TOTS ELS CLIPS

S'han trobat 996 resultats.

 • Sound Six i comiat d'"Espai Terra"
  Veure vídeo

  Sound Six i comiat d'"Espai Terra"

  I per tancar el programa, ens han acompanyat les Sound Six, que han interpretat en directe una cançó de Katy Perry.

 • Un comiat d'altura
  Veure vídeo

  Un comiat d'altura

  L'"Espai Terra" a la pica del Canigó.

 • Hàbits alimentaris saludables
  Veure vídeo

  Hàbits alimentaris saludables

  Avui parlem d'hàbits alimentaris saludables amb la catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Girona

 • Has fet mai oleoturisme??
  Veure vídeo

  Has fet mai oleoturisme??

  Et portem a viure la cultura de l'oli a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta

 • L'infinit món de la jardineria i l'horticultura!
  Veure vídeo

  L'infinit món de la jardineria i l'horticultura!

  Començarem per un jardí exuberant –gairebé una selva- a la terrassa d'un àtic, al cor de Barcelona. Aquí, l'Edgar hi cuida flors, cactus i fruiters. Després sortirem al camp, prop d'Igualada. El Marc, especialista en plantes silvestres comestibles, ens ensenyarà a conèixer quines herbes són les més adequades per portar-les al plat. A continuació, ens traslladarem al Maresme, on viu el Joan Marc. Ell i la seva família cultiven un hort ecològic a través del mètode de les parades en crestall. Així, obtenen productes cent per cent orgànics d'un espai força reduït. I acabarem amb un regal refrescant: remullar-nos en una piscina biològica. L'hem trobada a l'Alt Penedès, amb plantes que depuren i filtren de manera natural l'aigua. L'Ignasi, un especialista en depuració biològica del líquid element, ens demostra que el clor no cal per tenir l'aigua neta com la d'un llac

 • Aparells del temps, els clàssics i l'última tecnologia
  Veure vídeo

  Aparells del temps, els clàssics i l'última tecnologia

  Aquí teniu un petit ventalls d'aparells meteorològics. Viatgem des del segle XIX als més recents. I us sorprendrem amb una peça de roba que et diu el temps que farà abans no surtis al carrer. Que la pluja no t'agafi per sorpresa!!!!

 • A l'estiu, tota cuca viu
  Veure vídeo

  A l'estiu, tota cuca viu

  El Marc Pérez ens porta alguns virals sobre oci i vacances que estan triomfant aquest estiu, com ara les vicissituds d'una turista a Eivissa amb el famós flotador del pelicà rosa, un concert de rock fugaç, l'hostessa de vol que recicla cava o un multimilionari que vol dedicar la seva fortuna a viure la vida.

 • Parlem de vela
  Veure vídeo

  Parlem de vela

  Ens han visitat els joves de la Copa Amèrica de vela, que naveguen amb vaixells que volen i van més ràpid que el vent!

 • Resum, en pocs minuts, de gairebé nou anys de descobriment de la nostra natura
  Veure vídeo

  Resum, en pocs minuts, de gairebé nou anys de descobriment de la nostra natura

  Un centenar de programes recorrent la nostra natura. Entrevistes a famosos, bolets i pobles abandonats: l'eix principal de la nostra tasca.

 • Propostes per al cap de setmana
  Veure vídeo

  Propostes per al cap de setmana

  Segur que teniu plans per al cap de setmana, però potser us venen ganes d'anar al Tastvm Vila-seca, a pujar al tren històric que va a Montserrat o a sopar a la fresca a Món Sant Benet

 • Plantes que creixen en viver per reincorporar-se a la natura!
  Veure vídeo

  Plantes que creixen en viver per reincorporar-se a la natura!

