Societat

S'han trobat 1778 resultats.

 • Greixos que no engreixen. Nutrició, amb Núria Coll
  Veure vídeo

  Greixos que no engreixen. Nutrició, amb Núria Coll

  Temps de mostrar el cos a platges i piscines i preocupacions per la dieta o pels excessos de l'any. Parlem de nutrició amb la nostra experta, Núria Coll, que ens avisa que eliminar tots els greixos de la dieta és perillós per a la salut. No tots engreixen igual i de la quantitat en depèn molt l'augment de pes. Repassem quins són els aliments amb greixos que més ens convenen.

 • La investigació del crim de l'empresari de Lleida, amb Mayka Navarro
  Veure vídeo

  La investigació del crim de l'empresari de Lleida, amb Mayka Navarro

  Maika Navarro ens aporta detalls de la investigació en curs i del possible mòbil de l'assassinat d'Eduardo Ardiaca, l'empresari de Lleida que va aparèixer mort al maleter del seu cotxe en un carrer del barri d'Hostafrancs de Barcelona. Hi ha un detingut, el seu cunyat, l'empresari Josep Puig-Gros, que podria haver matat el seu familiar a Lleida i traslladat el cadàver fins a Barcelona. Ell en nega tots els càrrecs.

 • La boda de Messi, amb Laura Fa, i els virals de Sheila Alen
  Veure vídeo

  La boda de Messi, amb Laura Fa, i els virals de Sheila Alen

  Ja sabíem que per problemes d'agenda Shakira no hi podrà assistir, però s'han filtrat més detalls de la boda de Leo Messi amb Antonella Rocuzzo, aquest divendres, a la seva Rosario natal. Ens en dona detalls Laura Fa. I no és l'únic famós que protagonitza avui el nostre sofà. Sheila Alen ens mostra actius meus aquests dies a les xarxes.

 • "Projecte clau", per conciliar durant les vacances escolars
  Veure vídeo

  "Projecte clau", per conciliar durant les vacances escolars

  Conciliar família i feina a l'estiu es converteix per a molts, sobretot si els fills són petits, en un veritable malson. Hi ha iniciatives que pretenen facilitar les coses a les famílies, en especial a les que tenen més dificultats econòmiques i que no poden pagar casals, esplais o colònies. Cristina Macias ens ha portat a l'Hospitalet de Llobregat, per conèixer-ne una, el Projecte Clau, de l'associació Ítaca. Al nostre plató d'estiu tenim Pepa Domingo, de la Fundació Educo, que ha presentat un informe que alerta que a Espanya hi ha 580.000 nens d'entre 6 i 13 anys que passaran sols les tardes d'estiu perquè els seus pares no els poden pagar extraescolars i treballen, i Mario Cuixart, director de la Fundació Germina, que atén durant tot l'any nens i adolescents de famílies amb pocs recursos.

 • Cita a la platja amb l'OBC, simfònica arran de mar
  Veure vídeo

  Cita a la platja amb l'OBC, simfònica arran de mar

  Amb motiu del Dia Internacional de la Música, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ens convida a un concert gratuït, aquesta nit, a partir del es 21.00, a la platja de Sant Sebastià, de Barcelona. A més de sentir "El cant dels ocells" a l'aire lliure, els assistents podran gaudir també de la música de Xostakóvitx, Nyman, Prokófiev i Ravel. Ens en donen tots els detalls el director del concert, Jordi Vicent, i el director gerent de L'Auditori, Jordi Tort. Els que no s'hi puguin desplaçar, sàpiguen que el podran seguir en directe a través de Catalunya Música i al tv3.cat. Divendres, també al 33.

 • En Mohamed, un refugiat que viu a Banyoles, sense suport institucional
  Veure vídeo

  En Mohamed, un refugiat que viu a Banyoles, sense suport institucional

  Avui, Dia Internacional de les Persones Refugiades, hem volgut posar l'atenció en una família de Banyoles que va acollir un refugiat, en Mohamed. Cristina Macías els ha anat a veure. A Catalunya hi ha una desena de persones que tenen un refugiat vivint amb ells. La Regina n'és una. Arran d'un programa de TV3, la Regina va acollir en Mohamed fa 18 mesos sense cap mena d'ajuda de l'Estat. El jove s'ha integrat a Banyoles i tot i que segueix en contacte amb la seva família es vol quedar aquí. A Banyoles, en Mohamed ha après català i té amics. Amb el pla estatal, Mohamed pot ser destinat a qualsevol ciutat de l'Estat, però ell no vol marxar.

 • La regla s'avança un any i arriba al voltant dels 12 anys
  Veure vídeo

  La regla s'avança un any i arriba al voltant dels 12 anys

  Les consultes pediàtriques es troben que les nenes arriben amb la regla a una edat més petita. Si fa 100 anys la regla arribava al voltant dels 15 anys de mitjana, ara arriba al voltant dels 12,5. Carme Valls (pediatra de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona) i Teresa Gómez (ginecòloga del centre mèdic Teknon) han vingut a compartir el sofà amb la Fina i parlar-ne. Les especialistes comenten que es considera normal si arriba entre els 9 i els 16 anys. Quan la regla arriba, es frena el creixement. Se sospita que l'avançament de la regla podria ser per l'alimentació i l'esport. És habitual tenir molèsties i dolors. Algunes noies demanen pastilles per retardar la regla perquè no la volen tenir. Algunes noies que perden pes bruscament deixen de menstruar, però això ja és un altre problema, un trastorn que s'ha de tenir molt en compte.

