Entrevistes

S'han trobat 2053 resultats.

 • Santi Vila: "Ens volen fer plegar els que ens volen bé i els que ens volen mal"
  Veure vídeo

  Santi Vila: "Ens volen fer plegar els que ens volen bé i els que ens volen mal"

  Santi Vila, conseller de Cultura, creu que s'han aplicat molts ajustos, retallades i cal anar regenerant-ho i ha dit que el seu departament va demanar una cinquantena de milions en els pressupostos per cultura i n'hi haurà la meitat. Sobre la situació política, Vila ha afirmat que els volen fer plegar els que els volen bé i les que els volen mal i, referint-se a l'acte de compromís a la consulta que es fa al Palau de la Generalitat, ha expressat que "aquestes darreres setmanes hi ha hagut tant de soroll que ha estat inevitable enviar un senyal de compromís amb el referèndum".

 • Duran i Lleida: "És possible que el referèndum es convoqui, però no se celebrarà"
  Veure vídeo

  Duran i Lleida: "És possible que el referèndum es convoqui, però no se celebrarà"

  L'exlíder d'Unió Democràtica Josep Antoni Duran i Lleida va publicar fa unes setmanes un llibre que recull les cartes web setmanals que va publicar entre gener del 2012 i gener del 2016 com a màxim dirigent del partit. L'aparició d'aquest volum, que porta el títol d'"Un pa com unes hòsties" i el subtítol "Valia la pena trencar-ho tot?", ha coincidit amb la fi del partit que va presidir durant trenta anys, ja que a finals de març d'aquest any, el jutjat mercantil va dictar l'ordre d'inici del procés de liquidació d'UDC pels deutes acumulats.

 • Manel Esteller: Fins ara, es creia que el 100% de l'herència epigenètica venia de la mare, però el pare també n'aporta
  Veure vídeo

  Manel Esteller: Fins ara, es creia que el 100% de l'herència epigenètica venia de la mare, però el pare també n'aporta

  Manel Esteller és metge investigador i professor de Genètica a la Universitat de Barcelona, i actualment dirigeix el Programa d'Epigenètica de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge. El doctor Esteller és una autoritat mundial sobre epigenètica i ens ha explicat què és la regulació del genoma, com es controla el material genètic i que l'herència epigenètica dura tres generacions, si no ofereix cap avantatge; si n'ofereix, va més enllà.

 • Jaume Collboni: El turisme és el 15 per cent de la riquesa de Barcelona, però no podem posar la ciutat al seu servei
  Veure vídeo

  Jaume Collboni: El turisme és el 15 per cent de la riquesa de Barcelona, però no podem posar la ciutat al seu servei

  Som a Setmana Santa i els últims mesos la polèmica sobre el model de turisme ha planat més que mai sobre la ciutat. Té sostre el turisme a Barcelona, la massificació del turisme, se n'hi ha de posar?

 • Carles Capdevila: "L'optimista no és un ingenu, és una persona que té esperança"
  Veure vídeo

  Carles Capdevila: "L'optimista no és un ingenu, és una persona que té esperança"

  Carles Capdevila ha visitat molts estudis de ràdio, molts platós de televisió i ha trepitjat moltes redaccions de premsa. Coneix com ningú l'ofici de periodista. També l'ofici del periodista 2.0, el que es mou hàbilment per internet i les xarxes. La norma diu que el periodista mai no ha de ser la notícia, però Carles Capdevila s'ha saltat, a consciència i amb intenció, aquesta regla i, tot sovint, ha parlat en els seus articles sobre ell i sobre allò que li passa.

 • Raimon: "L'única manera de no enganyar els altres és fer un esforç per no enganyar-te a tu mateix"
  Veure vídeo

  Raimon: "L'única manera de no enganyar els altres és fer un esforç per no enganyar-te a tu mateix"

  Raimon plega, i ho fa, el mes que ve, amb dotze concerts de comiat al Palau de la Música i amb dos llibres nous al mercat, "Raimon, paraula i cant", d'Antoni Batista, i "Tot el que he cantat", amb les lletres completes de Raimon, les pròpies i les dels poetes que ha musicat. La setmana passada vam saber que és un dels deu nous Premis Nacionals de Cultura. Una distinció que rebrà el 14 de juny a Rubí

 • Xavier Domènech: "El problema no és la pregunta del referèndum, és com el fas efectiu"
  Veure vídeo

  Xavier Domènech: "El problema no és la pregunta del referèndum, és com el fas efectiu"

  Des de dissabte, Xavier Domènech lidera l'espai polític Un País en Comú, juntament amb Ada Colau. A l'entrevista, Domènech ha explicat que, després de Setmana Santa, començarà un procés participatiu per triar el nom de la formació i ha afirmat que l'espai continua obert perquè s'hi pugui sumar qui vulgui i que, allò que representa Podem, el nou espai polític ho té. D'altra banda, el membre de la comissió executiva de la nova formació ha manifestat que el seu ideal és que a Catalunya la fórmula ha de ser la de la república dins d'un estat plurinacional i considera que la pregunta del referèndum no és el problema, sinó com es fa efectiu.

