TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 122 resultats.

 • Examen a la resposta europea als refugiats
  Veure vídeo

  Examen a la resposta europea als refugiats

  A base de tanques i barreres, el governs de la UE han aconseguit frenar l'arribada d'estrangers al Vell Continent i s'han convençut que així frenarien també als populismes xenòfobs. Però com és que si ja no n'arriben tants l'extremadreta segueix pujant, i com és que la resposta a la crisi ha deixat tan mal gust de boca? Dediquem tot el programa veure com estan els refugiats i a estudiar les conseqüències de la mala gestió que s'ha fet de la seva arribada a la UE. A Grècia comprovem com molts han quedat atrapats víctimes de la desídia europea; a Alemanya, veiem com s'han integrat els que van aconseguir arriba-hi fa un any i mig; i per últim, al Líban escoltem les reflexions íntimes en blanc i negre que un cineasta sirià fa sobre la condició del refugiat.

 • Com serà un món governat per la Xina?
  Veure vídeo

  Com serà un món governat per la Xina?

  Amb uns EUA en reculada, la Xina va camí de restaurar molt aviat la seva centralitat al món; de fet, des d'un vaixell al mig del mar comprovarem com ja controla més coses de les que ens pensem. Pequín pot oferir un model no democràtic però eficient, temptador per a molts: èxit econòmic sota control policial i polític. És aquest el món que ve? Si la Xina fa una revolució silenciosa, hi ha un banc que també fa la seva i s'ha convertit en el més influent del món: Goldman Sachs. Quin és el seu secret i com s'ho fa per col·locar els seus homes als grans despatxos de la política mundial? I acabem a Romania, que viu l'agitació política més important des de la caiguda del comunisme, arran d'un polèmic decret per amnistiar molts casos de corrupció. Entrevistem Mircea Cartarescu, l'escriptor contemporani més premiat de Romania, perquè ens expliqui les causes i les conseqüències del moment històric que viu el seu país amb unes manifestacions multitudinàries que han tornat a demostrar el poder de la societat civil.

 • La socialdemocràcia europea, a l'UCI
  Veure vídeo

  La socialdemocràcia europea, a l'UCI

  A "Món 324" transformem el plató en un hospital i fem el diagnòstic de la greu crisi que viuen els partits socialistes tradicionals al Vell Continent. Mirarem de saber si van camí del tanatori o si podran sortir de la unitat de cures intensives. Estudiarem l'evolució i les múltiples causes de la malaltia de la socialdemocràcia actual i ens aturarem a analitzar els casos de les seves formacions a França i Alemanya, on just estrenen lideratge en any electoral, i també al Regne Unit. ¿S'ha acabat l'època en què els socialistes podien guanyar eleccions a Europa?

 • Comença "el show de Trump"!
  Veure vídeo

  Comença "el show de Trump"!

  La presa de possessió del nou president dels EUA va ser una acte de reafirmació del Trump més autènticament Trump. Si algú pensava que moderaria el discurs com a comandant en cap s'equivocava. Per això, al "Món 324", primer, desestructurarem el seu discurs al Mall de Washington per saber què hi ha de cert i de fals en les seves paraules. I després, també coneixem el "clan Trump", el paper clau que la seva extensa família ha jugat i jugarà en la trajectòria d'aquest president agressiu i decidit. I dediquem la segona part del programa a Líbia, la guerra oblidada a l'altra riba del Mediterrani. Tenim un reportatge exclusiu de l'ofensiva de les forces líbies contra Estat Islàmic a la ciutat de Sirte, l'últim reducte que els quedava als jihadistes. És un document de primera mà per veure la lluita cos a cos contra els extremistes i els estralls que provoca. I això, la setmana que a Barcelona els ministres d'Afers Estrangers de la Unió per la Mediterrània (UpM) fan una altra cimera per reforçar la cooperació entre les dues ribes d'aquest mar. Però hi ha cooperació realment, i serveix d'alguna cosa la UpM?

 • Israel, democràtic o jueu?
  Veure vídeo

  Israel, democràtic o jueu?

  Expliquem la fugida cap endavant i gairebé en solitari d'Israel. La comunitat internacional ha dit per activa i per passiva que la solució als dos estats és l'única possible entre Israel i Palestina, però el govern israelià fa tots els passos per fer-la inviable. Comprovem sobre el terreny els efectes de la colonització il·legal de Cisjordània, la timidesa d'Occident a l'hora de pressionar Israel i repassarem 8 anys de males relacions entre Barack Obama i Benjamin Netanyahu. Què pot passar a partir d'ara amb Donald Trump? També en aquest programa, acomiadem Barack Obama d'una forma diferent. No pas repassant els seus èxits i fracassos, sinó la seva passió per la música. Un reportatge ben musical i gens polític de Jaume Bartrolí per sentir algunes de les estrelles que durant vuit anys Barack i Michelle Obama han portat a la Casa Blanca. Tot fa pensar que trigarem molt a veure nits com aquestes a la residència del president dels Estats Units.

