Imanol Arias i Quim Gutiérrez, a "Anacleto, agente secreto"
Imanol Arias i Quim Gutiérrez, a "Anacleto, agente secreto"

"Anacleto, agente secreto", una producció amb la col·laboració de TV3, arriba als cinemes

Aquest divendres s'estrena la pel·lícula dirigida per Javier Ruiz Caldera i protagonitzada per Imanol Arias i Quim Gutiérrez

Aquest divendres s'estrena "Anacleto, agente secreto", la pel·lícula dirigida per Javier Ruiz Caldera i protagonitzada per Imanol Arias i Quim Gutiérrez. El film, basat en la sèrie de tebeo homònima de Vázquez, compta amb la col·laboració de TV3.

"Anacleto, agente secreto", rodada a Barcelona i localitats pròximes, barreja l'humor més salvatge amb l'acció trepidant i, a més, mostra una faceta que no s'explorava a la sèrie que Vázquez va fer per a Ediciones B, la de pare. Imanol Arias interpreta un Anacleto en èpoques baixes i retallades pressupostàries, però encara en actiu, que s'enfronta a la missió més important de la seva vida: salvar el seu propi fill.

Quim Gutiérrez és Adolfo, el fill del superagent més estimat de la literatura del nostre país. Adolfo, que treballa de guarda de seguretat i és totalment aliè a la identitat real del seu pare, comença a patir tota mena de desgràcies. Després de descobrir la veritable identitat del seu pare, junts hauran de combatre el malvat Vázquez. Tot i que la pel·lícula no és una rèplica del còmic passat al cinema, el guió incorpora molts dels elements narratius i "gadgets" característics de la sèrie del tebeo. Trets, cambres ocultes, portes secretes, artefactes explosius, contrasenyes, bombes fetes amb xiclets i passadissos apareixen al llarg dels 90 minuts de metratge entre persecucions i ràfegues a dojo. A més d'Adolfo, a la pel·lícula també hi apareixen altres personatges, com Katia (Alexandra Giménez), nòvia d'Adolfo; Martín (Berto Romero), el germà de Katia; i la mare dels dos germans, (Rossy de Palma). El paper del malvat Vázquez, un criminal molt dolent, el representa Carlos Areces. A la pel·lícula també hi intervenen personatges coneguts com Andreu Buenafuente, Silvia Abril i José Corbacho, entre d'altres.

Sinopsi

Adolfo, un jove d'uns trenta anys, avorrit i amb poca ambició, treballa de guarda de seguretat. Però la desgràcia travessa el seu destí. D'un dia per l'altre el deixa la nòvia de sempre (Katia) i, a més, descobreix que el seu pare té una doble identitat. No és un pagès dedicat a la producció d'embotits, com ell havia cregut tota la vida, sinó que és Anacleto, un agent secret en hores baixes i l'home que va tancar Vázquez (un criminal perillós) fa trenta anys. Adolfo haurà d'abandonar la seva zona de confort i col·laborar amb el seu pare, la persona amb qui s'entén menys del món, per sobreviure a la venjança de Vázquez, que juntament amb una banda de sicaris busquen la manera d'aniquilar-los. Però la feina d'Adolfo serà doble: salvar el coll i recuperar la xicota. Adolfo no tindrà cap més remei que aprendre a fer d'agent, amb la mort al clatell.

Fitxa tècnica i artística
Director: Javier Ruiz Caldera
Productor: Francisco Ramos
Guió: Fernando Navarro, Pablo Alen, Breixo Corral
Producció delegada: Eneko Gutiérrez, Oriol Sala-Patau
Intèrprets: Imanol Arias, Quim Gutiérrez, Alexandra Giménez, Emilio Gutiérrez Caba, Berto Romero, Rossy de Palma, Carlos Areces,
Direcció de producció: Josep Amorós
Direcció de fotografia: Arnau Valls
Música: Javier Rodero

Una producció de Zeta Cinema amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i Canal+.
Anar al contingut