Entrevistes

S'han trobat 2209 resultats.

 • Josep González: "Les coses no es poden arreglar a base de vagues"
  Veure vídeo

  Josep González: "Les coses no es poden arreglar a base de vagues"

  El president de la Pimec, Josep González, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat als petits i mitjans empresaris tot i la situació d'incertesa arran dels trasllats de les seus d'empreses fora de Catalunya. D'una banda, González entén la reacció de les entitats bancàries "perquè volen mantenir les garanties d'Europa en cas de separació" i "per por a un boicot de la resta d'Espanya a empreses que treballen a Catalunya". D'altra banda, i pel que fa a les decisions de les empreses grans, "hi ha un excés de sensibilitat" però "ho hem de respectar". González ha admès les preocupacions de petits i mitjans empresaris sobre si continuaran rebent "subvencions d'organismes nacionals", i confia que "les ajudes que ja hi hagi en marxa es respectaran". Els trasllats de les empreses fora de Catalunya, encara que només sigui de les seus, són "preocupants" per al president de la Pimec, perquè a llarg termini podrien afectar els llocs de treball. També ha detectat recel en l'àmbit de les inversions, ja que "hi ha un cert moviment de contenció, d'esperar i veure" abans d'invertir. Pel que fa a la possibilitat de plantejar un calendari de vagues, González no s'hi mostra partidari "perquè alteraria el sistema econòmic" i "seria dolent per a l'ocupació". Amb aquest escenari de fons, González creu que l'Ajuntament de Barcelona "pot ser un magnífic altaveu internacional per posar en valor els punts forts que té Catalunya, perquè en aquest moment hi ha molta incertesa". De fet, diu González, ahir en una reunió del sector amb l'alcaldessa Ada Colau, "li vam demanar que fos un portaveu al més alt nivell" arran de la incertesa que planteja "el procés que es pot endegar a Catalunya".

 • Marcel Mauri (Òmnium Cultural): "Serenitat, malgrat que ens bull la ràbia per dins"
  Veure vídeo

  Marcel Mauri (Òmnium Cultural): "Serenitat, malgrat que ens bull la ràbia per dins"

  Marcel Padrós, secretari nacional de l'ANC, i Marcel Mauri, portaveu d'Òmnium Cultural, han hagut de prendre el relleu al capdavant de les dues entitats després de l'empresonament dels presidents respectius. Cap dels dos, ara com ara, ha pogut contactar ni amb Jordi Sànchez ni amb Jordi Cuixart. Mauri ha admès que l'empresonament era una possibilitat que es podien témer però assegura: "Encara ens costa creure que els dos Jordis estiguin empresonats perquè és una bestialitat, una barbaritat, d'unes dimensions impròpies d'un estat democràtic del segle XXI a Europa." Padrós ha confirmat que tant Sànchez com Cuixart "tenien prevista aquesta situació" i per això van gravar els vídeos que han circulat per les xarxes. Mauri recorda que el 12 d'octubre ja es parlava de dues detencions i que això "demostra fins a quin punt es tracta, a ulls nostres, d'un judici polític". El representant d'Òmnium demana que tothom pugui vehicular la protesta i la indignació pels empresonaments, i que es continuï fent de manera pacífica. Apunta també que "el que ha passat és d'extrema gravetat i una injustícia" i que "costa confiar en les institucions de l'Estat". Per la seva banda, Marcel Padrós, secretari nacional de l'ANC, ha afirmat que "com a entitat no tenim res a amagar" i que no tenen "cap motiu per destruir proves", en contra del que recull la interlocutòria de la jutge de l'Audiència Nacional. Tots dos han manifestat que cal donar una resposta unitària al desafiament a la voluntat democràtica de Catalunya i confien que es podrà sortir de la situació amb diàleg i més democràcia. Mauri demana "que el govern sigui conseqüent amb el vot de l'1-O" i que Europa vegi que això ha deixat de ser un afer intern, que posa en joc els valors fundacionals de la UE. També han coincidit que l'objectiu és construir una república amb valors democràtics i que per, per tant, es continuaran manifestant.