 • 2017, cap a un nou (des)ordre internacional
  Veure vídeo

  2017, cap a un nou (des)ordre internacional

  Com cada principi d'any fem les nostres previsions pel curs que comença i demanem als nostres nou corresponsals que s'atreveixin a intuir què pot passar als seus països i regions. Encetem un any ple de reptes i alguns pronòstics són una mica inquietants. Anem cap a un nou ordre (o desordre) mundial que qüestiona moltes de les convencions de la posguerra freda i els pròxims mesos seran decisius per saber cap a on es dirigeix aquesta transició mundial. Al Món 324 en donarem algunes claus. I com cada gener també desvelarem i retratarem el personatge de l'any del Món 324, aquella persona que creiem que més marcarà l'agenda del 2017.

 • Un món de bon rotllo (o per què no estem tan malament com creiem)
  Veure vídeo

  Un món de bon rotllo (o per què no estem tan malament com creiem)

  Ens proposem aportar la nostra petita dosi d'optimisme abans d'acabar un any en què no hem parat de donar notícies dolentes. Populismes, tensions, guerres, crisis, desconfiança, intolerància, fanatismes... El món va fatal, diran alguns, i, sens dubte, tots aquests fenomens són molt reals i preocupants. Però vet aquí que hi ha moltes evidències que demostren el contrari. El món, el planeta, la humanitat en conjunt, no havia estat mai tan bé com avui. I ho demostrarem amb muntanyes de xifres des d'una muntanya molt especial, la del Tibidabo, des d'on fem tot el programa. I també ens aturarem a reflexionar sobre com és que predomina aquesta sensació de fatalitat sobre el moment actual i en concret analitzarem el paper que hi tenen els mitjans de comunicació i els populismes.

 • El lideratge dels homes forts està de moda
  Veure vídeo
 • Un món de bon rotllo (o per què no estem tan malament com creiem)
  Veure vídeo

  Un món de bon rotllo (o per què no estem tan malament com creiem)

  Ens proposem aportar la nostra petita dosi d'optimisme abans d'acabar un any en què no hem parat de donar notícies dolentes. Populismes, tensions, guerres, crisis, desconfiança, intolerància, fanatismes... El món va fatal, diran alguns, i, sens dubte, tots aquests fenòmens són molt reals i preocupants. Però vet aquí que hi ha moltes evidències que demostren el contrari. El món, el planeta, la humanitat en conjunt, no havia estat mai tan bé com avui. I ho demostrarem amb muntanyes de xifres des d'una muntanya molt especial, la del Tibidabo, des d'on fem tot el programa. I també ens aturarem a reflexionar sobre com és que predomina aquesta sensació de fatalitat sobre el moment actual i en concret analitzarem el paper que hi tenen els mitjans de comunicació i els populismes.

 • Psicoanàlisi d'una Turquia fracturada
  Veure vídeo

  Psicoanàlisi d'una Turquia fracturada

  Al "Món 324" de demà posem Turquia al divan del psicoanalista. De la mà de dues famoses escriptores turques intentem explicar la depressió, la por, l'estrès, el sentiment d'humiliació i els silencis que infecten Turquia; tots símptomes de les múltiples crisis que pateix aquesta potència. Descobrirem els problemes interns, però també els externs, és a dir, la muntanya de tensions, recels i desconfiança que el president Erdogan té amb la immensa majoria dels seus veïns. Turquia es una país en crisi en si mateix i amb el món. I dediquem la segona part del programa a la derrota més dolorosa de l'oposició siriana: la pèrdua de la ciutat d'Alep. Repassem els quatre anys de guerra demencial a la ciutat, com ha anat la batalla i què es pot esperar a partir d'ara a a Síria; si guanya Alep, vol dir que Assad guanya la guerra? I acabem amb les reflexions de dues documentalistes sirianes que han passat per la Filmoteca de Catalunya a presentar els seus últims treballs. Veuen algun futur al seu país?