 • Javier Pacheco, nou secretari de CCOO de Catalunya: "Volem recuperar els drets perduts"
  Veure vídeo

  Javier Pacheco, nou secretari de CCOO de Catalunya: "Volem recuperar els drets perduts"

  Javier Pacheco és des d'ahir el nou secretari general de CCOO a Catalunya, i succeeix Joan Carles Gallego, que ha estat al capdavant del sindicat els últims vuit anys. En el seu discurs de comiat, Gallego va dir que, en els últims temps, el sindicat havia resistit, i que ara es pot passar a l'ofensiva. Durant l'entrevista, Javier Pacheco ha explicat que la càrrega de crisi social és molt profunda i ha afirmat que la precarietat està arrelant a la nostra societat i dona una imatge de normalitat que no ha de ser. El secretari general de CCOO de Catalunya ha manifestat que vol que es recuperin els drets perduts i que hi ha les condicions suficients per convocar una vaga laboral, però que cal trobar la correlació de forces per fer-la.

 • Marta Pascal: "És responsabilitat dels polítics defensar la nostra honestedat"
  Veure vídeo

  Marta Pascal: "És responsabilitat dels polítics defensar la nostra honestedat"

  La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català, Marta Pascal, reflexiona a l'entrevista sobre la responsabilitat dels polítics de Defensa, la seva honestedat i honorabilitat i la seva obligació de no acceptar les coses mal fetes. Pascal ha admès que Convergència no ho va fer tot bé, però reivindica l'honestedat i la feina feta per molta gent que abans era de Convergència. Pel que fa a les enquestes d'intenció de vot, Pascal ha afirmat que no se senten arrasats per Esquerra i, en relació al referèndum, ha dit que hi ha el compromís de fer-lo, però que la política ha de buscar fins al final pactes

 • Gabriel Rufián: "És una feina col·lectiva, jo només hi poso la cara"
  Veure vídeo

  Gabriel Rufián: "És una feina col·lectiva, jo només hi poso la cara"

  Durant la tertúlia hem connectat amb el Congrés dels Diputats per parlar amb el portaveu d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, que ahir va protagonitzar moments de tensió amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Rufián ha explicat que els companys del seu grup parlamentari l'han rebut bé perquè "ja estava tot parlat, ja que és una feina col·lectiva; jo només hi poso la cara", i que les companys del Congrés encara no li han dit res.

 • Meritxell Ruiz: "El sistema educatiu a Catalunya està en procés de transformació"
  Veure vídeo

  Meritxell Ruiz: "El sistema educatiu a Catalunya està en procés de transformació"

  La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha explicat que el sistema educatiu a Catalunya està en procés de transformació, però que la finalitat del sistema no és la innovació, sinó que els alumnes arribin al màxim de les seves capacitats. Meritxell Ruiz creu que en els últims anys les diferències han disminuït i que l'equitat està garantida.

 • José María Gimeno: "En altres països el sobrecost en les obres no existeix"
  Veure vídeo

  José María Gimeno: "En altres països el sobrecost en les obres no existeix"

  La contractació pública sempre és a l'ull de l'huracà. Però potser ara més que mai, quan als tribunals hi arriben un munt de casos de corrupció, presumpta o confessada, en què els delictes jutjats posen sota la lupa els processos de contractació amb les administracions. El director de l'Observatori de Contractació Pública, el catedràtic de Dret Administratiu José María Gimeno, ens ha explicat algunes claus de com funciona i com es pot disminuir.

 • Richard Olivo: Els equatorians que viuen aquí estan preocupats pel que passa a l'Equador
  Veure vídeo

  Richard Olivo: Els equatorians que viuen aquí estan preocupats pel que passa a l'Equador

  El cònsol general de l'Equador a Barcelona, Richard Olivo, ha explicat que, a Barcelona, el guanyador de les eleccions presidencials va ser Lenín Moreno per vuit punts, una victòria que pronosticaven les enquestes. El cònsol també ha comentat que els equatorians d'aquí estan preocupats pel que passa a l'Equador. Olivo ha afirmat que, en els últims deu anys, l'Equador ha canviat molt, però que encara hi ha molta feina a fer i ha dit que la corrupció i la fuga de divises són alguns dels reptes que haurà d'afrontar el nou president. D'altra banda, el cònsol considera que, pel que fa a l'àmbit polític català, els equatorians hi tenen molt de desinterès, ho respecten, però no s'hi impliquen. El cònsol ha aprofitat l'entrevista per agrair a la societat catalana l'ajuda que va donar pel terratrèmol que es va viure al seu país fa un any.

 • Patxi López: "Crec que no és possible que el govern català faci un referèndum"
  Veure vídeo

  Patxi López: "Crec que no és possible que el govern català faci un referèndum"

  Patxi López, candidat a la secretaria general del PSOE i diputat al Congrés, ha parlat de la situació interna del PSOE i les seves propostes com a candidat. López ha afirmat que "és fonamental integrar qui perdi per tornar a unir el partit", tot i que considera que "no hi ha risc d'escissió al PSOE, però sí de mantenir la divisió". Sobre el procés sobiranista, el diputat socialista creu que "quan un veu dues posicions tan enfrontades, cal parar màquines, cal utilitzar la política per arribar a solucions". i ha manifestat que no creu que sigui possible que el govern català faci un referèndum. Per Patxi López, "un referèndum refrenda un acord i prefereix trobar un acord previ".

 • Albano Dante Fachin: "No volem oblidar el que vam aprendre a les places"
  Veure vídeo

  Albano Dante Fachin: "No volem oblidar el que vam aprendre a les places"

  Una setmana després que Podem i els comuns tanquessin un acord, la confluència que lideraran Xavier Domènech i Ada Colau torna a trontollar. La direcció d'Albano Dante Fachin ha anunciat via Twitter que ha retirat la llista de Podem, quan falten tres dies per a l'inici de les votacions.