TOTS ELS CLIPS

S'han trobat 189 resultats.

 • Tots junts podem para la sida
  Veure vídeo

  Tots junts podem para la sida

  Fa 30 anys, l'artista Keith Haring va pintar el mural "Tots junts podem parar la sida" a la plaça Salvador Seguí de Barcelona, a tocar d'on ara hi ha el MACBA. El mateix artista va morir víctima de la malaltia poc després. Al llarg d'aquests 30 anys, i amb l'aparició dels antiretrovirals, la sida ha deixat de ser una malaltia mortal (per a aquells amb accés a la medicació), per passar a ser una malaltia crònica. Però la incidència no ha disminuït. De la sida, en parlem amb el Dr. Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, fundador i president de la Fundació Lluita Contra la Sida i director de l'Institut de Recerca de la sida IrsiCaixa. També en parlem amb David Selvas, director del muntatge "Àngels a Amèrica", que es pot veure aquests dies al Teatre Lliure de Montjuïc. Amb Nancy Garín i Linda Valdés, membres del col·lectiu Equipo re, que ha desenvolupat un treball d'investigació i producció sobre la dimensió cultural i social de la continuada crisi del VIH a l'estat espanyol i a Xile i que exposen els seus treballs al MACBA. I amb Ferran Pujol, director del Projecte dels NOMS-Hispanosida.

 • De la pantalla al carrer: La iconografia de les sèries de televisió
  Veure vídeo

  De la pantalla al carrer: La iconografia de les sèries de televisió

  Pot ser que, sense haver vist una sèrie, en puguem reconèixer alguns dels seus personatges o, fins i tot, algunes frases de diàleg? Jofre Font comprova al carrer que sí, que és possible reconèixer el personatge de Walter White sense haver vist "Breaking Bad", les túniques granades i les còfies blanques d'"El conte de la serventa", o la frase "Winter is coming" com un diàleg de "Joc de trons". De la dimensió icònica dels productes televisius i de com depassen la pantalla, en parla el Jofre amb Vince Gilligan, creador de la sèries "Breaking Bad" i "Better call Sau", i amb Elena Neira, professora dels estudis de Comunicació de la UOC.

 • Paula Jornet: "Tenim una vida molt curta però ens avorreixen moltes coses, molt ràpid"
  Veure vídeo

  Paula Jornet: "Tenim una vida molt curta però ens avorreixen moltes coses, molt ràpid"

  Els marcians han sentit a parlar molt dels "millennials" i decideixen abduir Paula Jornet, PAVVLA, pels seus seguidors musicals, per saber què els caracteritza. El dia 23 de novembre publica un disc nou, "Secretly hoping you catch me looking". Deu ser que als "millennials" els agrada posar noms llargs a les coses...

 • Ja fem bondat?
  Veure vídeo

  Ja fem bondat?

  Els humans carreguem a l'esquena un munt de propietats nocives que, sovint, ens impedeixen que una qualitat genuïna i fonamental com la bondat se surti amb la seva. Què fa que ens espatllem? Per què la bondat és menystinguda i, fins i tot, de vegades, és vista com una cursileria? Hi reflexionen el filòsof Josep Maria Esquirol, que ha publicat el llibre "La penúltima bondat"; Sergi López, un dels protagonistes de la pel·lícula "Lazzaro feliz", i Matteo Garrone, director del film "Dogman". Tots dos són títols amb protagonistes que són bona gent, títols que s'estrenen aquesta setmana i amb premis al currículum.

 • Cap de setmana a la Terra
  Veure vídeo

  Cap de setmana a la Terra

  Apunteu, marcians: -s'estrenen 19 pel·lícules. Entre d'altres, "Millennium: Lo que no te mata te hace más fuerte", "Farenheit 11/9" i "Bergman, su gran año" -cinema infantil: "El meu primer festival", del 10 al 25 de novembre, a diversos espais de Barcelona -cinema de terror: "Terror Molins", del 9 al 18 de novembre, a Molins de Rei -The New Raemon presenta disc a la Sala Apolo de Barcelona, dijous 15 de novembre

 • Joan Colomo: "Està demostrat que tothom, per una bona xifra, és capaç de vendre qualsevol cosa"
  Veure vídeo

  Joan Colomo: "Està demostrat que tothom, per una bona xifra, és capaç de vendre qualsevol cosa"

  Als marcians els agradaria conèixer com funciona això de la llei de l'oferta i la demana que, diuen, regeix el comportament de l'economia terrícola. Per això, abdueixen el músic Joan Colomo, que acaba de publicar un nou àlbum titulat, precisament, "L'oferta i la demanda". Tot i que, ell, d'esperit venedor sembla que en té ben poc.

 • Agenda del cap de setmana a la Terra del 9 a l'11 de novembre
  Veure vídeo

  Agenda del cap de setmana a la Terra del 9 a l'11 de novembre

  Les propostes d'aquest cap de setmana són: - Concert de Joe Crepúsculo a la Sala Sidecar. Barcelona, 9 de novembre - Festival Acròbates de l'Hospitalet de Llobregat, fins al 30 de novembre. - Festival MIRA a Fabra i Coats de Barcelona del 8 al 10 de novembre. - Meg Stuart & Damaged goods presenten "Violet" al Mercat de les Flors de Barcelona, del 9 a l'11 de novembre.

