Entrevistes

S'han trobat 1978 resultats.

 • Albert Rivera: "Espero que la política catalana sigui notícia per haver aconseguit coses i no per sentències judicials"
  Veure vídeo

  Albert Rivera: "Espero que la política catalana sigui notícia per haver aconseguit coses i no per sentències judicials"

  Núria Solé ha entrevistat Albert Rivera, president de Ciutadans. Rivera ha dit que com a català va trobar a faltar el president Puigdemont en la conferència de presidents i que detecta un cert esgotament del procés separatista. El president de Ciutadans també es pregunta si no ha arribat el moment de tancar la via separatista i recuperar els diàleg. Pel que fa a les polítiques públiques, Albert Rivera ha explicat que un cop passat el 2017 i si el país continua creixent, d'aquí dos o tres anys es podran recuperar. El president de Ciutadans ha manifestat que creu que és millor per al país que no hi hagi majoria absoluta.

 • Dr. Antoni Trilla: "La grip és una realitat cada any i el virus provoca diversos problemes que poden acabar amb complicacions greus"
  Veure vídeo

  Dr. Antoni Trilla: "La grip és una realitat cada any i el virus provoca diversos problemes que poden acabar amb complicacions greus"

  En l'entrevista, el doctor Antoni Trilla, epidemiòleg de l'Hospital Clínic, ha afirmat que la grip és una realitat cada any i el virus provoca diversos problemes que poden acabar amb complicacions greus. L'epidemiòleg ha explicat que el virus canvia cada any i que té moltes cares, i això fa difícil trobar la vacuna que permeti quedar-ne lliure durant anys. El doctor Trilla ha dit que moltes de les grips no requereixen cap visita a urgències i que hi ha mitjans per rebre atenció sense necessitat d'anar-hi. El doctor també ha explicat que tenen dificultats per ingressar els pacients i que això comporta situacions de tensió, per això demana calma, ja que és complicat gestionar els ingressos. Trilla ha manifestat que "estem encara molt lluny d'invertir el que el país necessitaria per donar la millor atenció possible".

 • Carles Mundó: "Fins avui, confiem en la CUP perquè hem anat superant els obstacles"
  Veure vídeo

  Carles Mundó: "Fins avui, confiem en la CUP perquè hem anat superant els obstacles"

  Núria Solé ha entrevistat el conseller de Justícia, Carles Mundó. El conseller ha explicat els plans per tancar la Model i el centre obert de la Trinitat Vella. Mundó també ha dit que qui acabarà prenent les decisions sobre el finançament serà el govern espanyol segons els seus interessos. D'altra banda, Carles Mundó ha manifestat que fins avui confien en la CUP perquè s'han anat superant els obstacles i que el govern de Catalunya està disposat a parlar amb qui sigui de les qüestions que siguin importants per a Catalunya.

 • Jorge Wagensberg i Joan Martínez Alier: Hem d'assumir que no es pot créixer indefinidament
  Veure vídeo

  Jorge Wagensberg i Joan Martínez Alier: Hem d'assumir que no es pot créixer indefinidament

  Núria Solé ha entrevistat Joan Martínez Alier, economista, i Jorge Wagensberg, físic, autors del llibre "Solo tenemos un planeta". L'economista i el físic han explicat que el model econòmic té un problema de creixement i que cal assumir que no es pot créixer indefinidament; per això expliquen que una economia sense creixement s'ha de conciliar amb una renda mínima garantida. Els dos estudiosos també han afirmat que s'ha de viure en harmonia amb la natura i que fins ara ho hem fet contra la natura.

 • Núria Marín: Tenim clar que si hi ha un referèndum legal i acordat hi col·laborarem com a ciutat
  Veure vídeo

  Núria Marín: Tenim clar que si hi ha un referèndum legal i acordat hi col·laborarem com a ciutat

  Núria Solé ha entrevistat Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet i secretària adjunta a la primera secretaria del PSC. Marín ha parlat de les relacions entre el PSC i el PSOE, dels errors dels socialistes al principi de la crisi, del full de ruta fins que s'elegeixi el nou secretari general del PSOE, dels projectes de la seva ciutat i ha manifestat el seu suport a un referèndum acordat.

