TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 215 resultats.

 • Valor afegit - 19/04/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 19/04/2017

  QUI MANA EN EL NEGOCI? Parlem de família i negoci: com s'ho fan alguns dels establiments familiars amb més tradició de Catalunya per gestionar unes empreses que ja estan en la quarta, cinquena o sisena generació? Com es pot assegurar la continuïtat quan els propietaris són germans, cosins, fills, nets, pares o avis ? Hem estat amb les famílies propietàries d'Union Suiza, Santiveri i Cottet.

 • Valor afegit - 15/04/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 15/04/2017

  Robots: amics o enemics? La robòtica ha fet un pas més enllà per treballar braç a braç amb els humans. Són robots col·laboratius, capaços de fer tasques d'alta precisió, fins i tot de prendre algunes decisions i de fer més competitives les empreses. Però també d'ocupar feines que, fins ara, semblaven reservades als humans. Són amics que ens fan millors o enemics a vigilar de prop? I, sobretot, hi ha futur sense robots?

 • Valor afegit - 05/04/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 05/04/2017

  ELS COSTOS DE LA CONTAMINACIÓ La batalla contra la contaminació avança amb mesures contundents, com les que s'han pres a Barcelona o les sentències pel "diesel gate". Però xoca amb poderosos interessos econòmics, que veuen perillar beneficis i llocs de treball. I solucions com el cotxe elèctric troben traves i retards, fins i tot des de les administracions.

 • Valor afegit - 29/03/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 29/03/2017

  ELS ABUSOS DE LES HORES EXTRES Parlem de l'increment de les hores extres en les empreses, sobretot les que es fan i no es cobren. Inspecció de Treball està intensificant els controls per impedir-ne els abusos. Comerç , hostaleria i banca són els sectors més afectats.

 • Valor afegit - 22/03/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 22/03/2017

  LA BOMBOLLA DELS POLÍGONS INDUSTRIALS - Parlem de la bombolla dels polígons industrials. Després d'uns anys en què semblava que cada municipi havia de tenir un polígon com a palanca indispensable d'expansió econòmica, el resultat és que ara el 40 per cent de la superfície total a Catalunya està buida. I bona part de les instal·lacions tenen més de 40 anys. Però els costos de manteniment i els problemes urbanístics continuen.

 • Valor afegit - 16/03/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 16/03/2017

  LA UNIÓ (ECONÒMICA) FA LA FORÇA ? - Catalunya, el País Valencià i les Balears volen anar juntes en les grans apostes econòmiques, com el corredor mediterrani o la millora del finançament. Després d'anys, fins i tot dècades, de desconfiança mútua, els tres territoris semblen haver redescobert que la unió, almenys l'econòmica, farà la força. SALÓ DE GINEBRA - Repassem les novetats i tendències de la indústria de l'automòbil que es poden veure en la cita més important de l'any, el Saló de Ginebra.

 • Valor afegit - 08/03/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 08/03/2017

  ARRIBA L'ECONOMIA DE PLATA · Parlem de l'economia de plata (silver economy); dels cabells grisos, tant dels sèniors com dels que es jubilen. Són cada cop més, i amb un bon poder adquisitiu en conjunt. Tot un univers de noves oportunitats per a les empreses.

 • Valor afegit - 01/03/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 01/03/2017

  TE'N VAS, ENVÀS? - Reciclar està molt bé, però encara és més important reduir, eliminar la generació de residus. Analitzarem com s'està lliurant la batalla per reutilitzar les ampolles o per comprar a granel, com es feia abans, o per reduir el pes i els contaminants dels envasos. Un repte per als governs, la indústria i els consumidors QUÈ VOL FER UBER A CATALUNYA? - Entrevistem Thibaud Simphal, director general per a Europa de la multinacional Uber. Ens explicarà els nous plans de la companyia davant la prohibició judicial del seu servei Uber Pop.

