Cultura i oci

S'han trobat 2134 resultats.

 • El Sant Jordi més feminista?
  Veure vídeo

  El Sant Jordi més feminista?

  Les periodistes Natza Farré i Júlia Bertran, l'actriu i directora Leticia Dolera i la il·lustradora Paula Bonet han parlat amb Lídia Heredia dels seus llibres i també sobre el 8 de març passat, Dia de les Dones, i sobre les conductes masclistes del dia a dia

 • El ninotaire Elchicotriste estrena còmic sobre el procés
  Veure vídeo

  El ninotaire Elchicotriste estrena còmic sobre el procés

  Miguel Villalba Sànchez, el ninotaire Elchicotriste, que setmanalment ens acompanya durant la tertúlia per dibuixar l'actualitat, presenta un doble llibre, amb dues visions oposades: "El procés es mucho estrés / ¡Vaya caña mete Ejpaña!", un volum amb dues cares sobre els cinc anys de procés. "Se que rebré per totes bandes", assumeix amb humor. "El que he volgut fer, independentment de la meva posició, perquè jo faig humor gràfic, és fer un tomb de 360 graus a tot el que hem viscut a Catalunya", explica. El doble llibre té pròleg de José Luis Martín i Ramón de España, i es podrà adquirir signat al Saló del Còmic.

 • "Il trovatore" i la Mercè, cultura a la fresca
  Veure vídeo

  "Il trovatore" i la Mercè, cultura a la fresca

  L'estrena d'"Il trovatore", de Verdi, dins el programa Liceu a la Fresca, i les Festes de la Mercè d'enguany, que ja tenen cartell, a càrrec de Javier Mariscal; pregonera, la filosofa Marina Garcés, i ciutat convidada, Reykjavík, la capital islandesa, són les notes culturals que ens porta avui al sofà Toni Puntí.

 • Llibres que parlen de l'amor, amb Anna Guitart
  Veure vídeo

  Llibres que parlen de l'amor, amb Anna Guitart

  Anna Guitart ens parla de l'amor. El primer llibre de què ens ha parlat és "Nosaltres en la nit", l'últim llibre de Kent Haruf. Una parella de veïns grans decideixen passar les nits junts, perquè, a un d'ells, dormir sol és el que li costa més. Però, de vegades, l'amor no va bé. L'últim llibre d'Òscar Andreu n'és un exemple: "Quan es bull una granota", un llibre de 21 contes. L'últim és "Aquest deu ser el lloc", de Maggie O'Farrell.

 • L'univers simbòlic de la dansa, amb Amadeu Carbó
  Veure vídeo

  L'univers simbòlic de la dansa, amb Amadeu Carbó

  Amadeu Carbó parla del ball com un fenomen lúdic i festiu, un fet molt inherent que fem ja al ventre de la nostra mare. Una pintura parietal que té 7.000 anys mostra que els catalans ja ballem abans de ser catalans. La dansa és un llenguatge que transmet un missatge determinat. Té un alt valor associatiu. El "Llibre Vermell" de Montserrat (s. XIV) conté les primeres anotacions coreogràfiques d'una dansa. Carbó fa un petit recorregut per les diferents danses de casa nostra.

 • Bojos pels concerts. Uri Bonet i Ignasi Sagnier
  Veure vídeo

  Bojos pels concerts. Uri Bonet i Ignasi Sagnier

  L'Uri Bonet és el bateria de Love of Lesbians. L'Ignasi Sagnier assisteix a més de 100 concerts a l'any. Avui, els tenim tots dos a plató. L'Ignasi Sagnier sempre està al dia dels concerts arreu perquè per feina viatja bastant. En total ha anat a més de 1.350 concerts. Ell no es dedica al món de la música i paga un 80% de les seves entrades. Sagnier i Uri Bonet, bateria de Love of Lesbian, es van conèixer en un concert a Manresa. La manera com es van conèixer va ser molt curiosa. Els Love of Lesbian estan de gira amb "El poeta Halley".

 • Dos actors del programa del Grec assagen a la Pedrera, entre els visitants.
  Veure vídeo

  Dos actors del programa del Grec assagen a la Pedrera, entre els visitants.

  La Pedrera és un dels edificis més visitats de Barcelona. Unes 3.000 persones la visiten cada dia, moltes, nord-americanes i xineses. Els turistes visiten la casa modernista per dins, amb tot el mobiliari. Actors, vestits de l'època, es passegen pel pis i recreen la vida d'una família burgesa del passeig de Gràcia. En aquest edifici, hi viuen encara quatre famílies. Els actors -David Planas i Meritxell Yanes- són de l'obra "Ventura", estan en cartell al programa del Grec i assagen a la Pedrera. El text fa moure els actors i el públic per les habitacions.