 • Marta Rovira: "Estem sentint mentides com ara que a Catalunya s'adoctrina els nostres fills"
  Veure vídeo

  Marta Rovira: "Estem sentint mentides com ara que a Catalunya s'adoctrina els nostres fills"

  La secretària general d'ERC i portaveu de Junts pel sí, Marta Rovira, ha donat suport a la carta que el president Puigdemont ha enviat a Mariano Rajoy en resposta al requeriment de si havia declarat o no la independència. Per una banda, Rovira creu que a la carta Puigdemont assumeix el mandat de la ciutadania i la "voluntat majoritària" explicitats l'1-O. De l'altra, per a la líder d'ERC, la carta "respon a un prec internacional" perquè "prioritza" la via dialogada per a la independència i la mediació. "Ara cal cuidar aquesta complicitat internacional que ha començat a fer-nos costat des de l'1 d'octubre", ha afegit Rovira. La portaveu de Junts pel Sí també valora de manera positiva el termini de dos mesos per dialogar, en els quals espera gestos concrets del govern central. Per exemple, Rovira creu que "hauria de cessar l'amenaça constant i persistent que estem patint per defensar unes idees polítiques". I també, afegeix, "cal que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional deixin d'instruir informes explicant coses que no són certes" (...) perquè els informes tinguin indicis criminals". Rovira, a més, es pregunta què estan fent en aquests moments les forces policials enviades de reforç i quines instruccions estan rebent. Tot això en un rerefons de bloqueig polític a Catalunya, on les conselleries d'Economia i d'Interior estan intervingudes, segons Marta Rovira. I ha apuntat que tota la feina del Parlament de Catalunya ha quedat bloquejada políticament per majories a nivell estatal que no existeixen aquí, al Parlament català. Per Rovira, en aquests moments, el govern espanyol "té el repte d'explicar si el diàleg i la mediació activen l'article 155". I creu que seria una acció il·legal que se suspengués l'autonomia catalana "perquè no és pot substituir el govern de Catalunya per un altre govern sense que això passi per les urnes". Per acabar, Rovira ha reiterat que "el resultat del referèndum implica la independència".

 • Artur Mas: "L'estat espanyol està disposat a arribar fins a les últimes conseqüències"
  Veure vídeo

  Artur Mas: "L'estat espanyol està disposat a arribar fins a les últimes conseqüències"

  A tres dies que Puigdemont aclareixi a Rajoy si es va declarar la independència de Catalunya o no, l'expresident de la Generalitat Artur Mas explica que el dia 1 d'octubre es va celebrar el referèndum, en què es van recomptar més "sís" que "nos", i que aquest fet, segons la llei del referèndum, "implica la independència de Catalunya". Ara bé, posteriorment i a efectes de govern, Puigdemont la va suspendre. Per Artur Mas, l'actuació jurídica de l'estat espanyol va generar unes condicions per al referèndum que no eren "absolutament netes". Amb l'afegit, diu Mas, "de la violència d'estat, la violència de la policia que a cops intenta impedir aquest referèndum". Segons Mas, amb aquests fets violents l'1-O "cobra una altra dimensió". El president del PDeCAT ha insistit que "qui aprova la independència de Catalunya és el poble de Catalunya a les urnes en el referèndum". Mas ha apuntat que hi ha hagut un factor nou que mai no s'havia previst: "la violència indiscriminada de l'estat espanyol". "Ni en els meus pitjors escenaris m'imaginava això", ha admès l'expresident. Per Mas, "l'estat espanyol està disposat a arribar fins a les últimes conseqüències (...) i que aquestes inclouen la violència indiscriminada". Pel que fa a la decisió presa dimarts per Puigdemont de declarar suspesa la independència, Mas la veu "correcta". També creu que la independència real de Catalunya arribarà pel reconeixement de fora, i que per això cal "tenir en compte aquest factor exterior, per no cometre errors, alguns d'ells irreparables". Ara bé, Mas recorda que "l'actitud de no diàleg i immobilisme de l'estat espanyol ho fa tot molt més difícil". De fet, per l'expresident, "les relacions entre les institucions catalanes i espanyoles estan tan deteriorades que és impossible un diàleg operatiu". Per Artur Mas, "ara s'ha de respondre el requeriment del govern espanyol i, superat aquest escull, forçar una pacificació i un diàleg".

