Entrevistes

S'han trobat 2161 resultats.

 • La jutgessa degana de Barcelona: "Comprar urnes no és delicte, però el TC va prohibir certs actes"
  Veure vídeo

  La jutgessa degana de Barcelona: "Comprar urnes no és delicte, però el TC va prohibir certs actes"

  Mercè Caso, jutgessa degana de Barcelona, opina que comprar urnes no és un delicte, però el problema segons ella és que "el TC va donar una ordre concreta prohibint certs actes". Ho ha dit en referència a la querella de la fiscalia contra Meritxell Borràs per la compra d'urnes. Caso també s'ha referit a la concentració de membres del govern a les portes del TSJC quan hi han anat a declarar càrrecs polítics. Segons ella, és un fet "inèdit, inaudit i inadequat". La jutgessa degana també ha parlat de la situació del català a la justícia, de la productivitat dels jutges i de la falta de mitjans per afrontar problemes com la violència de gènere, una de les seves prioritats.

 • Casasnovas, sobre l'acord PP-PNB: "No resisteix cap anàlisi. Estem davant d'un disbarat"
  Veure vídeo

  Casasnovas, sobre l'acord PP-PNB: "No resisteix cap anàlisi. Estem davant d'un disbarat"

  El catedràtic d'Economia de la UPF i membre del consell que estudia la reforma del sistema de finançament autonòmic, Guillem López Casasnovas, creu que l'acord dels pressupostos entre el govern espanyol i el basc és "un greuge comparatiu molt gran" per a la resta de comunitats. Segons Casasnovas, el pacte planteja un nivell de "solidaritat regressiu" amb una redistribució "pro ric en lloc de pro pobre". Casasnovas creu, a més, que l'acord no resisteix cap tipus d'anàlisi i és un "disbarat". L'economista forma part de la comissió representant el govern balear, on Catalunya no hi és, i creu que "va fer bé de no entrar-hi.

 • Margallo sobre la conferència de Puigdemont a Madrid: "No calmarà les aigües sinó que les crisparà"
  Veure vídeo

  Margallo sobre la conferència de Puigdemont a Madrid: "No calmarà les aigües sinó que les crisparà"

  L'exministre d'Exteriors i diputat del PP, José Manuel García-Margallo, ha dit a Lídia Heredia que no anirà a escoltar el president Puigdemont el 22 de maig a Madrid, quan proposarà l'última proposta de diàleg amb el govern espanyol. Margallo creu que tampoc hi anirà cap membre de l'executiu de Rajoy ja que la proposta no té "cabuda en la Constitució". L'exministre ha dit que no pensa que l'acte "ajudi a calmar les aigües sinó que les crisparà", ja que es tracta "un desafiament intel·lectual al cor de Madrid".

 • Dolors Bassa: S'ha d'acceptar qualsevol feina, si no, perds tota la renda garantida
  Veure vídeo

  Dolors Bassa: S'ha d'acceptar qualsevol feina, si no, perds tota la renda garantida

  La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que avui se signarà l'acord de la renda garantida amb setanta entitats socials i que es portarà al Parlament perquè es desplegui com més aviat millor; la consellera ha precisat que d'aquí un mes i mig es podria resoldre.

 • Lluís Rabell: "Al Parlament s'ha de poder parlar fins i tot d'allò que incomoda el govern"
  Veure vídeo

  Lluís Rabell: "Al Parlament s'ha de poder parlar fins i tot d'allò que incomoda el govern"

  Durant l'entrevista, Lluís Rabell, president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, ha explicat que sempre han defensat el referèndum però que volen un referèndum que tingui efectes jurídics, homologat i reconegut. Rabell també ha manifestat que al Parlament de Catalunya no es poden imitar les pràctiques del PP i ha dit que no es pot admetre que un dret com és l'exercici de l'oposició sigui malmès en funció de si la majoria té pressa. Sobre les compareixences rebutjades per Junts pel Sí i la CUP en comissions d'investigació i el veto a crear una comissió sobre el cas Vidal, Rabell ha afirmat que al Parlament s'ha de poder parlar fins i tot d'allò que incomoda el govern.

