli Duart
Brauli Duart

Brauli Duart assumeix de nou les funcions de la presidència de la CCMA

Des de l'abril del 2016, moment en què va abandonar temporalment el càrrec per motius de salut, l'havia substituït Núria Llorach com a vicepresidenta de l'ens públic audiovisual.

Brauli Duart ha assumit de nou la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), després que l'abril del 2016 va haver de deixar-les per motius personals vinculats a la salut. En les seves primeres paraules altre cop al capdavant de la CCMA, Duart ha remarcat la feina de Núria Llorach durant el període de gestió difícil en què ella ha exercit aquesta responsabilitat.

En la sessió del Consell de Govern que ha tingut lloc aquest matí, Duart ha explicat que assumeix el càrrec amb la voluntat de restablir el mandat que va rebre del Parlament de Catalunya el març del 2012, en ser nomenat president de la CCMA amb un ampli suport de 106 vots, provinents de la majoria dels grups parlamentaris, del PSC fins a CiU, passant pel PP i Solidaritat Catalana per la Independència.

En aquest sentit, Brauli Duart ha reiterat el compromís de continuar treballant amb el Consell de Govern i tots els professionals de la Corporació per encarar, amb garanties d'èxit, els reptes complexos que la situació política i econòmica està generant als mitjans de la CCMA. Ha destacat que cal treballar de forma eficaç i en equip, amb l'objectiu de mantenir i millorar els resultats assolits fins ara: l'estabilitat econòmica malgrat la reducció d'un 34% dels recursos des del 2010, i, en l'àmbit de les audiències, 8 anys ininterromputs de lideratge de TV3, fita mai aconseguida per cap altra televisió a l'Estat espanyol, i els millors resultats de la història de Catalunya Ràdio.

 

L'impacte de l'IVA i la reducció de recursos a la CCMA

Duart ha tingut un interès especial a finalitzar la seva primera intervenció remarcant l'impacte que suposarà per a la situació econòmica la decisió del Ministeri d'Hisenda d'establir un nou sistema de càlcul de l'IVA. Un sistema que generarà aquest 2018 una nova reducció dels recursos de la CCMA, ja fortament minorats des de l'inici de la crisi i que, com a repte excepcional, caldrà encarar amb una estratègia conjunta del Parlament, el Govern de la Generalitat i la pròpia CCMA.

El Consell de Govern també ha nomenat Núria Llorach consellera-secretària, tot recuperant la distribució de responsabilitats existent fins a la renúncia temporal de Brauli Duart. Llorach ha recordat que va assumir les funcions de la presidència a petició del fins llavors president, atenent les circumstàncies del moment, en un exercici de responsabilitat i amb voluntat de transitorietat. Així mateix, ha expressat que durant aquest període ha estat inamovible el seu compromís en la defensa dels interessos del servei públic de comunicació de Catalunya, del país i de les seves institucions, un compromís que continuarà exercint des del Consell de Govern.

Anar al contingut