Entrevistes

S'han trobat 2036 resultats.

 • Benet Salellas: "El que cal és que les entitats es coordinin i treballin conjuntament contra la corrupció"
  Veure vídeo

  Benet Salellas: "El que cal és que les entitats es coordinin i treballin conjuntament contra la corrupció"

  El diputat de la CUP i president de la Comissió d'Estudi de Mesures contra la Corrupció del Parlament ha dit que, en el moment que CDC ha deixat de fer el paper de baula en aquest país, se li han destapat els casos de corrupció i que espera que la comissió sigui una oportunitat de poder demanar a l'expresident Mas que faci un pas al costat i deixi la política activa. Salellas ha explicat que el que cal és que les entitats es coordinin i treballin conjuntament contra la corrupció, per exemple, compartint informació. Sobre l'acció d'Arran contra la seu del PP a Barcelona, el diputat ha afirmat que la CUP assumeix totes les accions de carrer i que no hi va haver cap tipus d'impediment a la llibertat de ningú.

 • Xavier García Albiol: "Tant de bo hi hagi més trobades entre Puigdemont i Rajoy"
  Veure vídeo

  Xavier García Albiol: "Tant de bo hi hagi més trobades entre Puigdemont i Rajoy"

  El nou president del Partit Popular Català ha explicat per què pensa que el procés i el referèndum són una enganyifa i ha expressat el seu desig que hi hagi més trobades entre Puigdemont i Rajoy. García Albiol creu que, a mesura que passa el temps, són menys els catalans que aposten per la via rupturista

 • Luca de Meo: La plantilla de Martorell té un nivell de qualitat i especialització molt alt
  Veure vídeo

  Luca de Meo: La plantilla de Martorell té un nivell de qualitat i especialització molt alt

  A l'entrevista amb Lídia Heredia, Luca de Meo, president de Seat, ha afirmat que la plantilla de Martorell té un nivell de qualitat i especialització molt alt i la factoria és molt competitiva. A més a més, De Meo ha explicat que el conveni signat amb els treballadors és una referència en el sector perquè considera que és important la participació dels treballadors en els beneficis de l'empresa.

 • Josep Joan Moreso i Mercè Barceló: dos juristes debaten sobre la forma legal de convocar un referèndum
  Veure vídeo

  Josep Joan Moreso i Mercè Barceló: dos juristes debaten sobre la forma legal de convocar un referèndum

  Aquestes últimes hores hi ha hagut dos manifestos al voltant de la convocatòria d'un referèndum i sobre negociació política entre els governs català i espanyol. Dos dels signants, els catedràtics de Dret Mercè Barceló i Joan Josep Moreso, exposen els seus arguments en un cara a cara moderat per Lídia Heredia.

 • Xavier Domènech parla del futur de Podem Catalunya
  Veure vídeo

  Xavier Domènech parla del futur de Podem Catalunya

  El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, explica com preveuen passar de coalicions electorals a un nou espai polític, a partir del 8 d'abril.

 • Albano Dante Fachin: "Per nosaltres no es tracta de defensar una marca, sinó de defensar uns principis"
  Veure vídeo

  Albano Dante Fachin: "Per nosaltres no es tracta de defensar una marca, sinó de defensar uns principis"

  Podem Catalunya ha abandonat la seva posició maximalista i s'integrarà en el nou espai polític amb Barcelona en Comú, Iniciativa i Esquerra Unida. El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ens ha explicat com s'ha produït el canvi del no a la integració, de fa dos dies, al sí a la confluència.

 • Carme Forcadell: "Em nego que tothom accepti com a normal que el Tribunal Constitucional ens digui el que podem fer al Parlament"
  Veure vídeo

  Carme Forcadell: "Em nego que tothom accepti com a normal que el Tribunal Constitucional ens digui el que podem fer al Parlament"

  La presidenta del Parlament ha recordat a l'entrevista que la funció d'un Parlament és que es pugui parlar i debatre de tot.

 • Ian Gibson: "A Espanya es parla molt i s'escolta poc"
  Veure vídeo

  Ian Gibson: "A Espanya es parla molt i s'escolta poc"

  Ian Gibson va néixer a Dublín i va viatjar a Espanya per primera vegada gairebé per casualitat, quan tenia tan sols 18 anys. D'aquell jove estudiant que descobria fascinat un país nou, fins a l'hispanista destacat i reconegut que ha visitat el nostre plató han passat uns seixanta anys. En l'entrevista, Gibson opina que "Els espanyols no tenen fe en el futur perquè saben que els polítics hi són per omplir-se les butxaques" i critica que "a Espanya es parla molt i s'escolta poc". D'altra banda, l'hispanista irlandès ha opinat sobre el procés i diu que no està en contra d'un referèndum, de preguntar a la gent, però que espera que la decisió no sigui la de trencar. Gibson ens ha presentat el seu llibre, "Aventuras ibéricas"

 • Enric Millo: "Puigdemont i Junqueras fan a la vegada de bombers i de piròmans"
  Veure vídeo

  Enric Millo: "Puigdemont i Junqueras fan a la vegada de bombers i de piròmans"

  Durant la taula final, Núria Solé ha entrevistat Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya. Millo ha comentat la carta oberta del president Puigdemont i del vicepresident Junqueras, publicada al diari "El País"; el delegat del govern ha afirmat que "la carta sorprèn pel seu contingut. És un parany al qual no es pot caure de cap manera". I també ha dit que "el govern espanyol té voluntat de diàleg. Tots l'estem defensant. Puigdemont i Junqueras fan a la vegada de bombers i de piròmans." A més a més, Millo ha destacat que "la nostra interlocució a Catalunya no passa només pel govern de la Generalitat. Moltes entitats ens demanen camins de sortida."