 • Lluís Salvadó: En els pressupostos del 2017 hi ha prevista una partida per fer front a la renda garantida
  Veure vídeo

  Lluís Salvadó: En els pressupostos del 2017 hi ha prevista una partida per fer front a la renda garantida

  A l'entrevista, el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, ha exposat com es preveu que es pagui la renda garantida i com s'està fent el desplegament de l'Agència Tributària de Catalunya. D'altra banda, Lluís Salvadó considera que ja es van donar totes les explicacions al Parlament sobre el cas Vidal en dues compareixences i que no hi ha cas i, a més a més, ha afirmat que si el que va dir Vidal hagués estat cert, no l'haurien fet plegar; també ha explicat que la setmana vinent la Generalitat tindrà l'informe definitiu sobre el tractament de les dades fiscals.

 • Lluís Corominas: Estem en un moment que estan passant coses que no són de sentit comú ni conforme a llei
  Veure vídeo

  Lluís Corominas: Estem en un moment que estan passant coses que no són de sentit comú ni conforme a llei

  El 12 de maig, el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, ha de declarar com a investigat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Com als seus companys de mesa de Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot, se li atribueixen els delictes de prevaricació i desobediència per haver tramitat la votació d'una resolució que preveu un referèndum unilateral per al setembre. A l'entrevista, Lluís Corominas ha explicat que la seva estratègia de defensa serà similar a la de Forcadell i Simó, i que no respondrà ni a les preguntes de la jutge ni a les de la fiscalia. El vicepresident del Parlament ha afirmat que s'ha complert escrupolosament el reglament del Parlament de Catalunya i, a més a més, per la condició d'inviolabilitat, no es pot actuar contra els vots dels diputats.

 • Álvaro García Ortiz, president de la Unió Progressista de Fiscals: "Entenem que la fiscalia ha d'estar blindada de tota influència"
  Veure vídeo

  Álvaro García Ortiz, president de la Unió Progressista de Fiscals: "Entenem que la fiscalia ha d'estar blindada de tota influència"

  Álvaro Garía Ortiz, president de la Unió Progressista de Fiscals, ha explicat que la seva associació entén que la fiscalia ha d'estar blindada de tota influència i ha de semblar aliena a altres interessos. García Ortiz ha dit que és molt difícil distingir el que és un interès polític d'altres interessos. El president de la Unió Progressista de Fiscals considera que en determinats casos la pressió ambiental supera els límits permesos i s'entra en els límits de la criminalitat.

 • Joan Tardà: "El punt de trobada no és el sí a la independència, és la crida a participar en el referèndum"
  Veure vídeo

  Joan Tardà: "El punt de trobada no és el sí a la independència, és la crida a participar en el referèndum"

  El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, pensa que si hagués sortit bé l'Estatut, tot el que està passant ara no estaria previst. D'altra banda, Tardà afirma que el PP ha aconseguit salvar la legislatura, amb l'aprovació (previsible) dels pressupostos de l'estat del 2017, que es podrien prorrogar el 2018. El diputat d'ERC lamenta que el govern que nega el dret a decidir es consolidi amb el suport d'un partit nacionalista com el PNB, tot i que considera que aquest partit té tota la legitimitat per fer el que ha fet.

 • Gerardo Pisarello: "Cal introduir controls als lloguers"
  Veure vídeo

  Gerardo Pisarello: "Cal introduir controls als lloguers"

  Gerardo Pisarello és l'alcalde accidental de Barcelona perquè Ada Colau ha tingut un fill, el segon, i està de baixa per maternitat. L'alcalde ha explicat les raons per les quals s'investiguen les obres de la plaça de les Glòries i ha afirmat que amb el nou decret de contractació pública s'aconseguirà que quan els contractistes no paguin els proveïdors, ho faci l'ajuntament. Pel que fa al problema de l'habitatge a la ciutat, Pisarello ha dit que cal reformar la llei d'arrendaments urbans perquè els arrendaments no acabin als tres anys, i l'alcalde accidental també considera que s'han d'introduir controls als lloguers.