 • Referèndums sí, Referèndums no
  Veure vídeo

  Referèndums sí, Referèndums no

  Fem un referèndum... sobre els referèndums. Vistos els casos de Colòmbia o el Brexit, es pot votar tot en un referèndum? És la màxima expressió de la democràcia o, segons en quin context, la pot pervertir? Donem totes les visions i repassarem la història dels referèndums. La pregunta també se la fan a Itàlia, on diumenge votaran en referèndum un canvi constitucional per acabar amb la inestabilitat crònica del país. El seu impulsor, Matteo Renzi, té molts punts per perdre'l i la tercera economia de la zona euro pot tornar a entrar en recessió.

 • La nova Guerra Freda és ja una realitat?
  Veure vídeo

  La nova Guerra Freda és ja una realitat?

  La confiança entre Occident i Rússia està en mínims històrics i ara ni tan sols hi ha unes regles de joc tan clares com el segle XX. Donald Trump vol entendre's amb Moscou però pocs experts confien que de sobte comenci un idil.li inèdit entre les dues potències. Més que res, perquè podria viure Putin sense un enemic? Veurem com els habitants de la frontera entre Rússia i la UE fa temps que senten aquesta nova guerra freda i es preparen pel que pugi passar. També en el Món 324, Té sentit tancar-se i intentar obviar la globalització en un món com el que vivim? Li preguntem a Parag Khanna, un dels experts en relacions internacionals i globalització més influents, que amb alguns mapes, també ens ajudarà a entendre les fractures que s'han replicat en les eleccions als Estats Units. I finalment, Mèxic, tan lluny de Déu i tan aprop dels Estats Units! Com el veí del sud de la primera potència ja pateix l'efecte Trump i com una mala relació amb Washington empitjorarà encara més les lacres i els problemes que pateixen 120 milions de mexicans.

 • Com serà la política exterior de Trump?
  Veure vídeo

  Com serà la política exterior de Trump?

  Entrevistem a un alt càrrec del departament d'Estat dels EUA perquè ens il.lumini sobre la nova etapa que s'obre en la diplomàcia nord-americana.. Benjamin Ziff és el número dos de l'oficina d'Afers EAuropeus del govern nord-americà i li preguntarem com canviarà la seva feina amb la nova administració Trump i l'impacte que les seves polítiques tindran a Europa, a Àsia, a Rússia, al Pròxim Orient i a Llatinoamèrica. També coneixerem a immigrants latinas que des que Trump va guanyar viuen atemorides per l'anunci d'explusions massives que promet el president electe. I acabarem el bloc nord-americà demanant-li al cap de la secció d'Economia Francesc Serra que ens disseccioni què pot tenir de bo i de dolent la política econòmica heterodoxa que pensa fer Trump. I també, Què ha après França un any després dels atemptats de París? Se sent més segura o menys? Ha tancat les ferides o només ha fet una fugida cap endavant? Ens ho explicarà Joan Carles Peris.

 • Especial eleccions dels Estats Units
  Veure vídeo

  Especial eleccions dels Estats Units

  Un programa especial dedicat als Estats Units el dia que fan unes de les eleccions més transcendentals de la història. Ho fem des d'un plató virtual del Despatx Oval amb reportatges, anàlisis i molt de grafisme. Tenim reportatges per explicar qui són realment Hillary Clinton i Donald Trump, cap a on va el Partit Republicà, com es viu i se senten a Ohio aquestes eleccions i quins són els reptes del nou president. Dedicarem també uns minuts a la revelació d'aquesta campanya, Michelle Obama. Finalment, també connectarem en directe amb les nostres enviades especials a Nova York, a les seus electorals de Trump i Clinton. Serà l'inici d'una llarga nit en què, a partir de la 1.00, el 324 anirà actualitzant els resultats del recompte a mesura que els diferents estats vagin tancant els col·legis electorals.

 • Les músiques d'Obama
  Veure vídeo

  Les músiques d'Obama

  El documental de Jaume Bartrolí "Les músiques d'Obama" explica el mandat de Barack Obama, el primer president negre dels EUA, a través de les músiques que li ha tocar ballar i cantar durant aquests vuit anys, tant en sentit figurat com real. En sentit figurat, amb les músiques que han marcat la seva política internacional i nacional. I en sentit literal, amb l'ús que ell n'ha fet, de la música. Perquè la música ha tingut una importància inèdita durant el mandat d'Obama, des del vídeo de "Yes we can", que tant el va ajudar a guanyar les eleccions el 2008, fins al ritme de hip-hop amb què ha explicat els èxits de la seva presidència, o el gospel i el blues amb què ha volgut expressar solidaritat i consolar els seus conciutadans afroamericans, que han vist com augmentava el nombre d'homes negres desarmats morts a mans de la policia. El missatge per la música.