 • Gèneres en transició
  Veure vídeo

  Gèneres en transició

  Aquesta setmana se celebra i es reivindica el Dia Internacional d'Acció per la Despatologització de la Transsexualitat. No són poques les conquestes que el col·lectiu ha aconseguit en els últims anys, tot i que no ha estat fins a aquest 2018 que l'OMS l'ha deixat de considerar una malaltia mental. Més enllà de marcs legals, aquest reportatge explora el fons d'un malestar que cada any porta milers de persones a qüestionar-se la seva identitat de gènere i a iniciar el que s'anomena el procés de trànsit, un camí que acostuma a ser molt difícil. És aquest un malestar que ens interpel·la a tots? És resultat d'una societat rígida que només entén el gènere amb un codi únic i binari de dona/home? Què vol dir ser home? Què vol dir ser dona? En parlen Miquel Missé, sociòleg i activista trans; la doctora Rosa Almirall, cap de la Unitat de Trànsit de l'Institut Català de la Salut, i Raphaëlle Pérez, protagonista de l'obra autobiogràfica "Raphaëlle", de la companyia teatral La Conquesta del Pol Sud.

 • Agenda del cap de setmana
  Veure vídeo

  Agenda del cap de setmana

  Aquesta setmana les propostes per a extraterrestres i terrícoles són: - BIG DRAW. Festa del dibuix. 28 d'octubre a Barcelona - Festival SCAN Tarragona. Fins al 9 de desembre. - Festival IN-EDIT. Fins al 4 de novembre a Barcelona. - Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. Fins al 10 de novembre

 • La natura, font d'inspiració artística
  Veure vídeo

  La natura, font d'inspiració artística

  La natura és font d'inspiració de molts artistes. Quan es busquen els diferents elements de la terra, trobem la fusta i el ferro que va fer servir l'escultor Enric Pladevall per als seus treballs, que exposa de forma permanent a la seva fundació, L'Olivar, de cinquanta mil metres quadrats, a Ventalló (Alt Empordà). Peces, totes, de grans dimensions, que es fonen amb el paisatge. L'escriptor britànic Philip Hoare té, com a món propi, el mar, i acaba de publicar el tercer llibre d'una trilogia dedicada a l'oceà. A "El alma del mar" (Ático de los libros) fa un relat en què entrellaça vivències pròpies amb experiències de personatges molt coneguts, com Virginia Woolf, Herman Melville o Lord Byron, tots units, d'alguna manera, amb el mar. Un altre element, el fang, és el que fa servir l'acròbata Quim Girón en el seu espectacle, que es diu precisament "Fang", en què l'artista es fusiona amb un bloc d'aquest material de 500 quilos, tota una demostració d'habilitat, força i entrega. I també la pedra forma part dels elements primigenis del reportatge. A Olot entrem en el món d'Adrià Gamero, un jove xilògraf que estampa la natura a la fusta. Una feina més pròpia de l'edat mitjana que ell combina amb tècniques com la fotografia i el retoc digital. Gamero és un dels participants en la XXI Biennal d'Art Contemporani Català.

 • Àngels Gonyalons: "Aquí arrosseguem moltes coses, moltes feridetes, moltes pupetes"
  Veure vídeo

  Àngels Gonyalons: "Aquí arrosseguem moltes coses, moltes feridetes, moltes pupetes"

  Els marcians estan molt encuriosits per conèixer quina és l'essència de la catalanitat, per això abdueixen aquesta setmana l'actriu Àngels Gonyalons, protagonista de l'obra teatral "Els jocs florals de Canprosa", que es pot veure al Teatre Nacional de Catalunya i que no escatima sentit de l'humor ni autocrítica.

 • Desmuntant l'amor romàntic
  Veure vídeo

  Desmuntant l'amor romàntic

  L'amor romàntic és una faula que ens ha venut la ficció masculina? En el seu nou treball, "Estómac", la pianista i compositora Clara Peya, amb la veu de Magali Sare, proposa un manifest feminista en clau musical per desconstruir la idea de l'amor romàntic. I l'escriptora Brigitte Vasallo furga en els mecanismes d'imposició del pensament monògam al llibre "Pensamiento monógamo, terror poliamoroso".

 • Llarga vida a l'amor
  Veure vídeo

  Llarga vida a l'amor

  En la societat accelerada dels humans, els amors de llarg recorregut s'han convertit gairebé en una excepcionalitat. Reflexionem sobre aquest amor a través de tres propostes artístiques. La primera, la comèdia "El amor menos pensado", de Juan Vera, que va inaugurar enguany el Festival de Sant Sebastià: la història d'una parella que fa més de 25 anys que està casada, interpretats per Ricardo Darín i Mercedes Morán, amb qui conversem. Parlem també amb el director polonès Pawel Pawlikowski, que fa poc ha estrenat "Cold war", la història de trobades i marrades d'una parella al llarg dels anys. I també, la radiografia literària d'una ruptura, els protagonistes de l'última novel·la d'Isaac Rosa, "Feliz final".

 • Jazz: amor per a tota la vida
  Veure vídeo

  Jazz: amor per a tota la vida

  El 26 d'octubre arrenca la 50 edició del Festival Internacional de Jazz de Barcelona i hem reunit tres dels músics que hi participen perquè ens parlin de la passió a la qual han dedicat la vida: Ricard Gili, de La Locomotora Negra; Magalí Sare, una veu jove que presentarà el primer disc en solitari al festival, i el reputat pianista Marco Mezquida.

 • Agenda del cap de setmana a la Terra
  Veure vídeo

  Agenda del cap de setmana a la Terra

  Aquesta setmana convidem extraterrestres i terrícoles a: - Al Festival Connexions, amb el concert de Feliu Ventura i Xerramequ & Els aborígens, al CAT de Gràcia de Barcelona, el divendres 26 d'octubre. - A veure la pel·lícula "Petra", de Jaime Rosales. - Al Kronos Art BCN, un festival multidisciplinari d'art contemporani, del 18 al 28 d'octubre, a l'Arts Santa Mònica. - I a la primera edició, el 20 i 21 d'octubre, del festival Liternatura que vincula literatura i naturalesa a Vil·la Joana - Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona.