Entrevistes

S'han trobat 1393 resultats.

 • Rato, a la portada

  Rato, a la portada

  Sumari d'avui d'"Els matins" amb els titulars destacats del dia i els continguts més destacats del programa de divendres 17 d'abril

 • Pedro Sánchez: "Exigim els noms dels que es van acollir a l'amnistia fiscal"

  Pedro Sánchez: "Exigim els noms dels que es van acollir a l'amnistia fiscal"

  El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, demana que es faci pública la llista de defraudadors que es van acollir a l'amnistia fiscal del 2012 i acusa el PP d'haver fet aquesta amnistia per donar empara legal als seus amics. Pedro Sánchez ha carregat amb duresa contra el Patit Popular i contra Podem.

 • Radiografia del narcotraficant Pablo Escobar feta pel seu fill

  Radiografia del narcotraficant Pablo Escobar feta pel seu fill

  Pablo Escobar ha estat segurament el narcotraficant més conegut de tots els temps. Fundador i líder del càrtel de Medellín, va fer una fortuna amb el comerç de la cocaïna. Ens ha visitat el fill, Juan Pablo Escobar, que acaba d'escriure un llibre sobre el seu pare: "Pablo Escobar, mi padre. Radiografía íntima del narco más famoso de todos los tiempos". A l'agraïment que encapçala l'obra, hi diu: "Al meu pare, que em va mostrar el camí que no s'ha de seguir." Hem parlat amb ell del seu pare, del seu drama i de totes les seves excentricitats.

 • Marta Ribas (ICV): "Defensem que el Consorci Sanitari de Lleida no tiri endavant"

  Marta Ribas (ICV): "Defensem que el Consorci Sanitari de Lleida no tiri endavant"

  Entrevista a la diputada d'ICV, Marta Ribas, quan comença el període d'al·legacions sobre el Consorci Sanitari de Lleida. Ribas ha explicat que el seu grup parlamentari defensa que no tiri endavant el Consorci i que s'ha d'escoltar el que diuen la ciutadania i els professionals de Lleida amb una consulta al territori.

 • Eudald Carbonell: "No sobreviu el més fort, sinó el que s'adapta més bé"

  Eudald Carbonell: "No sobreviu el més fort, sinó el que s'adapta més bé"

  Conversa entre Lídia Heredia i l'arqueòleg Eudald Carbonell, que ha publicat el llibre "Ens farem humans?" i va rebre el reconeixement de fill adoptiu de la ciutat de Tarragona.

 • Ramon Tremosa: "Segur que Google, sota amenaça de multa multimilionària, mourà fitxa"

  Ramon Tremosa: "Segur que Google, sota amenaça de multa multimilionària, mourà fitxa"

  Lídia Heredia entrevista Ramon Tremosa per les acusacions de la Comissió Europea a Google d'abusar de la seva posició dominant a internet, que li pot suposar a la companyia pagar una multa de més de 6.000 milions d'euros.

 • Eduard Gratacós: "La nostra obsessió és curar malalties fetals"

  Eduard Gratacós: "La nostra obsessió és curar malalties fetals"

  Helena Garcia Melero ha conversat amb el tercer nominat al Premi Català de l'any. Després de fer-ho amb Sor Lucía Caram i Jordi Évole, ha sigut el torn del doctor Eduard Gratacós, un referent mundial en cirurgia fetal.

 • Isabel Vallet: "El conseller Ruiz menteix sobre qüestions que són fàcilment comprovables"

  Isabel Vallet: "El conseller Ruiz menteix sobre qüestions que són fàcilment comprovables"

  Lídia Heredia ha conversat amb la diputada de la CUP Isabel Vallet de les dues comissions del Parlament de les quals ha format part, la comissió antifrau i la comissió de salut. Vallet ha defensat la funció de la comissió antifrau si serveix per demostrar que algú s'ha enriquit amb la política i ha entomat les crítiques que ha rebut la comissió dient que caldrà revisar alguns aspectes. Vallet també ha fet la seva crítica: "Les majories parlamentàries determinaran quines són les conclusions i alguns partits les tenen redactades". D'altra banda, la diputada de la CUP ha denunciat un cop més que s'està privatitzant la sanitat. Pel que fa a la pregunta del dia, dedicada a les investigacions de Rato per possible blanqueig de diners, Vallet ha sigut contundent: "Rato ha de donar explicacions. És un lladre i representa el pitjor de les institucions".