  A l'"Espai Terra", periòdicament hem visitat vivers d'arreu de Catalunya per trobar-hi plantes adequades per als nostres pisos, cases, terrasses o jardins. Podríem dir que, majoritàriament, ens hem centrat en plantes domèstiques. Ara, l'Eduard Querol ha anat a un viver de l'Aldea, on fan créixer plantes autòctones del Baix Ebre i de la Terra Alta. Hi cultiven espècies vegetals per tornar-les a fer silvestres, és a dir, per reincorporar-les al medi natural. Encara que sembli una paradoxa, la replantació és la manera òptima d'ajudar a regenerar entorns vegetals que necessiten una empenta per revitalitzar-se o que han patit una forta degradació. A l'Aldea hem descobert, per exemple, varietats que s'adapten perfectament a entorns dunars i que contribueixen al creixement i fixació de les dunes prop del litoral marítim mediterrani. No cal dir que són espècies molts resistents, perfectament adaptades a les altes temperatures i a la pluja escassa. I també veurem plantes que prosperen perfectament en zones humides i que contribueixen al filtratge, depuració i millora de la qualitat de l'aigua.

 • Viure o sobreviure? La vida humana en condicions extremes.
  Veure vídeo

  Viure o sobreviure? La vida humana en condicions extremes.

  Us heu plantejat mai com seria viure en un lloc on la temperatura durant el dia no baixi mai dels 40 graus? I suportaríeu que durant tot l'hivern només tinguéssiu una hora de sol? On estaríeu disposats a construir una llar a canvi de feina? A 5.000 metres sobre el nivell del mar i amb un 50% menys d'oxigen? En el programa també ens hem fet aquestes preguntes i l'Eduard Querol ha trobat algunes respostes. És un recull gràfic de diferents indrets del món on la vida quotidiana es transforma en tot un repte. En tots els casos, impressiona la capacitat humana per resistir durant anys –i fins i tot generacions- en un entorn absolutament hostil".

 • Descàrregues nocturnes silencioses
  Veure vídeo

  Descàrregues nocturnes silencioses

  En Rafel Bagot ha estat al centre logístic de Mercadona, a Abrera, i ha vist com s'organitza un magatzem de més de 300 metres de llargada i amb milers de productes. Allà, ha ajudat a carregar un dels tràilers que surten cap a una de les gairebé 300 botigues que tenen i ha viscut, en primera persona, com es fa el repartiment al punt de venda. Es tracta d'una descàrrega nocturna i silenciosa. En fer-se durant la nit, permet descongestionar les vies en les hores punta. A més, no hi ha contaminació acústica, cosa que els veïns agraeixen abastament.

 • La gran aventura del Cacaolat
  Veure vídeo

  La gran aventura del Cacaolat

  Aquest dimecres el Joc de Catalunya ens ha recordat els orígens d'una de les begudes catalanes de més èxit de la història: El Cacaolat!. Al Museu del Joguet de Catalunya de Figueres s'acaba d'inaugurar una exposició dedicada a repassar la història d'aquest preparat de cacau i llet, que va ser pioner en el seu temps. El Cacaolat va ser patentat l'any 1931 per Joan Viader, empresari làctic de Cardedeu, que va descobrir la fórmula per mantenir la barreja estable i evitar que els dos components s'acabessin separant dins de l'ampolla. Hem parlat de com es va promoure la beguda en els seus inicis, amb innovadores campanyes de publicitat, fins a convertir-se en tota una icona del sector alimentari del país. Ens ha acompanyat al plató el periodista i historiador Jordi Viader, fill de Joan Viader, i autor del llibre "La gran aventura del Cacaolat", qui ens ha explicat algunes vivències i anècdotes relacionades amb aquest popular batut, que ja té prop d'un segle d'història

 • Hem cuinat insectes! Rics nutricionalment! Ens n'ha fet el xef Paco Méndez.
  Veure vídeo

  Hem cuinat insectes! Rics nutricionalment! Ens n'ha fet el xef Paco Méndez.

  D'insectes, la FAO recomana consumir-ne. Ens n'ha cuinat tot un xef de l'únic restaurant mexicà amb estrella de Catalunya, Hoja Santa de Barcelona.