Reportatge

S'han trobat 213 resultats.

 • L'acollida monàstica
  Veure vídeo

  L'acollida monàstica

  Reportatge sobre l'acollida espiritual i turística al monestir femení cistercenc de Santa Maria de Vallbona, a la comarca de l'Urgell. Declaracions de la monja i hostatgera, Sara Picher, i la guia turística, Roser Portas.

 • Estudiants de Teologia
  Veure vídeo

  Estudiants de Teologia

  Dos mil dos-cents alumnes religiosos i laics estudien a la Facultat de Teologia de Catalunya i els centres acadèmics vinculats. Recollim el testimoni dels alumnes Alfredo Briales, Samuel Gutiérrez, Joan Hernández i Tecla Tortosa.

 • Associació Cristiana de Gais i Lesbianes
  Veure vídeo

  Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

  L'Associació Cristiana de Gais i Lesbianes de Catalunya (ACGIL) defensa una Església inclusiva que obri les portes i aculli tothom, sigui quina sigui la seva condició sexual. Testimoni d'Irma Llopart, presidenta de l'ACGIL.

 • Fundació Migra Studium
  Veure vídeo

  Fundació Migra Studium

  Migra Studium és una fundació promoguda pels jesuïtes a Catalunya que defensa els més vulnerables a través de l'acollida i la formació. L'any 2017 va atendre persones migrades i refugiades de 92 nacionalitats. Testimonis de Mari Aghaloryan, migrant armènia, i Anna Sala, professor voluntària.

 • El Miracle, un espai d'acollida
  Veure vídeo

  El Miracle, un espai d'acollida

  Des de l'any 1901, el monestir de Montserrat s'encarrega de la custòdia del santuari del Miracle, al Solsonès. Hi viuen quatre monjos benedictins que tenen cura de les celebracions litúrgiques, les necessitats pastorals i l'acollida dels visitants. Declaracions dels monjos Ramon Ribera, Jordi Castanyer, Xavier Morell i del gestor del restaurant, Manel Casanovas.

 • Pregària, pobres i pau
  Veure vídeo

  Pregària, pobres i pau

  La comunitat de Sant Egidi fonamenta la seva tasca en tres pilars: la pregària, els pobres i la pau. A Barcelona té en marxa diversos projectes socials amb persones sense llar, gent gran, famílies i infants. Veurem els testimonis d'Agustí Martínez, Raquel Sancho i Josep Serra.

 • Nova etapa de "Catalunya Cristiana"
  Veure vídeo

  Nova etapa de "Catalunya Cristiana"

  El setmanari "Catalunya Cristiana" és un referent de la informació religiosa a casa nostra. La publicació, fundada l'any 1979, comença una nova etapa en forma de revista i amb un disseny més modern. Declaracions de la cap de redacció, Carme Munté, i dels periodistes Eduard Brufau i Joan Andreu Parra

 • Defensar els drets humans
  Veure vídeo

  Defensar els drets humans

  Visitem la seu de Justícia i Pau a Barcelona, una organització cristiana que defensa la justícia social, la pau i el desarmament, la solidaritat i el medi ambient. Anna Sangrà, Núria Carulla i Silvia Urbina ens expliquen quina feina fan a l'entitat i com viuen aquest compromís amb els drets humans.

 • Residència sacerdotal
  Veure vídeo

  Residència sacerdotal

  Una seixantena de capellans jubilats de les diòcesis de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat viuen a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. Com a testimonis, el director, Josep Serra, i els residents Joaquim Brustenga, Joan Ballús i Albert Torrens.

 • Comunitat parroquial
  Veure vídeo

  Comunitat parroquial

  La parròquia de la Santa Eulàlia de Vilapicina de Barcelona és una comunitat ben viva. Molts voluntaris estan implicats en els equips de litúrgia, catequesi, acció caritativa i cultura. Testimonis de Montserrat Sitjà, Montserrat Salgado, Josefa Rebato, Mercè Sánchez i Montserrat Ribó, membres de la comunitat parroquial.

 • Treballadors pobres
  Veure vídeo

  Treballadors pobres

  Tres persones expliquen la seva experiència laboral i les dificultats que tenen per trobar una feina estable i decent. Totes tres reben l'ajuda de Càritas Diocesana de Barcelona.

 • Dolços de les clarisses
  Veure vídeo

  Dolços de les clarisses

  Les clarisses de Reus elaboren dolços i galetes artesanals amb productes de proximitat. Les germanes del monestir de Santa Clara a la capital del Baix Camp fan una vida dedicada a la pregària i el treball.

 • Una llar per als sense llar
  Veure vídeo

  Una llar per als sense llar

  La parròquia de Santa Anna de Barcelona acull el projecte Hospital de Campanya, una iniciativa solidària per acollir i acompanyar les persones sense llar que viuen als carrers del barri Gòtic.

 • Què pensen els joves de l'Església?
  Veure vídeo

  Què pensen els joves de l'Església?

  Diversos joves de la diòcesi de Tortosa donen la seva opinió sobre l'Església catòlica. Són Mamia Martorell i Ulises Aucachi, de Tortosa, Maria Llarch, de Móra d'Ebre, i Raquel Cid, del Perelló.

 • Nou orgue de la Mercè
  Veure vídeo

  Nou orgue de la Mercè

  La basílica de la Mercè, a Barcelona, estrenarà orgue a finals del 2018. El constructor d'aquest instrument és Gerhard Grenzing, prestigiós orguener alemany que des de fa més de quaranta anys viu i treballa a Catalunya.