 • Jordi Turull: "Estem atents a la resposta de l'Estat; veurem si estan pel diàleg o no"
  Veure vídeo

  Jordi Turull: "Estem atents a la resposta de l'Estat; veurem si estan pel diàleg o no"

  El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull, destaca que en aquests moments serà clau veure si hi ha una resposta al gest de diàleg que implica la suspensió temporal de la declaració d'independència. Segons Turull, "un estol de gent en l'àmbit internacional ens ha demanat aquest gest" i "avui tindrem una prova de si hi ha voluntat de diàleg o no". El conseller creu que ara depèn del govern espanyol acceptar aquest diàleg i asseure's a parlar. Turull considera que, si les mesures que s'apliquin des de Madrid són les mateixes que fins ara, "vol dir que la voluntat de diàleg és zero" i que aleshores "el govern de la Generalitat haurà de ser conseqüent amb el que va dir ahir el president Puigdemont". Turull assegura que "el diàleg no és indefinit en el temps", però que no cal precipitar-se. Turull insisteix que "nosaltres estem en un moment del procés en què volem que surti bé". I reitera que de seguida es veurà si hi voluntat de dialogar i d'arribar a un acord. Pel que fa a la reacció de la CUP, el portaveu del govern explica que "anem en la mateixa direcció, malgrat les infinites discrepàncies ideològiques en molts temes; però en aquest tema anem a l'una". Turull, a més a més, ha apuntat que "hi ha molta gent que està interessada que partim peres [amb la CUP]". Finalment, el conseller de la Presidència ha dit que "la mateixa declaració d'independència apel·la al diàleg amb l'Estat" i "perquè surti bé, cal un temps mort per dialogar".

 • Joan Tardà: "No hi guanyaran res, amb més repressió"
  Veure vídeo

  Joan Tardà: "No hi guanyaran res, amb més repressió"

  Joan Tardà, diputat per ERC al Congrés dels Diputats, ha dit que té la impressió que el president Puigdemont, "un home lleial a les paraules donades", serà capaç de casar la necessitat de posar en valor els resultats de l'1-O amb el fet de posar davant del món la "voluntat ferma de negociar i dialogar", per trobar una solució política a un problema històric: el reconeixement nacional de Catalunya. Tardà creu que a Catalunya sempre hi ha hagut la voluntat de negociar. El diputat d'ERC recorda que a les Corts espanyoles s'ha votat 18 vegades la demanda de celebrar un referèndum i que el TC no ha permès ni celebrar un referèndum consultiu. Tardà afirma que Catalunya és un poble "que només se n'ha sortit dialogant". Pel que fa a l'actitud del govern Rajoy, Tardà alerta que "es comença inhabilitant, es continua multant, embargant patrimonis i, finalment, s'acaba empresonant representants democràtics". Tardà reconeix que hi ha dues legalitats i dues legitimitats, l'espanyola i la catalana, aquesta nascuda de les urnes. El diputat d'ERC es pregunta "per què el regne d'Espanya, un estat que es diu democràtic, ens fa patir?". Tardà considera Catalunya com "un poble indefens, que vol que se'l reconegui el dret a decidir" i denuncia que des d'alguns sectors hi ha una voluntat 'd'ulsteritzar' la societat catalana. I, apunta: "Davant tenim un estat que només ha sabut aixecar la destral". Finalment, Tardà ha conclòs que "ara és moment de ser molt assenyats i no caure en cap provocació".

 • "Molts inversors voldrien finançar el govern català", diu l'assessor empresarial Jordi Piqué
  Veure vídeo

  "Molts inversors voldrien finançar el govern català", diu l'assessor empresarial Jordi Piqué

  Jordi Piqué, assessor d'empreses estrangeres, considera que els canvis de localització de seus socials de diferents empreses que fins ara les tenien a Catalunya són "una campanya de màrqueting barata" per "fer por a la gent", perquè no reforcin el procés cap a la independència. De fet, assenyala que canviar la seu fiscal és un apunt davant de notari que només costa un minuts com a gestió i pagar 60 euros. Piqué recorda que totes les empreses que ara no tenen seu fiscal a Catalunya, i que hi vulguin "operar" en una situació d'independència, hauran de constituir una empresa, hauran de tenir NIF català, hauran de liquidar impostos aquí i crear llocs de treball aquí. Les empreses catalanes que ara són a l'IBEX 35, diu Piqué, estan en un Estat "que els funciona de perles", on tot els va a favor i no volen que res canviï. Parlant d'una altra cosa, segons l'assessor empresarial, Catalunya entraria directament -i com a mínim- a l'EFTA en cas d'assolir la independència. Pel que fa als efectes del procés en el turisme, Piqué creu que el que ha afectat negativament la imatge de Catalunya al món són les escenes de violència provocades per l'estat espanyol. Ha afegit, però, que les xifres d'afluència de turistes de setembre i octubre "estan en la tònica normal". Piqué ha conclòs que "al món hi ha molt capital que està buscant llocs per invertir i que quan un estat s'independitza és una oportunitat per a molts altres estats per fer-hi negoci". I ha subratllat que "Barcelona és una caramel, una ciutat d'èxit internacional (...) i un cavall guanyador".

