TOTS ELS CLIPS

S'han trobat 131 resultats.

 • Emprendre per canviar el món?
  Veure vídeo

  Emprendre per canviar el món?

  En els últims anys, i sovint motivades per la crisi, hem vist com proliferaven les aventures empresarials empeses per un desig de fer realitat un somni... o perquè no quedava més remei? "Fairfly", un èxit teatral que es pot veure aquests dies a La Villarroel de Barcelona, qüestiona els fonaments de l'emprenedoria i també ho fa la Júlia Bertran tot parlant amb el seu autor, Joan Yago, amb el jove emprenedor Àlex Sicart, amb la coordinadora de LabCoop Guernica Facundo i amb Franc Ponti, director del Centre d'Innovació de l'escola de negocis EADA.

 • Vivim temps nous?
  Veure vídeo

  Vivim temps nous?

  En només dues setmanes, el panorama polític s'ha girat com un mitjó: hi ha hagut la moció de censura a Mariano Rajoy, un canvi de govern espanyol, la dimissió d'un ministre després de dies en el càrrec... També hem vist el cunyat del rei entrar a la presó... Els temps estan canviant? Ho preguntem a la directora teatral i "estratega tecnopolítica" Simona Levi, que presentarà al Festival Grec d'enguany l'espectacle "Realidades avanzadas 2", una nova versió de l'espectacle del mateix títol que va fer fa just 10 anys. També al músic Nacho Vegas, que ha presentat nou treball discogràfic, "Violética", i amb el politòleg de la Universitat de València Juan Rodríguez Teruel.

 • David Verdaguer: "Jo no soc un 'macho'"
  Veure vídeo

  David Verdaguer: "Jo no soc un 'macho'"

  És "l'actor del bigoti" i un dels més sol·licitats ara mateix. David Verdaguer està girant amb l'obra "Dos machos verdes fritos" i està a punt de tornar a ser Algernon Moncrieff a "La importància de ser Frank", que arribarà d'aquí poc al Teatre Poliorama després del seu pas exitós pel TNC. Els marcians abdueixen David Verdaguer per veure si és tan mascle i si és tan franc.

 • L'estiu: vacances, platja i festivals!
  Veure vídeo

  L'estiu: vacances, platja i festivals!

  Comença l'estiu i l'estiu s'ha convertit en sinònim de festivals de música a l'aire lliure. Ara els festivals són, també, una opció de destí turístic. El Jofre Font fa una batuda per aquells grans que han d'arribar, com el Festival Vida de Vilanova i la Geltrú, el Canet Rock o el Cruïlla de Barcelona, i parla amb dues persones amb ànima festivalera: la periodista Agnès Marqués, Katy Lema, àlies "Miss Festivales", que ha publicat el llibre "Festi Book", i una sèrie de festivalers que han esperat tot l'hivern per anar al lloc que més els agrada, un festival d'estiu.

 • A ritme de discoteca: el Sónar fa 25 anys i l'Apolo, 75, fent-nos ballar
  Veure vídeo

  A ritme de discoteca: el Sónar fa 25 anys i l'Apolo, 75, fent-nos ballar

  Ets dels que no pot evitar moure els peus quan sents música o dels que es queda a la barra fent-la petar? Celebrem dos aniversaris, els 75 anys de la sala de ball Apolo i els 25 anys del Festival Sónar, dues icones de la música i la nit que han aconseguit que molts moguessin la pelvis a la pista de ball i així mantenir viu l'esperit de la discoteca. Jofre Font busca en aquest reportatge les claus i els beneficis de la cultura de ball amb l'ajut del sociòleg i professor d'arts i humanitats de la UOC Roger Martínez, la psicòloga i membre de grup de treball de psicologia integrativa del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya Seila Bustos, la historiadora Eva Espinet i el periodista Javier Blánquez, autor de "Loops", dos volums que fan un repàs de la història de la música electrònica els segles XX i XXI.

 • Joan Dausà: "Dono valor als moments d'èpica petita"
  Veure vídeo

  Joan Dausà: "Dono valor als moments d'èpica petita"

  Tres anys després del seu últim disc, l'autor de "Jo mai mai" publica un nou àlbum, "Ara som gegants", i es prepara per presentar-lo intensivament aquest estiu. Però abans, els marcians l'abdueixen per veure si a ells Joan Dausà també els sembla tan encantador com als seus fans.

 • 25 anys d'imatge Sónar: "Gossos, senyores i fantasmes"
  Veure vídeo

  25 anys d'imatge Sónar: "Gossos, senyores i fantasmes"

  Diego Armando Maradona, dos fantasmes, ballarines brasileres o bessones amb poders paranormals. Al llarg de 25 anys, el festival de música avançada Sónar s'ha presentat al món amb imatges que han fet història. I totes són presents a "Ni flyers ni pòsters. 25 anys d'imatge Sónar", l'exposició que es pot veure aquests dies al Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat. Un grup d'alumnes de disseny la visiten i en parlen amb l'home que és al darrere de tot plegat, Sergio Caballero, artista i codirector del festival.