 • 29 i un "Gran reserva": els programes d'estiu de TV3 amb Sílvia Soler i Fermí Fernàndez
  Veure vídeo

  29 i un "Gran reserva": els programes d'estiu de TV3 amb Sílvia Soler i Fermí Fernàndez

  Sílvia Soler i Fermí Fernàndez recorden, avui, els protagonistes d'alguns dels estius més emblemàtics dels 30 anys de la història de la cadena. Comencem amb Buenafuente i la seva tropa a les Pitiüses i sota el sol retrobem un munt de gent divertida: l'equip del "De vacances", la Vanessa, el Santi Millán al seu sofà, els components de La Trinca...

 • Gauguin, Van Gogh i Vasarely, a la Thyssen de St. Feliu de Guíxols
  Veure vídeo

  Gauguin, Van Gogh i Vasarely, a la Thyssen de St. Feliu de Guíxols

  Cristina Macias és avui a Sant Feliu de Guíxols, a l'Empordà, per visitar l'Espai Carmen Thyssen. A partir d'aquest cap de setmana presenta nous quadres, dins l'exposició "Un món ideal, de Van Gogh a Gauguin i Vasarely. Col·lecció Carmen Thyssen". Hem seguit en directe l'arribada de les obres i hem parlat amb la comissària de l'exposició, Pilar Giró.

 • Els Ladilla Rusa, el grup electropop, supera totes les espectatives
  Veure vídeo

  Els Ladilla Rusa, el grup electropop, supera totes les espectatives

  L'objectiu és divertir i divertir-se. Aquest era l'objectiu dels periodistes Víctor Fernández Clares i Tània Lozano. Van posar en marxa el projecte musical Ladilla Rusa. Han publica dos videoclips i han obert un "verkami" per gravar un disc complet. La repercussió del que han fet està superant totes les expectatives que tenien. Fan "electropop costumista d'extraradi". A la tercera actuació que van fer hi havia unes 20.000 persones. Tots dos van fer els primers passos a la ràdio de Santa Perpètua.

 • "Paraules encadenades", amb Mima Riera i David Bages
  Veure vídeo

  "Paraules encadenades", amb Mima Riera i David Bages

  Un segrestador i la seva víctima s'enfronten en un joc dialèctic sense treva. Són David Bages i Mima Riera, els protagonistes de l'obra teatral "Paraules encadenades", un thriller psicològic dirigit per Jordi Belbel i amb text de Jordi Galcerán que es pot veure al teatre Villarroel de Barcelona fins al 6 d'agost. Dels seus personatges i d'altres projectes ens han parlat avui al nostre sofà David Bagés i Mima Riera.

 • "Youtubers": els nous ídols
  Veure vídeo

  "Youtubers": els nous ídols

  YouTube és "la tele" dels joves. Alguns dels "youtubers" més famosos són autèntics ídols entre nens, adolescents i joves. Els empaiten els seus seguidors, omplen estadis i els van al darrere els anunciants. Diumenge, "30 minuts" els dedica el reportatge, i avui, com a avanç, n'hem rebut dos al nostre sofà: Roc Massaguer i Jordi Cor.

 • Les estrenes cinematogràfiques de la setmana, amb Àlex Gorina
  Veure vídeo

  Les estrenes cinematogràfiques de la setmana, amb Àlex Gorina

  Amb la producció catalana "Brava", dirigida per Roser Aguilar i protagonitzada per Laia Marull, obrim aquest divendres el repàs a les novetats que arriben avui a la cartellera cinematogràfica. El crític Àlex Gorina ens en fa les seves recomanacions.

 • "Bona nit, benparits!", el nou espectacle de Fel Faixedas
  Veure vídeo

  "Bona nit, benparits!", el nou espectacle de Fel Faixedas

  Ha estat company de Quim Masferrer, també de Carles Xuriguera, i ara s'estrena en solitari. És Fel Faixedas, i estrena el 8 de juliol, a Hostalric (La Selva) l'espectacle "Bona nit, benpartits", inspirat en la mítica cançó dels gironins Sopa de Cabra.

 • Cultura popular: Les festes amb Amadeu Carbó
  Veure vídeo

  Cultura popular: Les festes amb Amadeu Carbó

  Amadeu ens porta els rituals, protocols i tradicions de les festes populars. Carbó comenta que d'entrada una festa és un pacte, l'expressió màxima d'una comunitat, des d'un carrer a un barri o un poble. Tothom té un lloc a la festa malgrat que sembli espontània i anàrquica. Molts pobles celebren les festes a l'estiu. Les festes es fan al voltant de rituals. Carbó ens ha ensenyat uns documents antics sobre els pactes, acords i protocols en caràcter normatiu del que s'havia de fer a les festes de diferents pobles i ciutat. També ha explicat el significat de la cerimònia de les tres claus de Reus.