 • Neus Munté: "No ens cansarem de requerir un diàleg que no hi és"
  Veure vídeo

  Neus Munté: "No ens cansarem de requerir un diàleg que no hi és"

  La consellera de la Presidència, portaveu del govern i vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha dit que el diàleg no existeix, que és un mer recurs que utilitza el govern de l'Estat per dir que està disposat a parlar de tot, i ha afirmat que faran tot el que estigui a les seves mans i que actuaran amb astúcia i respectant el mandant democràtic del poble català. A més a més, Munté ha assegurat que es treballa de manera discreta i constant. La consellera ha puntualitzat que la data per al referèndum es fixarà quan tot estigui a punt i es tinguin totes les garanties i ha explicat que la prioritat és fer un referèndum de manera acordada amb l'Estat.

 • Josep Maria Álvarez: "No podem continuar amb un país que creix, on es guanyen molts diners i no es reparteixen"
  Veure vídeo

  Josep Maria Álvarez: "No podem continuar amb un país que creix, on es guanyen molts diners i no es reparteixen"

  Quan fa un any de la seva elecció com a secretari general del sindicat UGT, Josep Maria Álvarez ha analitzat la situació laboral i econòmica del país. Àlvarez ha afirmat que "no podem continuar amb un país que creix, on es guanyen molts diners i no es reparteixen" i que "la patronal ha de ser conscient que no signarem convenis col·lectius amb una pujada de sou del zero per cent". Pel que fa al decret que ha de regular les empreses d'estiba, el secretari general de la UGT creu que s'obre un temps que caldria aprofitar per complir amb la legislació europea i tenir uns ports de qualitat i treballadors amb sous dignes.

 • Miquel Iceta: "Sé que estan parlant. Qui i en quins termes, no ho sé"
  Veure vídeo

  Miquel Iceta: "Sé que estan parlant. Qui i en quins termes, no ho sé"

  Miquel Iceta, primer secretari del PSC i president del grup socialista al Parlament, ha assegurat que hi ha diàleg entre el govern de la Generalitat i el govern de l'Estat, però no es posen d'acord. Tanmateix, Iceta ha matisat que no sap ni les persones ni els termes de la negociació. D'altra banda, el president del grup socialista al Parlament ha afirmat que el govern de la Generalitat ha decidit saltar-se la llei i que l'obligació del PSC és demanar la reconsideració dels pressupostos tot respectant el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

 • Com és la feina d'MSF a la guerra de Síria? David Noguera ho explica a la taula
  Veure vídeo

  Com és la feina d'MSF a la guerra de Síria? David Noguera ho explica a la taula

  Ara fa 6 anys de l'inici de la guerra de Síria. Avui, Núria Solé ha entrevistat David Noguera, president de Metges Sense Fronteres, ONG que treballa en aquella zona de conflicte. A la taula, també hi han participat Empar Moliner, els periodistes Carles Fernández i Sergi Picazo i la jurista i professora de Dret Laia Bonet. David Noguera ha explicat que a la guerra de Síria hi ha hagut atacs directes als hospitals i que ha calgut adaptar la seva feina a la guerra: treballar en soterranis, dividir els serveis perquè, si hi ha un atac, no es destrueixi tota l'estructura, entre altres mesures

 • Vicent Sanchis: "La gran prioritat és l'audiència, que TV3 sigui més àgil, capaç de competir amb televisions privades."
  Veure vídeo

  Vicent Sanchis: "La gran prioritat és l'audiència, que TV3 sigui més àgil, capaç de competir amb televisions privades."

  El nou director de Televisió de Catalunya, el periodista Vicent Sanchis, ha dit que "tothom és conscient que estem en un moment complicat, no només políticament, sinó també per al panorama televisiu". Sanchis ha explicat que la gran prioritat és l'audiència, que TV3 sigui més àgil, i ha demanat una oportunitat per afrontar els reptes amb tota la gent de la casa. D'altra banda, Vicent Sanchis ha afirmat que ha agafat el càrrec de director de TV3 "perquè me l'estime moltíssim."

 • Entrevista Fernando de Páramo: "L'única sortida que queda són eleccions. Tornar a votar"
  Veure vídeo

  Entrevista Fernando de Páramo: "L'única sortida que queda són eleccions. Tornar a votar"

  Fernando de Páramo, portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament de Catalunya i secretari de Comunicació del partit, ha explicat que estan preparats per a unes noves eleccions i ha afirmat que a Catalunya hi ha una alternativa que no és independentista que vol treballar. El portaveu de Ciutadans considera que al Parlament hi ha una majoria que no és majoria al carrer. Sobre els acords per la investidura de Mariano Rajoy, De Páramo ha dit que si no es compleixen, com en la qüestió de les comissions per investigar la corrupció, el seu partit vota amb la resta de l'oposició.