TOTS ELS CLIPS

S'han trobat 154 resultats.

 • Taps i oportunitats: el relleu generacional al món de la cultura
  Veure vídeo

  Taps i oportunitats: el relleu generacional al món de la cultura

  La polèmica sobre la dimissió del director del Teatre Lliure Lluís Pascual ha destapat un seguit d'anomalies, algunes de simptomàtiques i segurament no només de l'àmbit teatral. La Júlia Bertran aprofundeix en el que s'ha anomenat el "tap generacional", que produeix l'estancament en els càrrecs de responsabilitat i pot impedir la renovació a tots els nivells. La Júlia en parla amb Toni Casares, director de la Sala Beckett, amb la directora de cinema i teatre Elena Martín, amb el periodista Guillem Martínez i amb Àlex Serrano, membre de la companyia Agrupación Señor Serrano.

 • Puritanisme o transgressió?
  Veure vídeo

  Puritanisme o transgressió?

  Què ens escandalitza? Ens hem tornat més puritans, tant espectadors com creadors? Quines línies vermelles hi ha avui dia? Hi ha d'haver línies vermelles? En un moment en què la llibertat d'expressió s'ha convertit en un dels centres del debat, aquest reportatge explora l'estat actual de la transgressió cultural amb el cronista cinematogràfic Jaume Figueras, el periodista musical Luis Hidalgo, el dissenyador de moda Juan Avellaneda i l'autora de còmics Laura Pérez Vernetti.

 • Abducció: Marc Parrot
  Veure vídeo

  Abducció: Marc Parrot

  Marc Parrot té disc nou, "Refugi". I dins del disc hi ha una cançó, "Misteriosament feliç", que intriga els marcians. Pot ser que un cantautor tingui el secret de la felicitat humana? Per si de cas, els marcians l'abdueixen per preguntar-l'hi.

 • Cap de setmana a la Terra del 13 al 24 de setembre
  Veure vídeo

  Cap de setmana a la Terra del 13 al 24 de setembre

  Aquesta setmana proposem als marcians que vagin a celebrar el 30 aniversari del Mercat de Música Viva de Vic. També que visitin un altre espai ple de novetats, la Setmana del Llibre en Català. Que s'acomiadin de la temporada de festes majors d'estiu amb el festival BAM de les festes de la Mercè de Barcelona. I finalment que gaudeixin de la comèdia musical "El futbol és així (de gai)", basada en l'homofòbia en el futbol i que es pot veure al Teatre Gaudí de Barcelona.

 • El retorn a la rutina
  Veure vídeo

  El retorn a la rutina

  Al setembre, en general, tornem a la rutina. És així i no hi ha res a fer. Però què hi ha de positiu a tornar a allò que coneixem, als llocs, les tasques i les persones que ens són familiars, a l'ordre i la repetició? En parlen amb Elena Trapé, directora de la pel·lícula "Les distàncies", que s'acaba d'estrenar; amb l'actriu Carme Pla, membre de la companyia T de Teatre, que torna amb "E.V.A.", l'obra amb què han celebrat els 25 anys de trajectòria; amb Paco Mir, membre de Tricicle, companyia que ha anunciat el comiat dels escenaris amb l'espectacle "Hits", i amb el psicòleg Andrés Cuartero.

 • Turisme: destinació desconeguda
  Veure vídeo

  Turisme: destinació desconeguda

  El 2018, parlar de turisme vol dir parlar d'economia, d'habitatge, de sostenibilitat, de drets i de conflicte. Quin model turístic volem? I quina mena de turistes volem ser? Ho analitzen en aquest reportatge Ireneu Tranis, membre de la companyia Mos Maiorum, que ha estrenat una obra sobre la gentrificació, "Gentry", al Festival Grec. També l'arquitecte i músic Ramon Faura, el periodista Pedro Bravo, autor del llibre "Exceso de equipaje", i el músic Octavio Bugni, responsable de l'espai de música en directe Cab38b.

 • Jorge Javier Vázquez: "Siempre quise cantar, pero me daba mucha vergüenza"
  Veure vídeo

  Jorge Javier Vázquez: "Siempre quise cantar, pero me daba mucha vergüenza"

  Els marcians han abduït aquesta setmana un espècimen que es troba només a Mart, on pot passar desapercebut: Jorge Javier Vázquez. El periodista presenta aquests dies l'espectacle musical "Grandes éxitos", en què fa realitat el seu somni de cantar. Els marcians riuran amb alguna de les anècdotes del seu aprenentatge musical.

 • Arqueòlegs musicals darrere la pista d'un misteri
  Veure vídeo

  Arqueòlegs musicals darrere la pista d'un misteri

  La història de la música està plena de misteris i aquest reportatge comença seguint el rastre d'un d'aquests misteris: el de la desaparició de la partitura del ballet "Inés de Castro", del compositor Joaquim Serra. En la seva recuperació han participat la besneta del compositor, Berta Miró, la musicòloga Elena Pons, el pianista Arnau Orriols i l'associació sabadellenca Músics per la Cobla, especialitzada en la recuperació de l'obra de compositors catalans, amb Josep Maria Serracant al capdavant. Ha estat a Londres que han localitzat una partitura que, després de 70 anys desapareguda, podem sentir de nou. El reportatge segueix també un altre "arqueòleg musical", l'Albert Fontelles, que ha aconseguit seguir la pista d'una sardana que va compondre Igor Stravinsky. L'enigmista i divulgador musical David Puertas completa un reportatge que homenatja el valor de la recuperació del llegat musical.

