A partir de divendres 17 de juliol

"Amy" en cartellera

Divendres 17 de juliol s'estrena el documental sobre la vida d'Amy Winehouse. Aclamat per la crítica, es va presentar al Festival de Cinema de Canes. El director, Asif Kapadia, ha entrevistat unes 80 persones i ha disposat de material inèdit per recórrer la biografia de la cantant i compositora i la seva fulgurant i exitosa carrera musical. L'artista va morir al juliol del 2011 amb només 27 anys.

Amy Winehouse va ser una estrella fugaç que va aclaparar amb el seu extraordinari talent la fama, l'atenció dels mitjans i els fans. Va guanyar sis Grammys, cinc dels quals amb el seu segon àlbum, "Black to Black" (2006). La seva carrera, però, va estar marcada per un meteòric ascens i un descens tenyit per l'addicció a les drogues i l'alcohol. Al juliol del 2011, amb només vint-i-set anys, la cantant i compositora moria per intoxicació etílica.

El cineasta britànic Asif Kapadia, guanyador d'un BAFTA pel documental "Senna", narra la seva història a través de les veus d'unes 80 persones a qui va entrevistar, de material inèdit gravat per amics i pel seu exmarit, Blake Fielder-Civil, de les seves actuacions i de les lletres de les seves cançons.  El documental ha estat objecte de polèmica, ja que el pare d'Amy Winehouse, en Mitch, tot i haver visionat un primer muntatge abans de l'estrena, s'ha mostrat en desacord amb el resultat final de la cinta. La crítica, en canvi, ha aclamat des del principi el documental i l'ha qualificat de "brillant", "commovedor", "brillant" i "obra mestra".

 

 

Tràiler d'"Amy", d'Asif Kapadia

 

"Amy"
Web
Facebook
Twitter



Reportatge de TRIA33
Crítica d'Àlex Gorina "Canes devora les Amy Winehouse"
 


Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

Anar al contingut