Societat

S'han trobat 1647 resultats.

 • La revelació d'Homs sobre l'estratègia contra el procés
  Veure vídeo

  La revelació d'Homs sobre l'estratègia contra el procés

  El diputat i portaveu del PDeCAT, Francesc Homs, ha afirmat que li consten reunions presidides per Jorge Moragas o Soraya Sáenz de Santamaría en què treballen l'estratègia contra el procés, amb informació confidencial i d'escoltes, tot i que en aquest cas no en té proves

 • El cas de l'estafador de les webs de cites
  Veure vídeo

  El cas de l'estafador de les webs de cites

  Des de l'any 1997, Rodrigo Nogueira, més conegut com "Don Juan el estafador", es dedicava a estafar noies en webs de cites. Contactava amb elles suposadament per mantenir-hi una relació, però acabava fent que li donessin diners. Quan va esclatar el cas, ara fa un any, les víctimes van explicar que el primer que feia era guanyar-se la seva confiança. A vegades, agafava les targetes de crèdit de les víctimes i hi feia compres. Altres cops els demanava diners per pagar-se el viatge i anar-les a veure. Sempre utilitzava perfils falsos amb l'objectiu de contactar amb les noies, i en molts casos repetia les mateixes històries. Deia coses com que els seus pares havien mort de càncer i que la seva germana s'havia suïcidat. Ho va fer durant 20 anys. Moltes noies es van sentir estafades, però no es van atrevir a fer-ho públic. Des que van aparèixer les primeres denúncies, ja han aparegut 66 víctimes de 15 ciutats espanyoles. Al plató hem parlat amb una de les persones estafades per Rodrigo Nogueira, Geni Domínguez, i amb Elisenda Villena, detectiu privada, que ha fet un repàs dels llocs on ha actuat l'estafador i de les seves condemnes.

 • Un dona intenta tenir un fill de seu difunt marit però la fiscalia ha recorregut l'autorització judicial
  Veure vídeo

  Un dona intenta tenir un fill de seu difunt marit però la fiscalia ha recorregut l'autorització judicial

  Una dona vol tenir un fill del seu difunt marit tal com havia parlat amb ell abans de morir. La dona ha començat el tractament de fecundació en el termini legal però l'embaràs encara no ha arribat i ara hi ha un problema de terminis d'utilització del semen; tot i que un jutge n'ha autoritzat l'ús, la fiscalia s'hi oposa. La dona ens ha explicat la seva història i, a plató, Sònia Álvarez, advocada i directora de Lexbcn advocats, i Àlex García-Faura, director científic de l'Institut Marquès, ens han donat els detalls legals i mèdics aplicables a casos com el que hem tractat.

 • Només voluntaris busquen el gat perdut Itchy, a l'aeroport del Prat
  Veure vídeo

  Només voluntaris busquen el gat perdut Itchy, a l'aeroport del Prat

  Agustí Forné ha parlat amb l'Andrea Barragán, la propietària del gat Itchy, que ens ha explicat que li van entregar el transportí buit, tot i que li asseguren que el gat va arribar fins a Barcelona amb un avió de la companyia Monarch. Ara, només voluntaris intenten trobar el gat a les pistes.

 • Qui és l'Itchy, el gat que volava de Manchester a Barcelona i mai no va arribar?
  Veure vídeo

  Qui és l'Itchy, el gat que volava de Manchester a Barcelona i mai no va arribar?

  Agustí Forné ens ha explicat qui és l'Itchy, el gat que volava fins a Barcelona i que va desaparèixer del transportí en què viatjava en l'avió.

 • Mòbing immobiliari
  Veure vídeo

  Mòbing immobiliari

  Grups inversors compren pisos o blocs sencers amb inquilins a baix preu i pressionen els llogaters perquè se'n vagin, ja sigui no renovant-los els contractes o oferint-los indemnitzacions. Cristina Macias ha parlat amb veïns d'un bloc de pisos d'Hostafrancs que ha comprat el grup Vauras Investment, prop de la plaça Espanya.

 • Sexe no desitjat en parella
  Veure vídeo

  Sexe no desitjat en parella

  Sheila Alen ens ha explicat que la idea per fer aquest curtmetratge va sortir de la conversa de la directora amb una amiga. La seva amiga li va dir que una nit, quan va tornar a casa, es van ficar al llit, ella i el seu nòvio. Ell volia fer l'amor i ella, no. Ell va començar a insistir. Ella li va repetir que no. I, finalment, ella el va deixar fer perquè la deixés tranquil·la. La Chloé, que és l'actriu, va quedar escandalitzada amb aquesta història, sobretot perquè, al cap d'uns dies, una altra amiga seva li va explicar el mateix. I ella li va dir que això era una violació. I la seva amiga li va respondre que com havia de ser una violació, si era el seu nòvio. De fet, el DVD que vol veure el noi és la pel·lícula "Irreversible", de Gaspar Noé, que conté una famosa escena d'una violació a Monica Bellucci. O sigui que el missatge que transmet el curt és que això és una violació.