 • Cap de setmana a la Terra
  Veure vídeo

  Cap de setmana a la Terra

  Exposició 'La fotografia creativa a Catalunya (1973-1982)'. La Virreina Centre de la Imatge, Barcelona. Fins al 30 de setembre Festival ÉSDANSA. Les Preses, La Garrotxa. Del 20 al 26 d'agost Festival de Música Clàssica Santa Florentina. Castell Jalpí, Arenys de Munt. Del 7 al 24 d'agost Concert d'Incognito al Festival Mas i Mas. Teatre Coliseum, Barcelona. 5 d'agost

 • María Pagés: "Los flamencos somos un poco marcianos"
  Veure vídeo

  María Pagés: "Los flamencos somos un poco marcianos"

  Quan mou els braços, María Pagés sembla d'un altre planeta, i és per això que els marcians s'han fixat en aquesta "bailaora" d'extremitats infinites per saber què és el flamenc. La sevillana presenta "Una oda al tiempo" al Festival Castell de Peralada, en què reflexiona sobre la memòria.

 • Nostàlgia: "soc feliç" o "vaig ser feliç"?
  Veure vídeo

  Nostàlgia: "soc feliç" o "vaig ser feliç"?

  Qui no ha notat una fiblada a l'estómac en recordar algú o algun moment del passat? La nostàlgia i el diàleg entre present, passat i futur és l'eix d'aquest reportatge a propòsit de "Casi 40", l'última pel·lícula del cineasta i escriptor David Trueba. En parla ell i també els seus protagonistes, Lucía Jiménez i Fernando Ramallo, així com el sociòleg de la Universitat Oberta de Catalunya Francesc Núñez.

 • LAS KELLYS: FEINES QUE IMPORTEN
  Veure vídeo

  LAS KELLYS: FEINES QUE IMPORTEN

  Les vacances són sinònim d'activitat hotelera intensa, però quines són les condicions de treball de les persones que en fan la neteja? Hi ha feines, tradicionalment realitzades per dones, que històricament no han rebut l'atenció ni el reconeixement que mereixen. Ara, la web de La Virreina Centre de la Imatge els dedica l'exposició "Lluita de dones a la Barcelona precària", i Júlia Bertran en parla amb la seva comissària, la historiadora Cynthia Burgueño, amb Maria Ruido, artista que hi participa, i amb Vania Arana, cambrera de pis i membre de Las Kellys, una associació estatal que reclama els drets laborals de les persones que treballen netejant hotels.

 • Cap de setmana a la Terra
  Veure vídeo

  Cap de setmana a la Terra

  Aquesta setmana les propostes són: - Festival Deltebre Dansa. Deltebre, del 16 al 29 de juliol. - Exposició "Per què? Carme Solé Vendrell". Palau Robert, Barcelona, fins al 24 de setembre. - Festival Gong. Coves del Salnitre, Collbató. 21 i 22 de juliol. - Festival Nits de cinema oriental de Vic. Del 17 al 22 de juliol. - Espectacle "Panorama". Festival Grec. Sala Hiroshima, Barcelona. Del 18 al 20 de juliol.

 • La família? Bé, gràcies
  Veure vídeo

  La família? Bé, gràcies

  Estiu, vacances i família. És una combinació que pot tenir uns resultats pletòrics... o letals. Aquest reportatge explora les sempre inabastables relacions familiars amb els actors Isabelle Huppert i Mathieu Kassovitz, protagonistes de l'última pel·lícula de Michael Haneke "Happy end". També, amb l'artista Mohamed L'Ghacham, que fa uns grafitis de gran format amb la família com a tema central. Amb la fotògrafa Clàudia Serrahima, que presenta la instal·lació fotogràfica "Donar a la història la possibilitat de ser una altra", i amb Cristina Broto, psicòloga clínica de Badalona Serveis Assistencials.

 • Alertadors i "whistleblowers", els qui xiuxiuegen informació sensible
  Veure vídeo

  Alertadors i "whistleblowers", els qui xiuxiuegen informació sensible

  Julian Assange, Chelsea Manning o Edward Snowden són enemics públics número 1. Aquests "whistleblowers" o alertadors d'informació mitjançant la xarxa han fet trontollar governs i empreses alhora que obrien els ulls a una societat encara atrapada en l'opacitat dels fils del poder. El festival Grec d'enguany els dedica un muntatge, un espectacle de teatre documental a ritme de thriller tecnològic: "La revelació". Sobre la censura moderna, la llibertat d'expressió, les formes de control del govern, les noves formes digitals de resistència, l'abús o la corrupció en parlen els responsables de l'obra, el creador Jorge-Yamam Serrano i la periodista Neus Molina, Moritz Riesewieck - codirector del documental "The Cleaners" - i Enric Luján, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona i membre de Críptica, una associació sense ànim de lucre centrada en la defensa de la privacitat i la seguretat.