 • Joaquim Forn: "És increïble que s'actués amb tanta violència"
  Veure vídeo

  Joaquim Forn: "És increïble que s'actués amb tanta violència"

  El conseller d'Interior, Joaquim Forn, explica que li ha dolgut que l'organització del referèndum s'hagi centrat sobre la policia i els Mossos d'Esquadra i no sobre la via política. Forn diu que mai ha tingut interès "a barrejar la política amb els Mossos d'Esquadra", mentre que altres governs no han fet el mateix. El conseller d'Interior ha insistit que "els Mossos actuen per criteris professionals marcats per la llei". I que "els 17.000 agents són un reflex de la societat catalana". En relació amb l'operatiu del 20 de setembre, Forn vaticina que, un cop estudiades totes les informacions, quedarà clar que va ser una operació ben feta. El conseller ha afegit que això és el que explicarà i defensarà avui davant l'Audiència Nacional el major Trapero (citat a declarar per sedició). En relació amb l'1-O, Forn manifesta la seva tranquil·litat perquè el pla d'actuació es va fer públic després de comunicar-lo a tots els comandaments. I subratlla que "els Mossos van tancar la meitat dels 200 col·legis", i que en aquest 50% "va haver-hi zero ferits". Al conseller Forn li sembla "increïble i inaudit que s'actués amb tanta violència" durant la repressió policial de diumenge. Afegeix: "En veure les càrregues vam tenir una reunió amb la jutgessa... i no va passar res". Forn conclou que "el govern s'ha compromès a estudiar totes les actuacions contra les persones que han quedat ferides". Pel que fa a la retirada del territori català de les forces de seguretat enviades de reforç pel govern espanyol, Forn diu que no en tenen cap comunicació oficial.

 • Ramon Tremosa: "El govern espanyol no accepta la mediació europea"
  Veure vídeo

  Ramon Tremosa: "El govern espanyol no accepta la mediació europea"

  L'eurodiputat independent pel PDeCAT Ramon Tremosa fa una valoració optimista del debat d'ahir al Parlament Europeu sobre la independència de Catalunya. Diu que veu "el got mig ple i pujant d'aigua". Tremosa explica que "cada cop hi ha més gent que veu que no hi ha res a fer" amb l'estat espanyol i que "no hi ha hagut mai cap parlament tan legitimat com aquest (el català) per tirar endavant aquest camí". En el cas que es declari la DUI, l'eurodiputat vaticina que després s'obriria un procés de negociació i de reconeixements, tot i que no pot dir quant de temps trigaria aquest procés. A més, ha insistit que fan "confiança en el president Puigdemont", que s'han estudiat molts escenaris i que es vol "fer un procés ordenat". Sobre l'impacte econòmic d'una possible DUI, Tremosa argumenta que el procés no ha arruïnat l'economia catalana, sinó al contrari, ja que aquests dos darrers anys "hem tingut rècords d'exportacions, de congressos, de turistes i de producció industrial". Considera que a Catalunya hi ha 7.000 multinacionals "que no es deixaran expulsar de res, ni de l'euro ni de la lliure circulació ni de la Unió Europea". "Els fonaments de l'economia catalana són molt sòlids", ha insistit l'eurodiputat. Tremosa ha traslladat el parer de molts eurodiputats, que li han fet saber que consideren admirable "la qualitat i la resistència pacífica del poble català".