 • L'infern dels grups de WhatsApp
  Veure vídeo

  L'infern dels grups de WhatsApp

  Els grups de WhatsApp ens sobrepassen. En comptes d'una eina són un infern. Impossible d'estar al dia, els missatges s'acumulen de forma exponencial i és impossible pair tota la informació. Liliana Arroyo (doctora en sociologia i experta en educació) ens explica per què a final de curs s'acumulen els missatges i com ho hem de gestionar. Donar-se de baixa no és una opció si implica coses per als nostres fills. Marta Bosch i Lídia Heredia també ens aporten les seves experiències amb els seus fills. Els grups de WhatsApp és similar a construir una comunitat i s'haurien de posar normes explícites per saber què s'hi ha de posar i què no per fer un bon ús dels grups. Els pics de l'any són Nadal i el final de curs. El febrer del 2016 WhatsApp va superar els mil milions d'usuaris. Els següents consells són indispensables: Consensuar al començament la finalitat del grup, fer servir el grup per a qüestions escolars exclusivament, pensar abans d'escriure i fer-ho en un sol missatge, si el problema o el dubte és amb l'escola, preguntar abans al centre que al grup, no cal contestar-ho tot, sortir del grup si cal, comentar els temes importants cara a cara, evitar parlar de persones que no són al grup, no ser l'"agenda dels fills" i no enviar missatges a segons quines hores..., per citar-ne els més importants.

 • Creix l'obesitat infantil pels mals hàbits alimentaris
  Veure vídeo

  Creix l'obesitat infantil pels mals hàbits alimentaris

  Cada vegada hi ha més mals hàbits a l'hora de menjar. Segons una enquesta de Salut, Catalunya té un problema d'obesitat infantil. Un 31% dels nens entre 6 i 12 anys tenen excés de pes. A més, també mengem menys en família. La pèrdua dels bons hàbits alimentaris provoquen obesitat infantil. Paula Raventós i Marta Calàbria, infermeres de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària, han vingut a plató per explicar-nos quins han de ser els hàbits que hauríem de tenir en compte. El primer problema amb què ens trobem és que els nens mengen, sovint, aliments amb massa calories. Mengen un 27,5% de productes de contingut calòric elevat, un 15,4 % de brioixeria industrial i llaminadures i un 13,2% de begudes ensucrades o refrescos. S'hauria de tornar a seguir més la dieta mediterrània. També s'haurien de fer més àpats en família. Montse Tàpia, mestra de cuina, ha vingut al plató a fer-nos una amanida de cuscús, un plat amb productes bons per a la salut.

 • La febre de "The floor is lava", al plató d"Els matins"
  Veure vídeo

  La febre de "The floor is lava", al plató d"Els matins"

  "La terra és lava" és el nou repte viral que corre per les xarxes. Al crit de Sheila Alen de "The floor is lava", per uns segons, el caos s'ha apoderat del set. La Sheila ha mostrat alguns dels vídeos més divertits que corren per la xarxa sobre aquest viral.

 • Alerta amb les estafes en la revisió del gas
  Veure vídeo

  Alerta amb les estafes en la revisió del gas

  Les estafes en la revisió del gas dutes a terme per falsos professionals ha aixecat totes les alarmes. Els Mossos d'Esquadra i l'Associació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya estan fent una campanya de comunicació per combatre les falses inspeccions del gas. Albert Oliva (portaveu dels Mossos d'Esquadra) i Raúl Rodríguez (director general AGIC-FERCA) han vingut al plató d'"ElsmatinsTV3" per parlar-ne. La gent gran és el col·lectiu més perjudicat per aquestes actuacions, que impliquen pèrdua de diners. La inspecció obligatòria es fa cada cinc anys i no s'ha de pagar res a l'operari. La companyia posa un avís a l'edifici dies abans de les revisions. El cost de la revisió s'inclou a la factura.

 • Com es fa un tap de suro. Descobreix-ho a la Fira del Suro de Cassà de la Selva
  Veure vídeo

  Com es fa un tap de suro. Descobreix-ho a la Fira del Suro de Cassà de la Selva

  Tret de sortida de la primera Fira del Suro a Cassà de la Selva. Allà es fan 1.200 milions de taps de suro cada any. La indústria del suro genera 250 llocs de treball. Els visitants veuran com s'extreu l'escorça de suro i com es fan els taps.

 • Els futbolistes del Barça escullen Eivissa
  Veure vídeo

  Els futbolistes del Barça escullen Eivissa

  Laura Fa ens porta les novetats dels últims dies. Eivissa està de moda. Els futbolistes del Barça fan vacances a Eivissa. També comenta com va anar el casament de Víctor Valdés i altres novetats del cor.

 • Dijous de Corpus: Patum a Berga
  Veure vídeo

  Dijous de Corpus: Patum a Berga

  És dijous de Corpus i Catalunya té un escenari principal, la plaça de Sant Pere de Berga, on s'ultimen els preparatius per donar el tret de sortida a la Patum, Festa Oral i Immaterial de la Humanitat des del 2005. Ens desplacem fins allà amb Cristina Macias, just abans que a les 12.00 comenci la Patum dels Administradors, per saber-ne tots els detalls. No es pot anar vestit de qualsevol manera. Ens ho explica fil per randa i ens avança també les mesures de seguretat que caldran en una plaça on, des d'avui, es reuniran per als salts més de 6.000 persones.

 • Donar sang des de les instal·lacions de TV3 avui, Dia Mundial del Donant de Sang.
  Veure vídeo

  Donar sang des de les instal·lacions de TV3 avui, Dia Mundial del Donant de Sang.

  Avui és el Dia de Donant de Sang. Els treballadors d'aquesta casa i Catalunya Ràdio s'ha sumat a aquesta jornada. Cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions de sang. La metgessa Núria Nomen ens explica per què és tan important donar sang.