TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 304 resultats.

 • Latitud 80º
  Veure vídeo

  Latitud 80º

  Una travessia a vela cap a la fi del món, un somni trencat, un viatge a un mateix. "Latitud 80º" ens proposa una gran expedició en veler des de Barcelona cap a l'oceà glacial Àrtic i després fins a les aigües de l'Antàrtida. A partir de l'experiència del capità Albert Bargués, el documental reflexiona sobre la idea de la llar. És un viatge que busca respostes a les inquietuds que han motivat l'ésser humà a emprendre viatges cap a territoris desconeguts, moltes vegades per trobar-se a si mateix.

 • Alexandre Deulofeu: L'historiador del futur
  Veure vídeo

  Alexandre Deulofeu: L'historiador del futur

  Aquesta és la història d'Alexandre Deulofeu, que va demostrar que es pot historiar el futur i que va predir amb certesa grans canvis geopolítics.

 • Lady Diana contra Elisabet II. Un duel reial
  Veure vídeo

  Lady Diana contra Elisabet II. Un duel reial

  El 29 de juliol de 1981 el príncep Carles d'Anglaterra es va casar amb una jove Lady Diana Sencer. Molt poc després del casament, aquell conte de fades es va convertir en un duel aferrissat entre dues dones, la reina Elisabet II i la princesa Diana, una confrontació de dos mons, per una banda el tradicional i secular i per l'altra el decididament contemporani. Aquest duel tràgic canviaria radicalment la imatge de la monarquia i la seva relació amb el poble britànic.

 • Las cloacas de Interior
  Veure vídeo

  Las cloacas de Interior

  Nou mesos de treball d'investigació i anàlisis sintetitzats en 80 minuts de documental i que situen per primera vegada sota el focus de l'opinió pública un entorn d'il·legalitats i corrupció al si del Ministeri de l'Interior.

 • Montserrat Roig: l'hora violeta
  Veure vídeo

  Montserrat Roig: l'hora violeta

  Montserrat Roig va destacar per la seva obra literària i periodística, i també per reivindicar un feminisme combatiu i sense complexos.

 • Cíborgs entre nosaltres
  Veure vídeo

  Cíborgs entre nosaltres

  En pocs anys, la tecnologia es fusionarà amb els nostres cossos i redefinirà els límits del que és ser humà i augmentarà les nostres capacitats biològiques com a espècie.

 • Revolució solar
  Veure vídeo

  Revolució solar

  Frenar el canvi climàtic requereix una transició energètica que substitueixi els combustibles fòssils per energies renovables."Revolució solar" mostra l'actual boom mundial d'energia solar i analitza la viabilitat d'un futur 100% renovable

 • En lluita
  Veure vídeo

  En lluita

  "En lluita" recorre les lluites socials que hi ha hagut a Catalunya en els últims 50 anys, des del final del règim franquista fins a l'actualitat, a través de les històries de cinc protagonistes que han viscut les lluites veïnals, la lluita per la identitat catalana, la lluita per la pau i l'esclat social dels últims anys. Un viatge al passat i al present de la mobilització ciutadana a Catalunya a través, també, de les reflexions d'una quinzena de persones que participen o han participat activament en la lluita obrera, en la lluita ecologista, en la lluita feminista, en la lluita pels drets humans o pels drets socials, entre d'altres, i que representen l'extens moviment associatiu del país. "En lluita", doncs, és també una reflexió col·lectiva que permet entendre per què i de quina manera s'ha lluitat a Catalunya durant les últimes dècades, a partir de l'experiència i la transformació personal de qui s'hi ha implicat.

 • La Model: 113 anys i un dia
  Veure vídeo

  La Model: 113 anys i un dia

  El tancament de la presó Model de Barcelona el 8 de juny del 2017 posa fi a una història que va començar fa gairebé 113 anys. El 6 de març hi van entrar els últims presos preventius. I a partir d'aquell moment va començar el moviment de població reclusa més important de la història recent d'aquest país per poder repartir en altres centres els més de 900 interns de la Model.

 • Les rondes, parc nacional
  Veure vídeo

  Les rondes, parc nacional

  Una aproximació a les rondes de Barcelona des del punt de vista quotidià, vies per les quals milers de conductors es desplacen cada dia i molts professionals treballen per al seu manteniment o hi actuen quan s'hi produeixen incidències.

 • Veritats de mentida
  Veure vídeo

  Veritats de mentida

  En què consisteix el que ara s'anomena "postveritat", designada paraula de l'any 2016 pel diccionari d'Oxford?."Postveritat","fake news""fets alternatius" són noves maneres de dir "mentida", eufemismes per a un concepte ben antic.

 • La ciutat dels turistes
  Veure vídeo

  La ciutat dels turistes

  Barcelona és un dels 10 destins més visitats del món i el principal port de creuers del Mediterrani. Mentre el turisme hi augmenta any rere any, la ciutat es va transformant inexorablement en detriment dels ciutadans.

 • La clàusula Balcells
  Veure vídeo

  La clàusula Balcells

  Documental sobre l'agent literària Carme Balcells, la dona que lluitant contra tots els elements va aconseguir posar la literatura hispana a dalt de tot de les lletres mundials.

 • La Víctor
  Veure vídeo

  La Víctor

  Caterina Albert i Paradís, coneguda pel pseudònim Víctor Català, fou l'escriptora catalana autora de la novel·la Solitud, una de les obres literàries més importants del modernisme. Una actriu que ha rebut l'encàrrec d'interpretar el personatge de Víctor Català ens guiarà en la biografia i el pensament de l'escriptora, amb l'ajuda de persones coneixedores de la seva obra.

 • Europa Transit - capítol 2: Refugi Dresden
  Veure vídeo

  Europa Transit - capítol 2: Refugi Dresden

  El 2015, Alemanya va donar la benvinguda a un milió de refugiats. Aquest fenomen ha tingut un gran impacte a Dresden, la ciutat on es va crear PEGIDA (Patriotes Contra la Islamització d'Occident). Aquest reportatge mostra una ciutat dividida, amb una història molt convulsa, que influeix en la manera de posicionar-se davant l'arribada dels refugiats.