 • Cap de setmana a la Terra. L'agenda cultural a partir del 15/06/18
  Veure vídeo

  Cap de setmana a la Terra. L'agenda cultural a partir del 15/06/18

  - Fotofesta. Casa Golferichs, Barcelona. 22 de juny - Exposició "NY" de Manel Armengol. Ana Mas Projects, l'Hospitalet de Llobregat. Fins al 13 de juliol - "Liceu a la fresca": "Manon Lescaut". Diversos espais de Catalunya. 16 de juny - Pel·lícula "Western", de Valeska Grisebach. Estrena aquesta setmana

 • El Mundial de Rússia
  Veure vídeo

  El Mundial de Rússia

  El Mundial de futbol de Rússia ha posat en marxa tots els ressorts d'un gran espectacle que genera fascinació, competició, interessos econòmics i no poques contradiccions. Ho analitzen, en aquest reportatge, la periodista esportiva Gemma Herrero; l'escriptor Jordi Puntí, autor de "Tot Messi", un llibre amb què recrea la dimensió del jugador argentí i la felicitat que suscita, i Aaron Altaras, protagonista de la pel·lícula "Mario", que s'ha pogut veure a la mostra de cinema gai i lesbià FIRE!! Aquest film, ambientat al vestidor d'un equip de futbol, tracta sobre el tema de l'homofòbia en l'esport d'elit.

 • La gent sense llar
  Veure vídeo

  La gent sense llar

  Fa pocs dies es va fer a Barcelona el recompte de persones sense llar, i el nombre de persones que dormen al carrer ha crescut més d'un 40% en les últims 10 anys. "Aporofòbia" va ser triada com una de les paraules del 2017, i és que la fòbia a la pobresa va en un augment paral·lel. Per què no volem veure el problema, per què no som capaços de mirar de cara la gent més vulnerable? En parlem amb Juan Carlos Martel, director de l'obra de creació col·lectiva "Sis personatges. Homenatge a Tomás Giner", que es pot veure aquests dies al Teatre Lliure de Montjuïc i en què bona part dels intèrprets són persones sense llar; amb Miquel Fuster, dibuixant de còmic i pintor que ha passat 15 anys de la seva vida al carrer, i amb Julia Solomonoff, directora de la pel·lícula "Nadie nos mira".

 • Dones als escenaris: festivals de música
  Veure vídeo

  Dones als escenaris: festivals de música

  Ara que comença la temporada de festivals de música, quantes dones hi trobem, als cartells? Com pot ser que la presència de dones dalt dels escenaris sigui encara molt inferior a la dels homes? En parlen en aquest reportatge Alberto Guijarro, director del Festival Primavera Sound; Helena Morén, periodista i cap de redacció de la revista "Enderrock"; Ivone Lesan, vocal de l'associació MIM (Mujeres de la Industria Musical), i Jazz Rodríguez i Carla Pérez, dues de les membres de la banda Mourn.

 • Judit Neddermann: "Reivindico la naturalitat d'anar despullat, de no haver-te de tapar"
  Veure vídeo

  Judit Neddermann: "Reivindico la naturalitat d'anar despullat, de no haver-te de tapar"

  La músic Judit Neddermann acaba de publicar un nou disc, "Nua" (Satélite K), i els marcians, que els agrada anar frescos, estan interessats a saber com és això de despullar-se per dins i per fora i com és que els humans ens entestem a anar amb roba posada pel món.

 • Les pors contemporànies
  Veure vídeo

  Les pors contemporànies

  De què tenim por? Les pors contemporànies són diferents de les que tenien els nostres antecessors? Són iguals a tot arreu? La por és un mecanisme de control que s'exerceix de dalt cap a baix? Sobre la por tracta aquest reportatge en què participen Josep Maria Miró, autor de l'obra de teatre "Temps salvatge", que es representa aquests dies al TNC; Enrique Juncosa, comissari de l'exposició "La llum negra. Tradicions secretes en l'art des dels anys 50", que es pot veure al CCCB; Martín Benchimol i Pablo Aparo, directors del documental "El espanto", que s'ha pogut veure al festival DOCS Barcelona, i Laura Llevadot, professora de Filosofia Contemporània a la Universitat de Barcelona.

 • El feminisme és una moda?
  Veure vídeo

  El feminisme és una moda?

  Fins fa poc anys s'entenia com una cosa de dones amargades, rudes i que odiaven els homes. Ara, trepitja les catifes vermelles i protagonitza sèries de televisió o portades de revistes. Hi ha moltes postures dins del feminisme. De fet, es parla en plural, de feminismes. És un moviment que ha calat en la cultura "mainstream" i de l'entreteniment. Està de moda el feminisme? Per què justament ara? I si s'ha popularitzat, passarà com amb altres tendències, que tenen data de caducitat? La Júlia Bertran en parla amb l'escriptora, periodista i activista feminista Vivian Gornick, l'escriptora i periodista especialitzada en cultura pop Lucía Lijtmaer, la sociòloga i activista feminista Maria Jesús Izquierdo i la il·lustradora Raquel Córcoles ("Moderna de Pueblo").

 • #Qui és James Rhodes?
  Veure vídeo

  #Qui és James Rhodes?

  El nom de James Rhodes ha omplert tuits i retuits a dojo. El responsable, un article d'opinió al diari "El País", en què manifestava el seu amor per Madrid i els pobles d'Espanya. Més enllà de les opinions, la Tuitipèdia ens explica qui és i què ha fet aquest pianista anglès.