 • Miguel Ángel Gimeno, director de l'Oficina Antifrau: "Si demanem als altres que siguin íntegres, hem de ser els primers de ser-ne"
  Veure vídeo

  Miguel Ángel Gimeno, director de l'Oficina Antifrau: "Si demanem als altres que siguin íntegres, hem de ser els primers de ser-ne"

  Durant l'entrevista, Miguel Ángel Gimeno, director de l'Oficina Antifrau, ha explicat que el problema de les denúncies anònimes és que són difícils de comprovar. Gimeno ha puntualitzat que la seva oficina pot respectar la confidencialitat de qui denuncia, però no pot garantir que el jutge no demani que el denunciant declari. El director de l'Oficina Antifrau també ha dit que han comprovat que, en determinades empreses públiques i institucions, l'accés als alts càrrecs sol seguir uns patrons determinats. A més a més, Gimeno ha afirmat que la transparència és el millor per combatre la corrupció.

 • Xavier García Albiol: "Cal que el president Puigdemont tingui unes prioritats que vagin més enllà del referèndum"
  Veure vídeo

  Xavier García Albiol: "Cal que el president Puigdemont tingui unes prioritats que vagin més enllà del referèndum"

  Lídia Heredia ha entrevistat Xavier García Albiol, coordinador general del Partit Popular de Catalunya i president del Grup Parlamentari del PPC. García Albiol ha parlat de les actuacions judicials arran del 9-N. Diu que els tribunals no estan guanyant la partida perquè són diferents de la política i que mai l'acció de la justícia pot fer nosa. El president del Grup Parlamentari del PPC ha afirmat que el govern de Catalunya està condicionant qualsevol diàleg o acord al fet que s'accepti el referèndum i creu que, en el fons, Puigdemont assistiria a la conferència de presidents però la CUP l'està condicionant.

 • Ada Colau: "Tenim l'obligació de fer que les coses comencin, perquè serà més difícil que s'aturin"
  Veure vídeo

  Ada Colau: "Tenim l'obligació de fer que les coses comencin, perquè serà més difícil que s'aturin"

  Lídia Heredia ha entrevistat l'alcaldessa de Barcelona. Ada Colau ha parlat dels pressupostos municipals, del trasllat de la presó Model, del turisme i de la convocatòria del referèndum. L'alcaldessa també ha explicat que és partidària que les dones facin tot el permís per maternitat.

 • Lluís Torner: Gràcies a la fotònica es pot entendre com comencen les coses
  Veure vídeo

  Lluís Torner: Gràcies a la fotònica es pot entendre com comencen les coses

  Lídia Heredia ha entrevistat Lluís Torner, director de l'Institut de Ciències Fotòniques i Premi Nacional de Recerca 2017. El professor Torner ens ha explicat que "la fotònica és important, perquè amb llum es poden manipular coses molt petites. Per exemple, per estudiar cèl·lules una per una calen estris molt delicats, i un és la llum."

 • Neus Munté: "No veig cap senyal de l''operació diàleg'"
  Veure vídeo

  Neus Munté: "No veig cap senyal de l''operació diàleg'"

  Lídia Heredia ha entrevistat la consellera de la Presidència, Neus Munté. Munté ha afirmat que la prioritat del 2017 a Catalunya es diu referèndum. Respecte a la declaració de Carles Puigdemont sobre que no seria candidat a la presidència, Neus Munté ha dit: "Estem davant la coherència del president, que va dir que venia a complir l'encàrrec del referèndum." Com a dirigent del PDeCAT, Munté ha explicat que "en el moment que es fixin eleccions s'escollirà el millor candidat del partit". La consellera ha manifestat que està convençuda que els pressupostos són bons, dins uns marges suficients i justos, i opina que tothom vol millorar els comptes, però que s'ha de ser conscient del context i de les limitacions que hi ha. Munté ha afirmat que no veu cap senyal de l''operació diàleg'. Pel que fa al judici del cas Palau, com a dirigent del PDeCAT ha explicat que, si en sortissin responsabilitats per CDC, les assumirien.

