Societat

S'han trobat 1812 resultats.

 • Passatgers que temen perdre el vol, tot i arribar 5 hores abans al Prat
  Veure vídeo
 • Passatgers del tren accidentat a l'estació de França asseguren que estava frenant
  Veure vídeo
 • La Generalitat posa fre a la polimedicació
  Veure vídeo

  La Generalitat posa fre a la polimedicació

  84.000 catalans i catalanes, la majoria d'edats avançades, prenen més de deu medicaments al dia. Se'ls anomena polimedicats. Aquesta sobremedicació té molts efectes contraproduents, augmenta els efectes secundaris que acompanyen les medicines i poden provocar-ne de nous per l'associació de químics. Una campanya del Departament de Salut de la Generalitat prova de limitar la prescripció al màxim possible. Ens ho han explicat al plató Toni Dedeu, director de l'Agència de Qualitat i Avaluacions Mèdiques, i Pilar Gascón, secretària del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

 • Teràpies alternatives en qüestió, amb Daniel Arbós
  Veure vídeo

  Teràpies alternatives en qüestió, amb Daniel Arbós

  Homeopatia, flors de Bach, Reiki... cada vegada estan més de moda les teràpies alternatives a l'hora de resoldre petites molèsties. No tothom n'és partidari. Parlem amb el biòleg, periodista i autor d'"Amb l'aigua al coll", editat per Ara Llibres, sobre la seva eficàcia.

 • Històries de la faixa i la barretina, amb Amadeu Carbó
  Veure vídeo

  Històries de la faixa i la barretina, amb Amadeu Carbó

  La faixa i la barretina són dues peces bàsiques de la indumentària catalana que avui dia mostrem a les manifestacions de cultura popular. De la seva història, dels usos quotidians al llarg dels segles, de la simbologia i de com lluir-les correctament, ens n'ha parlat, avui, Amadeu Carbó.

 • La bona alimentació comença al súper, amb Núria Coll
  Veure vídeo

  La bona alimentació comença al súper, amb Núria Coll

  Al súper o al mercat, la bona alimentació comença quan fem la compra. Massa aliments processats, massa carbohidrats, poca fruita, massa begudes ensucrades. La nostra assessora en nutrició, Núria Coll, ens ensenya a fer-ho una mica millor

 • Ens allotgem en un hotel i... robem?
  Veure vídeo

  Ens allotgem en un hotel i... robem?

  Arriben les vacances, ens allotgem en un hotel i... robem? Avui, al nostre sofà, Sheila Alen ens porta un rànquing amb alguns dels objectes que més sovint s'enduen els turistes. Des dels habituals sabons, que es podrien considerar una gentilesa de l'establiment, fins als farcits dels nòrdics, difícils d'amagar a la sortida. No s'ho perdin!

 • Consells d'ordre domèstic, amb Vanessa Travieso
  Veure vídeo

  Consells d'ordre domèstic, amb Vanessa Travieso

  El supervendes de l'autora japonesa Maria Kondo, amb consells per mantenir l'ordre a la llar, té la seva versió a la web, amb una de les seves deixebles, l'organitzadora catalana Vanessa Travieso. Avui la tenim al nostre sofà ajudant-nos a organitzar calaixos i maletes

 • A judici per la custòdia del gos
  Veure vídeo

  A judici per la custòdia del gos

  La custòdia del gos que compartien ha provocat que una parella separada s'enfronti al jutjat. Ens expliquen el cas la Maria Rubio, que ha vist com els tribunals donaven la raó a la seva exparella i ha denunciat el cas amb un vídeo a YouTube que s'ha fet viral, i l'advocada Laia García Aliaga.

