TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 314 resultats.

 • Amb el porc al cor
  Veure vídeo

  Amb el porc al cor

  Assistim a una operació a cor obert per implantar un vàlvula aòrtica feta amb teixit de porc.

 • Conviure amb la migranya
  Veure vídeo

  Conviure amb la migranya

  L'actor Marc García Coté, l'Àxel de La Riera, com el 12% de la població, té migranya: vòmits, pèrdua de visió i de la parla, veus llums brillants i fort mal de cap. Queden fora de joc. Què passa dins del seu cervell? Hi ha solució?

 • QQC i... l'electricitat
  Veure vídeo

  QQC i... l'electricitat

  Com podem evitar els llamps en una tempesta? Què és l'electricitat estàtica? Com actua el parallamps? La llei d'Ohm, a l'abast de tothom. Quina diferència hi ha entre un interruptor i un commutador? I Tesla, un geni a l'ombra.

 • El caganer
  Veure vídeo

  El caganer

  Partint del pessebre coneixem l'origen del caganer, la posició ideal per defecar, el que diuen les caques sobre la nostra salut, la tecnologia del WC i un dispositiu per tractar el restrenyiment. Fins i tot sabrem com caguen els camells.

 • Gravetat, una qüestió de pes
  Veure vídeo

  Gravetat, una qüestió de pes

  El 1915, Einstein va predir l'existència de les ones gravitacionals. Un segle més tard es va demostrar la seva existència al laboratori LIGO. Entendrem què és la gravetat i com es transmet en forma d'ones.

 • Efectes especials
  Veure vídeo

  Efectes especials

  El 3D no ha desplaçat els efectes reals en pel·lícules com "Un monstre em ve a veure". Saltarem al buit amb especialistes, ens faran un esgarrifós tall a la cara, viurem una tempesta de neu i ballarem a la vora d'un esvoranc.

 • El despertar de la pintura
  Veure vídeo

  El despertar de la pintura

  Veiem com progressa la capacitat pictòrica en nens petits i la comparem amb la dels ximpanzés adults. A més, descobrim que la pintura rupestre és primitiva, però no infantil.

 • QQC i...tecnologia a casa
  Veure vídeo

  QQC i...tecnologia a casa

  Les tisores, el rellotge mecànic, la màquina de cosir, el pany i el microones tenen un enginy i una tecnologia sorprenents. Fins i tot una bateria de cuina és un prodigi de la metal·lúrgia. I, a més, una sorpresa: la grapadora sense grapes.

 • Puces, paparres i xinxes
  Veure vídeo

  Puces, paparres i xinxes

  Com podem saber si una picada és de puça, xinxa o paparra? Quines malalties poden transmetre? Les paparres s'associen al greu mal de Lyme. Com es fa per desenganxar-les? Com es combat la xinxa, que cada cop envaeix més llits?

 • Alcohol i embaràs
  Veure vídeo

  Alcohol i embaràs

  Ningú pot assegurar que una copa d'alcohol no faci mal al fetus, un mal irreversible. És la Síndrome Alcohòlica Fetal, la primera discapacitat al món. Ara s'investiga com se'n poden pal·liar els efectes. Alcohol zero durant l'embaràs.

 • QQC i...Estadística i Probabilitat
  Veure vídeo
 • Arribarem a centenaris?
  Veure vídeo

  Arribarem a centenaris?

  No hi ha una fórmula per viure 100 anys, depèn dels hàbits i la genètica. Analitzant avis centenaris veiem que envellir és oxidar-se. Com generar menys radicals lliures? Va bé prendre antioxidants? Influeix l'epigenètica en l'envelliment?

 • QQC i... Matemàtiques. Fent números
  Veure vídeo

  QQC i... Matemàtiques. Fent números

  Ho calculem tot, des de l'Índex de Preus al Consum fins a la millor relació qualitat-preu del paper higiènic passant pel pes del cap.

 • La ciència en dansa
  Veure vídeo

  La ciència en dansa

  La dansa és expressivitat a través del moviment del cos. Seguim una ballarina de l'Institut del Teatre per entendre com l'anatomia humana treu partit de les lleis de la física per crear bellesa.

 • Zika: mare contra mare
  Veure vídeo

  Zika: mare contra mare

  El Zika és un virus que traspassa fronteres i genera una alerta global especialment pels nombrosos casos de microcefàlia. La reportera Georgina Pujol, embarassada de 24 setmanes, es pregunta quin és el risc d'infecció a Catalunya.