 • Valor afegit - 22/02/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 22/02/2017

  QUÈ SE N'HA FET, DE LES RENOVABLES? - Ara que ningú sap ben bé què fer per abaratir el rebut de la llum, la setmana que ve parlarem de la que havia de ser la gran alternativa a l'electricitat convencional, o sigui, les renovables. Vam ser pioners i vam arribar a ser líders en aquest camp; l'enveja de molts països. Ara ni som líders ni fem enveja a ningú. La bombolla, les males polítiques i la pressió de les grans elèctriques ha deixat el sector descol·locat, i encallat. APUJAR SALARIS O DEIXAR-LOS EN "LOW COST" ? - Miquel Puig, economista, i Cèsar Molins, director general d'AMES, debaten sobre si l'economia catalana s'ha de basar en salaris "low cost", com passa en l'actualitat, o cal fer una pujada per igualar-nos als millors països d'Europa.

 • Valor afegit - 15/02/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 15/02/2017

  COHESIÓ EN EL XINATOWN DE BARCELONA Emprenedors xinesos i autòctons treballen braç a braç per promoure econòmicament el seu barri, el de Fort Pienc, a Barcelona. És una associació de comerciants pionera, que ha rebut premis europeus per la seva feina a favor de la cohesió entre comunitats i per desmentir tòpics sobre el comportament dels empresaris xinesos, acusats molt sovint de practicar competència deslleial.

 • Valor afegit - 08/02/2017: Treballar al món + Botiguers nouvinguts
  Veure vídeo

  Valor afegit - 08/02/2017: Treballar al món + Botiguers nouvinguts

  "TREBALLAR AL MÓN" - La por --sinó l'odi-- als immigrants ha estat una de les claus de la política l'any 2016 a tot el món. El Brexit, Donald Trump, els líders autòcrates de l'Europa de l'Est es basen, en bona part, en el discurs que la immigració pren llocs de treball i provoca pobresa. Però la complexa realitat econòmica crea contradiccions i paradoxes. Farem una volta al món en quatre etapes: la Gran Bretanya, Hongria, Mèxic i el Japó. Són països on les polítiques d'immigració, o d'emigració, estan provocant problemes de falta de mà d'obra i de negocis sense futur. BOTIGUERS NOUVINGUTS - A Catalunya, cada cop hi ha més botiguers nouvinguts, sobretot, en el sector de l'alimentació. N'analitzem les raons i la integració en el teixit comercial del país.

 • Valor afegit - 01/02/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 01/02/2017

  Parlem de màquines que fan màquines. Els fabricants de béns d'equip de Catalunya estan situats entre els primers d'Europa, només per darrere dels alemanys. Un sector clarament exportador, dona feina de qualitat a milers de treballadors i difícilment es pot deslocalitzar. Ara el gran repte és dominar l'accés als millors mercats mundials, com la Xina, Rússia o els Estats Units.

 • Valor afegit - 25/01/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 25/01/2017

  EL BOIG FUTUR DE LES PASTISSERIES - El sector de les pastisseries s'enfronta a una realitat gairebé dual: per una banda, els pastissers estrella, que guanyen premis per tot el món i aixequen passions entre la gent jove que els vol imitar. Per una altra, la dura realitat de les botigues de tota la vida, que van perdent clients per culpa de la crisi, el canvi d'hàbits dels consumidors i la competència de forns i grans superfícies. Analitzem la bogeria en el sector de la pastisseria.

 • Valor afegit - 19/01/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 19/01/2017

  AMAZON I EL COMERÇ ELECTRÒNIC - El comerç electrònic no para de créixer a tot arreu; però encara té al davant el repte de fer arribar els productes al més de pressa possible al lloc on sigui el client. Amazon explica els mecanismes que té per ajustar-se als desitjos dels clients.

 • Valor afegit - 12/01/2017
  Veure vídeo

  Valor afegit - 12/01/2017

  L'HOSPITALET - La pista de gel gegant que no va voler Barcelona. Els hotels que Barcelona frena. Són inversions que l'Hospitalet està acollint per apuntalar un projecte que el transformi en un autèntic centre d'activitat econòmica. La segona ciutat de Catalunya vol deixar de ser l'etern barri dormitori de Barcelona.