 • S'incrementen els adolescents que s'autolesionen
  Veure vídeo

  S'incrementen els adolescents que s'autolesionen

  Es constata un fort increment d'adolescents que s'autolesionen, els últims dos anys. Uns quants hospitals catalans han creat un grup anomenat GRETA per actuar en xarxa un cop s'ha detectat que aquesta conducta ha augmentat entre els adolescents. Les xarxes socials són l'eina principal a través de la qual els adolescents afectats mostren les seves lesions. Han vingut a parlar-ne al plató Irene Méndez, psiquiatra sènior de l'hospital Clínic de Barcelona, Sònia Poll i Leticia Marcos, redactores. Autolesionar-se s'ha convertit en una nova moda entre els joves. La majoria no tenen cap malaltia psiquiàtrica. Entre el 12 i el 28% dels joves ho fan i acostuma a ser per l'efecte d'un problema de preadolescència.

 • Joaquín Inglada fa la volta solidària a la Península amb una cama amputada
  Veure vídeo

  Joaquín Inglada fa la volta solidària a la Península amb una cama amputada

  Agustí Forné s'ha desplaçat al port del Fòrum per trobar-se amb Joaquín Inglada, que està a punt de fer una aventura èpica. Joaquín va perdre una cama en un accident de trànsit i ara es disposa a fer la volta a la península Ibèrica amb moto d'aigua. Dues mil milles nàutiques, en un repte solidari per recollir diners per a les víctimes d'accidents de trànsit. Vol fer visibles les entitats per a discapacitats. Joaquín Inglada no té espònsor ni demana diners. Sortirà el 31 de juliol i tornarà el 15 d'agost.

 • Pares i mares segrestadors. Històries que es repeteixen cada any
  Veure vídeo

  Pares i mares segrestadors. Històries que es repeteixen cada any

  Pablo Santos ens ha vingut a explicar la seva situació. Fa 15 mesos que no veu la seva filla. La seva filla se'n va anar a l'Uruguai amb la seva mare, i la mare de la dona li va dir que no tornarien. No és l'únic cas, perquè n'hi ha més de 50 de denunciats només aquest any passat a Catalunya. Ell i la seva dona uruguaiana vivien a Vielha. En Pablo té una resolució judicial dels tribunals de l'Uruguai que diu que la nena ha de tornar però aquesta resolució no s'ha aplicat mai. L'acompanya a plató la seva advocada Carme Simón i Mila Arch, psicòloga.

 • El concert més curt del món: vuit segons de gran èxit. Els virals de Sheila Alen
  Veure vídeo

  El concert més curt del món: vuit segons de gran èxit. Els virals de Sheila Alen

  Sheila Alen ens ha dut anècdotes de concerts. Entre elles, les d'un fan de Coldplay en cadira de rodes que puja a l'escenari alçat pel públic. Va compartir escenari amb els músics i va tocar l'harmònica amb ells. Una altra que destaquem és la del cantant David Achter, que atrapa un got de cervesa al vol. No us perdeu el concert més curt del món, que dura 8 segons.

 • El Prime Day d'Amazon i l'addició a les compres
  Veure vídeo

  El Prime Day d'Amazon i l'addició a les compres

  Cada vegada més, el comerç electrònic ofereix dies a preus especials. Avui, Amazon anuncia el seu Prime Day, obert només per a clients "premmium". Hem analitzat la lletra petita de les rebaixes del comerç electrònic i el risc de l'addicció a les compres, que ara també es detecta entre els usuaris de les xarxes socials. En parlem amb la nostra especialista Sheila Alen i amb el professor de Psicologia del Consum Albert Vinyal.

 • Polèmica entre els celíacs cristians i l'Església
  Veure vídeo

  Polèmica entre els celíacs cristians i l'Església

  La negativa de l'Església d'acceptar les hòsties sense gluten per combregar ha obert una polèmica amb els celíacs cristians, que ho consideren discriminatori i greu per a la seva salut. Per aclarir posicions, hem tingut al sofà d'avui Francesc Riu, mossèn del Temple Expiatori del Tibidabo, i Maribel Serrano, secretària de l'Associació de Celíacs de Catalunya.