 • Turull: "El discurs de l'Estat és el del pànic, d'atemorir la gent"
  Veure vídeo

  Turull: "El discurs de l'Estat és el del pànic, d'atemorir la gent"

  El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha confirmat que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha estat citat a declarar a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició. Pel que fa al discurs televisat del rei, Turull el qualifica d'"espantós, un error des de tots els punts de vista", i "la versió monàrquica de l''¡A por ellos!', que podria ser la mateixa versió que en faria Soraya Sáenz de Santamaría". Amb les seves paraules, apunta Turull, el rei "justifica tot el que s'ha vist aquests dies, dona 'barra lliure' per fer el que es vulgui i negar les evidències". El conseller reitera que ara "és el moment de la mediació", sense deixar de ser lleials al mandat del Parlament de Catalunya. També ha explicat que encara estan tancant el recompte dels vots de l'1-O per després "dirigir-nos al Parlament i proclamar la independència". Demana serenor a la ciutadania perquè no hi hagi "ni una espurna de violència". Turull recorda que l'aplicació de l'article 155 implica una retirada de competències, algunes de les quals ja estan intervingudes en aquests moments. El conseller reflexiona: "Al final, al segle XXI, les batalles polítiques les guanya la gent, no les guanyen les porres, ni els antidisturbis, ni aquesta violència policial."

 • Marta Pascal: "La llei de transitorietat s'ha d'aplicar"
  Veure vídeo

  Marta Pascal: "La llei de transitorietat s'ha d'aplicar"

  La coordinadora de Comunicació del PDeCAT, Marta Pascal, confirma que en la junta de portaveus –que se celebra avui– decidiran una data "perquè el dret que ahir ens vam guanyar els catalans, que és el dret de ser un estat, en paraules del president Puigdemont, sigui possible". Considera les càrregues policials d'ahir una "vergonya absoluta" i creu que el referèndum "ha de tenir unes conseqüències". Pascal assenyala que la premsa internacional qualifica d'inacceptable la violència de l'1-O. Per Pascal, les imatges d'ahir són patètiques i li recorden temps passats. En relació al posicionament de la UE, Marta Pascal confia que es pronunciï, que no es poden mantenir equidistàncies després de les càrregues policials i la repressió desplegada.

 • Antoni Comín: "El bloqueig de comptes és un abús de llei"
  Veure vídeo

  Antoni Comín: "El bloqueig de comptes és un abús de llei"

  El conseller de Salut, Antoni Comín, ha explicat que diumenge els centres de salut obriran "com sempre". Ha recordat que des de l'any 1977, en alguns municipis -i en totes les conteses electorals- s'han obert CAPs, perquè són l'únic espai de titularitat pública. Per protegir els treballadors del Departament de Salut en relació amb l'1-O, Comín ha decidit assumir la presidència dels consorcis sanitaris i les competències en gestió dels recursos humans per uns dies. Els conseller ho ha volgut fer davant de l'assetjament de fiscalia. Afirma també que l'activitat assistencial i sanitària "no es veurà afectada en absolut". Antoni Comín considera que la policia haurà de garantir la seguretat ciutadana i l'ordre públic, i que cap jutge els pot demanar cap actuació que vagi en contra. El conseller de Salut diu que estan treballant perquè el dia 1 hi hagi una votació el més ajustada possible al que preveu la llei de referèndum malgrat "les dificultats infinites que ens estan posant les institucions espanyoles en abús de les seves competències". Pel que fa a la candidatura de Barcelona a acollir l'Agència Europea del Medicament, Comín ha explicat que ha estat de "mutu acord" que el govern català i l'espanyol han decidit ajornar-la. Comín diu que, conjuntament, van valorar que la setmana anterior a l'1-O "no era el moment més oportú per anar a Brussel·les, en un moment que el govern espanyol està assetjant-nos".

