Començarem per un jardí exuberant gairebé una selva- a la terrassa d'un àtic, al cor de Barcelona. Aquí, l'Edgar hi cuida flors, cactus i fruiters. Després sortirem al camp, prop d'Igualada. El Marc, especialista en plantes silvestres comestibles, ens ensenyarà a conèixer quines herbes són les més adequades per portar-les al plat. A continuació, ens traslladarem al Maresme, on viu el Joan Marc. Ell i la seva família cultiven un hort ecològic a través del mètode de les parades en crestall. Així, obtenen productes cent per cent orgànics d'un espai força reduït. I acabarem amb un regal refrescant: remullar-nos en una piscina biològica. L'hem trobada a l'Alt Penedès, amb plantes que depuren i filtren de manera natural l'aigua. L'Ignasi, un especialista en depuració biològica del líquid element, ens demostra que el clor no cal per tenir l'aigua neta com la d'un llac
El Marc Pérez ens porta alguns virals sobre oci i vacances que estan triomfant aquest estiu, com ara les vicissituds d'una turista a Eivissa amb el famós flotador del pelicà rosa, un concert de rock fugaç, l'hostessa de vol que recicla cava o un multimilionari que vol dedicar la seva fortuna a viure la vida.
Aquí teniu un petit ventalls d'aparells meteorològics. Viatgem des del segle XIX als més recents. I us sorprendrem amb una peça de roba que et diu el temps que farà abans no surtis al carrer. Que la pluja no t'agafi per sorpresa!!!!
A l'"Espai Terra", periòdicament hem visitat vivers d'arreu de Catalunya per trobar-hi plantes adequades per als nostres pisos, cases, terrasses o jardins. Podríem dir que, majoritàriament, ens hem centrat en plantes domèstiques. Ara, l'Eduard Querol ha anat a un viver de l'Aldea, on fan créixer plantes autòctones del Baix Ebre i de la Terra Alta. Hi cultiven espècies vegetals per tornar-les a fer silvestres, és a dir, per reincorporar-les al medi natural. Encara que sembli una paradoxa, la replantació és la manera òptima d'ajudar a regenerar entorns vegetals que necessiten una empenta per revitalitzar-se o que han patit una forta degradació. A l'Aldea hem descobert, per exemple, varietats que s'adapten perfectament a entorns dunars i que contribueixen al creixement i fixació de les dunes prop del litoral marítim mediterrani. No cal dir que són espècies molts resistents, perfectament adaptades a les altes temperatures i a la pluja escassa. I també veurem plantes que prosperen perfectament en zones humides i que contribueixen al filtratge, depuració i millora de la qualitat de l'aigua.
En Rafel Bagot ha estat al centre logístic de Mercadona, a Abrera, i ha vist com s'organitza un magatzem de més de 300 metres de llargada i amb milers de productes. Allà, ha ajudat a carregar un dels tràilers que surten cap a una de les gairebé 300 botigues que tenen i ha viscut, en primera persona, com es fa el repartiment al punt de venda. Es tracta d'una descàrrega nocturna i silenciosa. En fer-se durant la nit, permet descongestionar les vies en les hores punta. A més, no hi ha contaminació acústica, cosa que els veïns agraeixen abastament.
Us heu plantejat mai com seria viure en un lloc on la temperatura durant el dia no baixi mai dels 40 graus? I suportaríeu que durant tot l'hivern només tinguéssiu una hora de sol? On estaríeu disposats a construir una llar a canvi de feina? A 5.000 metres sobre el nivell del mar i amb un 50% menys d'oxigen? En el programa també ens hem fet aquestes preguntes i l'Eduard Querol ha trobat algunes respostes. És un recull gràfic de diferents indrets del món on la vida quotidiana es transforma en tot un repte. En tots els casos, impressiona la capacitat humana per resistir durant anys i fins i tot generacions- en un entorn absolutament hostil".
Aquest dimecres el Joc de Catalunya ens ha recordat els orígens d'una de les begudes catalanes de més èxit de la història: El Cacaolat!. Al Museu del Joguet de Catalunya de Figueres s'acaba d'inaugurar una exposició dedicada a repassar la història d'aquest preparat de cacau i llet, que va ser pioner en el seu temps. El Cacaolat va ser patentat l'any 1931 per Joan Viader, empresari làctic de Cardedeu, que va descobrir la fórmula per mantenir la barreja estable i evitar que els dos components s'acabessin separant dins de l'ampolla. Hem parlat de com es va promoure la beguda en els seus inicis, amb innovadores campanyes de publicitat, fins a convertir-se en tota una icona del sector alimentari del país. Ens ha acompanyat al plató el periodista i historiador Jordi Viader, fill de Joan Viader, i autor del llibre "La gran aventura del Cacaolat", qui ens ha explicat algunes vivències i anècdotes relacionades amb aquest popular batut, que ja té prop d'un segle d'història
Hi ha una iniciativa popular per replantejar el Zoo de Barcelona que, de moment, ha recollit prop de 25.000 firmes. Parlarem amb els impulsors d'aquesta idea que proposa diferents punts per millorar el concepte de zoo a la ciutat. Es vol que el zoo del futur tingui més en compte la fauna i els hàbitats autòctons, que sigui més científic, més didàctic i més respectuós amb els animals. En Rafel Bagot té amb ell, al plató, el portaveu de la Plataforma ZOOXXI, Leonardo Anselmi
"Pavvla" és el nom artístic de l'actriu i cantant Paula Jornet, que a "La Riera" va interpretar l'Ariadna, la filla d'Ernest Guitart. Ara està desenvolupant la seva faceta musical i, en poc temps, s'ha convertit en una de les figures emergents de l'indie-pop català i internacional. Avui, amb Marc Pérez, ens parla dels seus racons preferits de Catalunya i de la seva música i ens interpreta en directe "Winter", una de les cançons del seu primer disc.
El caiac és un mitjà de transport ideal per conèixer la costa, els embassaments i alguns rius del nostre país. Permet arribar a llocs d'una bellesa extraordinària de manera totalment respectuosa amb el medi ambient. Si aquest estiu teniu ganes d'explorar Catalunya arran d'aigua, en aquest programa on explicarem rutes i consells per practicar un esport que és apte per la majoria de persones.