 • Oriol Junqueras: "Volem que la gent d'aquest país tingui la responsabilitat del seu futur"
  Veure vídeo

  Oriol Junqueras: "Volem que la gent d'aquest país tingui la responsabilitat del seu futur"

  Lídia Heredia ha entrevistat Oriol Junqueras, vicepresident del govern i conseller d'Economia. Junqueras ha afirmat que la seva feina és fer la millor proposta de pressupostos possible. El vicepresident pensa que seria bo que sortís un projecte tan col·legiat i transversal com sigui possible de la cimera d'aquesta tarda, perquè la societat catalana és molt diversa i ha dit que el seu deure és garantir que tothom pugui participar en el referèndum. Junqueras ha explicat que aplicaran el resultat de la consulta.

 • Eduardo Mendoza: "Una de les funcions de la cultura és anar passant el testimoni entre les persones"
  Veure vídeo

  Eduardo Mendoza: "Una de les funcions de la cultura és anar passant el testimoni entre les persones"

  L'escriptor Eduardo Mendoza ha estat premiat amb el Premi Cervantes 2016. Amb Lídia Heredia ha parlat de la seva barba, de la seva vida a Londres i de cultura. L'escriptor creu que ser català i escriure en castellà no ha tingut una influència excessiva a l'hora de rebre el premi, i ha explicat que el premi ha donat l'oportunitat a molta gent de donar-li mostres d'afecte. Mendoza ha afirmat que una de les funcions de la cultura és anar passant el testimoni entre les persones, i ha dit que bona part dels problemes que tenim són més entreteniment que una altra cosa.

 • Salvador Alemany, president d'Abertis: "Serien raonables concessions a 20 o 25 anys"
  Veure vídeo

  Salvador Alemany, president d'Abertis: "Serien raonables concessions a 20 o 25 anys"

  Lídia Heredia ha entrevistat Salvador Alemany, president d'Abertis, líder mundial en la gestió d'autopistes de peatge. Durant l'entrevista, Alemany ha explicat que amb el rescat de les autopistes radials l'administració es quedarà un patrimoni pagant un terç del que va costar construir-lo. El president d'Abertis considera que al sistema de carreteres hauria d'autosostenir-se amb una taxa específica. En l'àmbit polític, Alemany opina que el moment actual és summament complex, però en un moment o altre hi haurà un desllorigador que hi doni resposta.

 • Maria del Mar Bonet: "Aquest aniversari no és per dir adéu"
  Veure vídeo

  Maria del Mar Bonet: "Aquest aniversari no és per dir adéu"

  Lídia Heredia ha entrevistat Maria del Mar Bonet, que el 2017 farà 50 anys que és dalt dels escenaris. La cantant ha decidit celebrar-ho amb concerts, disc, llibre, fotos... Durant l'entrevista, M. del Mar Bonet ha recordat els seus inicis, ha reivindicat la música en català i ha explicat per què no s'ha dedicat a la política, entre d'altres temes.

 • Carme Forcadell: "Cap tribunal decidirà el futur dels catalans, ho decidirem nosaltres"
  Veure vídeo

  Carme Forcadell: "Cap tribunal decidirà el futur dels catalans, ho decidirem nosaltres"

  Lídia Heredia ha entrevistat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Durant l'entrevista, Forcadell ha explicat que mai es va plantejar no anar a declarar, i que considera que està sent investigada en un procediment penal pel debat de les idees. La presidenta del Parlament ha afirmat que cap tribunal decidirà el futur dels catalans i que confia en la paraula del president de la Generalitat, i que haurà un referèndum que no ha de ser una repetició del 9-N. Pel que fa a l'aprovació dels pressupostos, Forcadell ha dit que tothom té clar que és millor que hi hagi pressupostos que no que no n'hi hagi.