Reportatge

S'han trobat 219 resultats.

 • Escolania de la Garriga
  Veure vídeo

  Escolania de la Garriga

  La Federació Catalana de Pueri Cantores agrupa una desena de corals d'arreu del país. Una d'aquestes corals és l'Escolania Parroquial Sant Esteve de la Garriga, al Vallès Oriental. Hem compartit un assaig amb els cantaires i hem parlat amb els pares i la directora.

 • Ajudar la població de Madagascar
  Veure vídeo

  Ajudar la població de Madagascar

  Malaria 40 és una ONG que va néixer a Castelldefels per ajudar els missioners paüls i les filles de la caritat que treballen amb els més necessitats de Madagascar. Testimoni de Cristina Cama, mare de quatre nenes malgaixes i presidenta de Malaria 40.

 • Vedruna amb els desnonats
  Veure vídeo

  Vedruna amb els desnonats

  Testimoni de Carme Lleyda, carmelita vedruna i membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Tarragona. La seva vocació religiosa l'ha portat a treballar en la defensa de les persones desnonades.

 • Colònies d'estiu
  Veure vídeo

  Colònies d'estiu

  Hem passat un dia a la casa de colònies Sant Marçal, a l'Alt Penedès, amb els nens i nenes del grup Colònies i Esplai Xiribec de Castellar del Vallès. Aquest esplai forma part del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés.

 • Visita a Santa Maria de Vilalleons
  Veure vídeo

  Visita a Santa Maria de Vilalleons

  L'església de Santa Maria de Vilalleons forma part de les rutes que ofereix Catalonia Sacra. El coordinador del programa de formació, Marc Sureda, ens ofereix una visita comentada a aquest temple parroquial de la comarca d'Osona.

 • La vida després de la presó
  Veure vídeo

  La vida després de la presó

  Testimoni de Julián Campos, empresari i pare de família. Ho va perdre tot per culpa de l'alcohol i les drogues i va acabar a la presó per diversos robatoris. Ara ha sortit en llibertat i rep l'ajuda de la Fundació Obra Mercedària.

 • L'acollida monàstica
  Veure vídeo

  L'acollida monàstica

  Reportatge sobre l'acollida espiritual i turística al monestir femení cistercenc de Santa Maria de Vallbona, a la comarca de l'Urgell. Declaracions de la monja i hostatgera, Sara Picher, i la guia turística, Roser Portas.

 • Estudiants de Teologia
  Veure vídeo

  Estudiants de Teologia

  Dos mil dos-cents alumnes religiosos i laics estudien a la Facultat de Teologia de Catalunya i els centres acadèmics vinculats. Recollim el testimoni dels alumnes Alfredo Briales, Samuel Gutiérrez, Joan Hernández i Tecla Tortosa.

 • Associació Cristiana de Gais i Lesbianes
  Veure vídeo

  Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

  L'Associació Cristiana de Gais i Lesbianes de Catalunya (ACGIL) defensa una Església inclusiva que obri les portes i aculli tothom, sigui quina sigui la seva condició sexual. Testimoni d'Irma Llopart, presidenta de l'ACGIL.

 • Fundació Migra Studium
  Veure vídeo

  Fundació Migra Studium

  Migra Studium és una fundació promoguda pels jesuïtes a Catalunya que defensa els més vulnerables a través de l'acollida i la formació. L'any 2017 va atendre persones migrades i refugiades de 92 nacionalitats. Testimonis de Mari Aghaloryan, migrant armènia, i Anna Sala, professor voluntària.

 • El Miracle, un espai d'acollida
  Veure vídeo

  El Miracle, un espai d'acollida

  Des de l'any 1901, el monestir de Montserrat s'encarrega de la custòdia del santuari del Miracle, al Solsonès. Hi viuen quatre monjos benedictins que tenen cura de les celebracions litúrgiques, les necessitats pastorals i l'acollida dels visitants. Declaracions dels monjos Ramon Ribera, Jordi Castanyer, Xavier Morell i del gestor del restaurant, Manel Casanovas.

 • Pregària, pobres i pau
  Veure vídeo

  Pregària, pobres i pau

  La comunitat de Sant Egidi fonamenta la seva tasca en tres pilars: la pregària, els pobres i la pau. A Barcelona té en marxa diversos projectes socials amb persones sense llar, gent gran, famílies i infants. Veurem els testimonis d'Agustí Martínez, Raquel Sancho i Josep Serra.

 • Nova etapa de "Catalunya Cristiana"
  Veure vídeo

  Nova etapa de "Catalunya Cristiana"

  El setmanari "Catalunya Cristiana" és un referent de la informació religiosa a casa nostra. La publicació, fundada l'any 1979, comença una nova etapa en forma de revista i amb un disseny més modern. Declaracions de la cap de redacció, Carme Munté, i dels periodistes Eduard Brufau i Joan Andreu Parra

 • Defensar els drets humans
  Veure vídeo

  Defensar els drets humans

  Visitem la seu de Justícia i Pau a Barcelona, una organització cristiana que defensa la justícia social, la pau i el desarmament, la solidaritat i el medi ambient. Anna Sangrà, Núria Carulla i Silvia Urbina ens expliquen quina feina fan a l'entitat i com viuen aquest compromís amb els drets humans.

 • Residència sacerdotal
  Veure vídeo

  Residència sacerdotal

  Una seixantena de capellans jubilats de les diòcesis de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat viuen a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. Com a testimonis, el director, Josep Serra, i els residents Joaquim Brustenga, Joan Ballús i Albert Torrens.