 • El dia a dia dels orfes de la violència de gènere
  Veure vídeo

  El dia a dia dels orfes de la violència de gènere

  Cristina Macias ha parlat amb Lucía, mare d'una noia assassinada per la seva parella i que té al seu càrrec, en acollida permanent, els dos nets, orfes de mare i amb el pare a la presó.

 • Les víctimes silencioses de la violència de gènere: els orfes
  Veure vídeo

  Les víctimes silencioses de la violència de gènere: els orfes

  La violència masclista deixa cada any uns 40 nens i nenes orfes. A plató hem parlat amb Francisca Verdejo, magistrada jutjat violència de gènere, i Judith Astelarra, sociòloga i destacada intel·lectual i pensadora feminista. La magistrada creu que s'ha de reformar la llei d'enjudiciament perquè el menor es pugui recuperar i ha fet una crida a la implicació del homes a participar en les comissions que tracten els temes de violència de gènere. Judit Astelarra, sociòloga, creu que és necessària la prevenció i que canviïn els mites del romanticisme sobre la parella, especialment entre les adolescents.

 • Cal limitar l'edat per conduir vehicles?
  Veure vídeo

  Cal limitar l'edat per conduir vehicles?

  Avui ens preguntem si el carnet de conduir s'ha de retirar a partir d'una determinada edat. El passat 6 de març, una dona va ser atropellada al carrer Balmes de Barcelona per una conductora de 98 anys.

 • Barraquisme a Barcelona al s. XXI
  Veure vídeo

  Barraquisme a Barcelona al s. XXI

  Un assentament de barraques a la plaça de les Glòries de Barcelona s'ha convertit en un punt de venda de droga, droga que també es ven a menors. La Guàrdia Urbana hi ha entrat dos cops, i en l'última operació va detenir quatre persones que es dedicaven presumptament a vendre haixix i marihuana. Entre els compradors, hi ha alumnes dels instituts de la zona. Un equip d'"Els matins" format per Laura Solé, Montse Jené i Marc Tàsies ha estat a l'assentament, situat al carrer Dos de Maig, i han parlat amb els veïns.

 • Reobre el mercat central de Tarragona
  Veure vídeo

  Reobre el mercat central de Tarragona

  Agustí Forné i Ferran Alsius ens han ensenyat el mercat central de Tarragona i han parlat amb l'alcalde de la ciutat, Fèlix Ballesteros, amb la presidenta dels paradistes, Maria Virgili, i amb Josep Maria Joan, president de l'Associació de Botiguers del Voltant del Mercat, que han patit les obres del mercat, que han durat 10 anys.

 • Persones que tenen trastorns de conducta. Delinqüents o malalts?
  Veure vídeo

  Persones que tenen trastorns de conducta. Delinqüents o malalts?

  Ahir vam conèixer el testimoni impactant de la mare del presumpte autor de l'agressió als dos nois que es feien un petó a Berga: el seu fill té un trastorn mental, i no vol que ingressi a la presó però sí que demana que un jutge l'obligui a medicar-se.

 • L'autisme no es cura, però els símptomes es poden tractar amb èxit
  Veure vídeo

  L'autisme no es cura, però els símptomes es poden tractar amb èxit

  Als dos anys, al Daniel li van diagnosticar autisme. I per això sempre ha tingut problemes de comunicació i de relacions socials. Des de l'inici del diagnòstic del Daniel, els seus pares l'han portat a fer teràpia, tant per la sanitat pública com per la privada. I a poc a poc els deien que el Daniel anava millorant la comunicació. Però això: a poc a poc... I, de sobte, li van proposar participar en un programa pilot sobre una nova manera de tractar l'autisme. La seva mare, Virgínia Cierco, Toni Robreño, responsable a Catalunya de la fundació Autismo Diario, i Montserrat Pàmies, presidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil, expliquen el principi de les teràpies per millorar l'autisme.

 • Hormones impostores: els disruptors endocrins
  Veure vídeo

  Hormones impostores: els disruptors endocrins

  Què són els disruptors endocrins, alteradors hormonals o contaminats hormonals? Són productes amb els quals estem en contacte cada dia i que són molt semblants a les nostres hormones, per això el cos els pot confondre i poden afectar a la nostra salut