 • Camil Ros: "És absurd demanar responsabilitats als directors d'escola. Hi ha un excés de zel"
  Veure vídeo

  Camil Ros: "És absurd demanar responsabilitats als directors d'escola. Hi ha un excés de zel"

  El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, creu que "cal donar una resposta democràtica i unitària" a tot el que està passant de cara a l'1-O. Defensa que es pugui anar a votar i que s'aposti pel diàleg. Ros no descarta cap tipus de manifestació. Però, pel que fa a la convocatòria d'una vaga general, valora que "cal parlar-ne d'una manera seriosa", perquè només afecta els que estan en el règim general de la Seguretat Social (ni autònoms ni altres activitats econòmiques). Ha afegit que una vaga no és el mateix que organitzar una "costellada". A més, Ros denuncia que "s'està utilitzant la gent que treballa en la funció pública com a element de conflicte" i espera que la Generalitat garanteixi la protecció necessària als qui vulguin participar en l'1-O. Ros defensa que la responsabilitat d'organitzar el referèndum s'ha de traslladar als polítics i que els sindicats han de garantir la seguretat jurídica dels treballadors. Camil Ros també confia que diumenge la resposta de la ciutadania sigui pacífica i que no hi hagi espai per a la violència.

 • Albiol: "Puigdemont i Junqueras són els que posen en perill les institucions catalanes"
  Veure vídeo

  Albiol: "Puigdemont i Junqueras són els que posen en perill les institucions catalanes"

  El president del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, valora l'actitud dels Mossos com a lleial pel que fa a les indicacions del fiscal a l'hora de coordinar-se amb la resta de cossos policials de cara a l'1-O, un comportament que no aprecia en relació a altres membres del govern català. Tot i així augura "dies complicats" a partir del cap de setmana que ve. A més, apunta que la coordinació dels darrers dies "era millorable" i que "des del punt de vista de la protecció va fallar". Per a Albiol, els polítics no s'han de dedicar a escalfar la societat "ni incitar a les ocupacions de la via pública". El president del PPC creu que el debat no és si Catalunya necessita un millor finançament. Creu que el que s'està plantejant és una batalla de la legitimitat del govern de Catalunya per sobre de la del govern espanyol. Albiol considera que l'objectiu d'obtenir la independència "no és legítim". Afegeix que el 'quid' de la qüestió és que mentre "estem parlant d'independència no estem parlant de retallades" i que el referèndum "amaga la incapacitat de governar del govern català". El líder popular assenyala que el procediment del referèndum no té cap garantia ni reconeixement i que a Catalunya s'estan vulnerant els drets de molta gent. I conclou que l'oferta del PP és seure a parlar sobre un millor finançament a Catalunya, millores en infraestructures o redefinir les competències de les comunitats autònomes. Però l'única proposta que no acceptaran és asseure's per pactar un referèndum "per trencar Catalunya de la resta d'Espanya".

 • Benet Salellas: "La prioritat de les forces de seguretat no és parar la ultradreta, sinó trobar urnes"
  Veure vídeo

  Benet Salellas: "La prioritat de les forces de seguretat no és parar la ultradreta, sinó trobar urnes"

  Sis dies abans de la celebració del referèndum, comença un compte enrere ple de tensió. Amb un ull posat en les actuacions del govern central i de la justícia per impedir l'1-O, hem entrevistat Benet Salellas, diputat de la CUP-CC. En relació amb la reunió de les forces de seguretat d'aquesta tarda per a la coordinació conjunta de les forces policials a Catalunya, Salellas creu que posar un tinent de la Guàrdia Civil a capitanejar tots els cossos mostra "la voluntat de militaritzar els cossos policials civils". D'altra banda, pensa que així es demostra la concertació del Tribunal Constitucional amb "aquest cop militar que vivim". Salellas té la confiança que els Mossos d'Esquadra (així com la resta de funcionaris) es posin de part dels drets democràtics. I creu que si els Mossos reben ordres l'1-O de retirar urnes "han de desobeir". Salellas no dubta a qualificar de "democràcia a la turca" la situació que es viu a Catalunya (i posa com a exemples la intercepció de materials pro referèndum, la prohibició d'actes o el tancament de pàgines web). En relació amb l'acte de Podem fet ahir a Saragossa, Salellas creu que els aldarulls a l'exterior demostren que la prioritat de les forces policials de l'Estat no és lluitar contra la ultradreta sinó buscar urnes, atacar la democràcia. Pel que fa a la vaga general, el diputat de la CUP creu que és la millor manera que té el conjunt dels treballadors de defensar-se de l'embat autoritari estatal. Tot i l'embat, Salellas apunta que l'1-O continua tenint tots els ingredients per ser un referèndum d'autodeterminació. I ha expressat el seu convenciment que a tot arreu es defensaran els col·legis electorals i la seva obertura. També fa una crida a ocupar els carrers de manera pacífica.