 • Ferran Mascarell: "El gran mecanisme per evitar parlar de la corrupció i canviar l'Estat és Catalunya"
  Veure vídeo

  Ferran Mascarell: "El gran mecanisme per evitar parlar de la corrupció i canviar l'Estat és Catalunya"

  El delegat del govern de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, ha comentat que és normal que hi hagi diàleg entre el govern de la Generalitat i el govern espanyol en les coses del dia a dia, perquè hi ha un punt que hi ha interessos comuns, i que el diàleg informal i discret hi és a nivell social, però no a nivell polític. A més a més, Mascarell ha afirmat que a Madrid hi ha molta gent que s'adona que l'Estat no és un bon Estat i que el gran mecanisme, l'excusa, per evitar parlar de la corrupció i canviar l'Estat és Catalunya.

 • Gay de Montellà: "El salari ha de tenir una part fixa i una de variable"
  Veure vídeo

  Gay de Montellà: "El salari ha de tenir una part fixa i una de variable"

  Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball Nacional, confederació que representa els empresaris i industrials, ha parlat de la negociació dels salaris amb els sindicats i ha afirmat que "ens hem d'oblidar de la inflació com un referent i el salari ha de tenir una part fixa i una de variable lligada a la productivitat". D'altra banda, Gay de Montellà ha manifestat que pagar una comissió és equivocat i que més val perdre un projecte que pagar una comissió però el president de Foment accepta que els empresaris no vulguin participar en una denúncia perquè els pot posar en una situació complicada dins del sector.

 • Xavier Domènech: "La moció de censura no és un cop d'efecte"
  Veure vídeo

  Xavier Domènech: "La moció de censura no és un cop d'efecte"

  Xavier Domènech, portaveu d'En Comú Podem, ha explicat per què el grup parlamentari d'Units Podem-En Comú Podem-En Marea al Congrés, ha anunciat la presentació d'una moció de censura contra Rajoy. Domènech ha afirmat que la moció de censura no és un cop d'efecte ni un intent de desestabilitzar els socialistes i ha anunciat que la setmana vinent tindran reunions amb representats de gairebé totes les forces polítiques del Congrés.

 • Jordi Cinca, ministre de Finances d'Andorra: "Si l'origen dels diners no és lícit, el delicte que s'hauria comès està reconegut també a la legislació andorrana"
  Veure vídeo

  Jordi Cinca, ministre de Finances d'Andorra: "Si l'origen dels diners no és lícit, el delicte que s'hauria comès està reconegut també a la legislació andorrana"

  A l'entrevista, Jordi Cinca, ministre de Finances d'Andorra, ha parlat del cas Pujol. Concretament, del presumpte origen de la fortuna de la família que investiga l'Audiència Nacional. El ministre ha dit que si l'origen dels diners de la família Pujol és il·lícit, estem parlant d'un delicte que estava tipificat a Andorra; si no, no. Jordi Cinca ha explicat que Andorra vol obrir-se al món, ser atractiu per a les empreses generant-hi llocs de treball i activitat al país, i que els agradaria que se'ls valori pel present, no pel passat.

 • Anna Gabriel: "Que nosaltres fixem una data i una pregunta no modificarà la resposta de l'Estat"
  Veure vídeo

  Anna Gabriel: "Que nosaltres fixem una data i una pregunta no modificarà la resposta de l'Estat"

  La diputada de la CUP Anna Gabriel ha explicat la reforma del Parlament i que el que el seu grup demana ara són "fets, i que el govern resolgui totes les seves interioritats per celebrar el referèndum". Gabriel ha afirmat que la resposta de l'Estat no es modificarà per la fixació de la data i de la pregunta del referèndum, i que "el que s'ha de fer per convocar i celebrar un referèndum no és misteriós. Els passos són molt obvis". D'altra banda, la diputada de la CUP ha comentat "que segurament en el cas Pujol hi ha una part que és familiar, però no és una família qualsevol".