TOTS ELS CLIPS

S'han trobat 883 resultats.

 • Si les roques parlessin...
  Veure vídeo

  Si les roques parlessin...

  A la prehistòria, els homínids buscaven refugi a les coves per fer-hi vida i protegir-se de l'entorn hostil que els envoltava. Amb el pas del temps, diferents cultures i civilitzacions van modificar turons i muntanyes per excavar-hi habitatges, temples, monestirs i tombes. Moltes d'aquelles societats ja han desaparegut, però queden els testimonis silenciosos de les estructures massives que van ser capaços de construir a força de foradar la roca. Amb l'Eduard Querol ens endinsem en algunes de les obres més colossals que encara es conserven a diferents continents. Us deixaran sense respiració.

 • Una dia entre vaques
  Veure vídeo

  Una dia entre vaques

  El sovint desconegut món de les granges de vaques

 • És temps d'espàrrecs blancs... de Gavà, esclar
  Veure vídeo

  És temps d'espàrrecs blancs... de Gavà, esclar

  Ens preparem per a la Fira, que comença divendres, aprenent a pelar-los i a coure'ls.

 • La Serra de la Llena
  Veure vídeo

  La Serra de la Llena

  Les valls i els barrancs de la Serra de la Llena tenen una vegetació frondosa que contrasta amb el paisatge de secà de la resta de la comarca. En aquestes obagues on trobarem paratges singulars com Sant Miquel de la Tosca, el naixement del riu Set, o els Calaixos de l'Ereldo, un conjunt laberíntic de roques on s'hi amaga una cova que només els més hàbils seran capaços de trobar.

 • Un museu sense parets!
  Veure vídeo

  Un museu sense parets!

  A Cassà de la Selva hem descobert un museu a l'aire lliure. Els seus jardins acullen gairebé 350 escultures de 65 artistes contemporanis, la majoria catalans. El recinte a cel obert s'anomena Parc Art i no és cap exageració qualificar-lo com el projecte de vida del seu propietari, en Jaume Roser. La seva passió per la forja, l'escultura i l'art contemporani l'han portat -al llarg dels anys i de molts viatges- a crear un museu a l'aire lliure al jardí de casa seva. L'Eduard Querol ha anat a visitar-lo... i li ha quedat un dubte: en Jaume és un empresari que s'ha fet artista, o un artista que es va fer empresari per tirar el seu projecte creatiu endavant? Jutgeu-ho vosaltres mateixos!

 • Fem pa de pagès a plató
  Veure vídeo

  Fem pa de pagès a plató

  I parlem de la cultura del pa que gent com el forner Jordi Morera està recuperant.

 • Caixes niu apadrinades
  Veure vídeo

  Caixes niu apadrinades

  A Esplugues de Llobregat, hi ha una iniciativa que promou la col·locació de caixes-niu als arbres per ajudar els ocells a tenir més llocs on pondre els ous. En Rafel Bagot hi ha anat, ha parlat amb els seus impulsors, escoles participants i entitats adherides però també ha volgut penjar una caixa-niu. El resultat d'aquesta visita a Esplugues, aquí a l'Espai Terra.

 • Escalfem motors per a Sant Jordi amb la panxa plena!
  Veure vídeo

  Escalfem motors per a Sant Jordi amb la panxa plena!

  Llibres, com el dels 3 xefs del Compartir i del Disfrutar, o el xurro de Sant Jordi, i més propostes per alimentar l'esperit i l'estómac.

 • Els llibres que no estan impresos amb tinta
  Veure vídeo

  Els llibres que no estan impresos amb tinta

  El Joc de Catalunya s'ha preparat per la celebració de la diada de Sant Jordi i ha fet dels llibres els protagonistes de l'espai d'aquest dimecres. Però els llibres dels que hem parlat avui són una mica diferents dels que veiem habitualment a les llibreries: no estan impresos en tinta i, de fet, les seves pàgines estan en blanc. Hem parlat dels llibres en braille, dirigits als invidents, que s'editen al Centre de Producció Bibliogràfica de l'ONCE de Barcelona. Amb una producció d'uns 300 títols anuals és una de les editorials d'aquest tipus més importants a nivell europeu. En Centre publica tant les versions en braille dels últims èxits editorials com llibres adreçats a necessitats especifiques, com ara els manuals universitaris, dels quals se'n pot arribar a fer un sol exemplar, si el necessita un estudiant. Per parlar-nos d'aquesta editorial tan peculiar ens ha acompanyat Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius, de l'ONCE a Barcelona. Amb ell hem conegut com son aquests llibres en braille i també altres recursos pels lectors invidents com ara els audiollibres o els llibres en relleu, pensats sobretot pels lectors més joves.

 • Seguim el projecte de conservació del Tritó del Montseny
  Veure vídeo

  Seguim el projecte de conservació del Tritó del Montseny

  Un projecte Life per millorar la protecció del Tritó del Montseny vol salvar aquesta espècie de la desaparició. Aquest amfibi està en perill crític d'extinció. Es tracta d'un animal envoltat de misteri, tant que no va ser descobert fins al 2005!

 • Caçadors de meteorits
  Veure vídeo

  Caçadors de meteorits

  Sabeu la diferència entre meteorit i asteroide? En Rafel Bagot ens porta a plató un caçador de meteorits i gran aficionat a l'astronomia. En David Allepuz, un dels fundadors del web meteorits.cat, ens explica com troba aquestes pedres que tenen 4.500 milions d'anys de vida i que daten de la formació del Sistema Solar. També ens ensenya un meteorit de Mart, un dels pocs que existeixen.

 • Flors, natura i menjar per Setmana Santa
  Veure vídeo

  Flors, natura i menjar per Setmana Santa

  Al Poble Espanyol, flors per aprendre en família; a Torà, el Mercadal, i una mica de cultura al Museu del Disseny.

 • Fomentar el reciclatge amb finalitats socials a la Fundació Mas Casadevall
  Veure vídeo

  Fomentar el reciclatge amb finalitats socials a la Fundació Mas Casadevall

  La Fundació Mas Casadevall dona feina a adults que tenen el trastorn de l'espectre autista. En un entorn privilegiat, hi viuen i hi treballen una trentena de nois i noies que fan tot tipus de tallers enfocats a respectar el medi ambient. Fins i tot tenen un restaurant obert al públic, amb productes de proximitat i conreats per ells mateixos

 • Temps de Passió! Parlem d'aquesta gran tradició de Setmana Santa
  Veure vídeo

  Temps de Passió! Parlem d'aquesta gran tradició de Setmana Santa

  Avui a l'Espai Terra hem tingut una representació de dues de les Passions més populars de Catalunya: Olesa de Montserrat i Esparreguera. I hem conegut als seus emblemàtics "actors" animals: el ruc Carot i el colom Leo.

 • La natura i el respecte al medi natural, a la pel·lícula "El segon origen", de Carles Porta
  Veure vídeo

  La natura i el respecte al medi natural, a la pel·lícula "El segon origen", de Carles Porta

  Dilluns de Pasqua, TV3 emetrà la pel·lícula "El segon origen", de Carles Porta. La pel·lícula té molts elements relacionats amb el respecte al medi ambient i la pagesia, com ens ha explicat avui al programa el seu director, Carles Porta. Des dels camps de presseguers florits d'Aitona fins a un telèfon que es pot carregar amb energia solar, passant pel perill de la mort de les abelles per a la nostra supervivència.