 • Jordi Évole: "Una entrevista ha d'incomodar i buscar allò que aquella persona mai ha dit"

  Jordi Évole: "Una entrevista ha d'incomodar i buscar allò que aquella persona mai ha dit"

  Segona entrevista dels nominats al Premi Català de l'Any. Ha sigut el torn del periodista Jordi Évole, que ha començat afirmant que espera que "en aquest país presideixi el seny" i que li donin el premi a Sor Lucía Caram o al doctor Gratacós perquè no creu merèixer aquesta distinció. Sobre la seva professió ha reconegut que intenta no tenir massa relació amb els seus entrevistats perquè creu que "una entrevista ha d'incomodar i buscar allò que aquella persona mai ha dit" i que la manera de fer-ho és mantenir una distància. D'altra banda, Évole ha destacat la necessitat que hi hagi un canvi d'actitud i un acostament de la classe política a la ciutadania perquè, si no, escollirà uns altres dirigents. I finalment, sobre l'excés d'informació que el periodista afirma que patim, ha dit: "El que més costa en moments d'inundació és trobar l'aigua potable. I ara, informativament, hi ha molt ciutadà despistat perquè no sap on hi ha l'aigua potable."

 • Forges: "El sentit de l'humor és una forma d'estar en la vida, ja que sabem que això no acabarà bé"

  Forges: "El sentit de l'humor és una forma d'estar en la vida, ja que sabem que això no acabarà bé"

  Lídia Heredia ha conversat aquets dimarts amb el dibuixant Antonio Fraguas, "Forges". Diu Forges: "El sentit de l'humor és una forma d'estar en la vida. Partim del fet que la vida no acaba bé, per què ens hem d'amargar més del necessari?"

 • Lucía Caram: "El gran repte de la humanitat és aprendre a compartir"

  Lucía Caram: "El gran repte de la humanitat és aprendre a compartir"

  Qui serà el català de l'any 2014? De deu candidats, ara queden tres finalistes: la monja sor Lucía Caram, el metge Eduard Gratacós i el periodista Jordi Évole. Helena Garcia Melero ha entrevista sor Lucía Caram, una monja mediàtica que lluita contra la pobresa des del convent de Santa Clara, a Manresa

 • Boi Ruiz nega que s'estigui privatitzant la sanitat pública

  Boi Ruiz nega que s'estigui privatitzant la sanitat pública

  El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha negat a "Els matins" una privatització encoberta de la sanitat arran de casos com el del Consorci Sanitari de Lleida, i també ha defensat la transparència de projectes com el de la cessió de dades mèdiques dels pacients per a recerca. Ha fet aquestes declaracions després de la plantada de la setmana passada de l'oposició al Parlament quan van abandonar la comissió de Salut en senyal de protesta contra els seus plans

 • Josep Huguet: "Volem un divorci tranquil i pacífic"

  Josep Huguet: "Volem un divorci tranquil i pacífic"

  L'exconseller Josep Huguet, ara president de la Fundació Josep Irla, ha presentat aquests dies un informe amb una proposta sobre el repartiment dels actius i els passius entre Catalunya i l'estat espanyol, en la hipòtesi d'una Catalunya independent. N'hem parlat amb ell a l'entrevista. Ha afirmat que "si Espanya vengués tots els seus actius, no en tindria prou per cobrir el seu deute" i que "si continuem a Espanya, ens enfonsem tots", i també ha criticat el model espanyol: "Espanya ha de canviar de model productiu perquè, encara que Rajoy ho amagui, acabarà com Grècia." Huguet, que compareix aquest divendres al Parlament davant la comissió que investiga la fallida de Spanair, també s'ha referit a aquesta qüestió: "Spanair és la història d'un fracàs, però no d'un error polític."

 • Ramon Espadaler: "El grup havia decidit fer un pas més i cometre un atemptat"

  Ramon Espadaler: "El grup havia decidit fer un pas més i cometre un atemptat"

  El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, l'endemà de la desarticulació d'una presumpta cèl·lula jihadista, ha reconegut a "Els matins" que mai han amagat que "tenim un problema amb el tema jihadista" i, en aquest sentit, ha afirmat que "de moment no hi ha res que indiqui que podem relaxar el nivell de seguretat en què vivim". Sobre la detenció ahir d'11 presumptes jihadistes, Espadaler ha explicat que "la detenció es fa quan jutges i policies creuen que hi ha proves suficients per demostrar la voluntat d'actuar". El conseller s'ha referit a les declaracions que va fer el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz: "No sé què perseguia, el ministre, parlant de Nous Catalans, ha dit, i ha explicat que saben que hi ha algunes mesquites amb pràctiques més radicals, i que hi estan atents.

 • Parlem dels 20 anys de la UOC amb el rector Josep Anton Planell

  Parlem dels 20 anys de la UOC amb el rector Josep Anton Planell

  Lídia Heredia ha conversat dels 20 anys de la Universitat Oberta de Catalunya amb el seu rector, Josep Anton Planell, sobre aquests anys i el que s'espera per al futur