Entrevistes

S'han trobat 2004 resultats.

 • Entrevista amb Pau Molins, advocat de la infanta Cristina
  Veure vídeo

  Entrevista amb Pau Molins, advocat de la infanta Cristina

  Abans de començar la tertúlia, Núria Solé ha entrevistat Pau Molins, un dels cinc advocats que han portat la defensa de la infanta Cristina

 • Anna Gabriel: "No donem per trencada la cadena de confiança perquè ens hi juguem molt, en aquesta legislatura"
  Veure vídeo

  Anna Gabriel: "No donem per trencada la cadena de confiança perquè ens hi juguem molt, en aquesta legislatura"

  Durant l'entrevista, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha dit que no donen per trencada la cadena de confiança malgrat no saber res de la reunió Puigdemont-Rajoy, perquè en aquesta legislatura s'hi juguen molt, i que el que els convé és esvair tota ombra de dubte al voltant de quin és l'objectiu d'aquí al setembre. Gabriel també ha afirmat que una convocatòria de referèndum requereix una pregunta clara i binària. D'altra banda, la diputada de la CUP ha comentat que, si l'Estat vol fer una oferta, la pot fer, evidentment, però la CUP no es mourà del compromís del referèndum.

 • Javier Cercas: "Vivim una mena de dictadura del present"
  Veure vídeo

  Javier Cercas: "Vivim una mena de dictadura del present"

  Javier Cercas ha parlat de vida i literatura. Ens ha explicat que escriu sobre el que no sap per saber-ne més i també ha comentat que, potser, la seva mare és la protagonista d'"El monarca de las sombras", el seu nou llibre. A més, Cercas ha afirmat que aquesta obra dona una visió del que és realment la guerra. L'escriptor també ha parlat d'història i política i pensa que la transició va sortir bé perquè hi va haver un pacte per no utilitzar políticament el passat.

 • L'investigador Xavier Trepat ens ha explicat com s'escampen algunes metàstasis, a la tertúlia (2/2) del 21/02/17
  Veure vídeo

  L'investigador Xavier Trepat ens ha explicat com s'escampen algunes metàstasis, a la tertúlia (2/2) del 21/02/17

  Les metàstasis són el que mata els pacients. Xavier Trepat, investigador de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, ha explicat com funcionen alguns càncers per fer metàstasis i així es podria trobar una manera d'aturar-les. Trepat ha afirmat que cada càncer és diferent, com ho és cada persona, i que la plasticitat d'aquesta malaltia complica molt trobar cures, però el científic creu que sí que serà possible controlar la malaltia i cronificar-la.

 • James Rhodes, pianista i escriptor, parla de traumes i música
  Veure vídeo

  James Rhodes, pianista i escriptor, parla de traumes i música

  James Rhodes, pianista i escriptor, ha guanyat el Premi Fada de la Fundació Vicki Bernadet i divendres actua al Palau de la Música. Durant l'entrevista, Rhodes ha parlat del abusos que va patir dels 6 als 19 anys i com la música li va salvar la vida. A més a més, ha explicat per què ha escrit el llibre "Instrumental" i ha dit que rep cartes de persones que han aconseguit parlar i alliberar-se del secret dels abusos de què van ser víctimes quan eren infants

 • Dolors Bassa: "No trobem lògic que diguin que volen parlar de tots els punts menys un"
  Veure vídeo

  Dolors Bassa: "No trobem lògic que diguin que volen parlar de tots els punts menys un"

  Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, ha parlat de l'acollida de refugiats, l'operació diàleg i la pobresa energètica. Bassa opina que no troba lògic que el govern espanyol digui que vol parlar de tots els punts menys un. D'altra banda, la consellera ha explicat que no hi ha trobades secretes, les que hi ha són les formals de sempre. Dolors Bassa ha donat algunes dades sobre la gestió de l'acollida de persones refugiades i ha comentat que 160.000 persones repartides per tot Europa no haurien de ser un problema.

 • Isabel-Clara Simó: "Com a lector, ets coautor del llibre, perquè, en interpretar-lo, l'estàs cocreant"
  Veure vídeo

  Isabel-Clara Simó: "Com a lector, ets coautor del llibre, perquè, en interpretar-lo, l'estàs cocreant"

  L'escriptora Isabel-Clara Simó rebrà aquest vespre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanaes. Durant l'entrevista, l'escriptora ha reflexionat sobre la seva feina. Creu que una novel·la no és un argument, l'argument arriba després i l'objectiu és reflexionar sobre un tema. També ha parlat de política i ha dit: "Algunes vegades no tinc clar, en cas que fem el referèndum, si el guanyarem." A més a més, Isabel-Clara Simó ha explicat que quan li van donar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes va pensar en el seu home, que no ho ha pogut veure, i li hauria fet molta il·lusió.

 • Àngel Miret: "Ens sentim pressionats per la ciutadania i sobretot pel problema de les persones refugiades."
  Veure vídeo

  Àngel Miret: "Ens sentim pressionats per la ciutadania i sobretot pel problema de les persones refugiades."

  Àngel Miret, coordinador del comitè operatiu d'ajut als refugiats de la Generalitat, ha explicat que les persones refugiades quan arriben s'acullen a un programa d'acompanyament que pot durar de sis a nou mesos i que el pla català d'acollida està inspirat en el pla canadenc, que inclou la figura de la mentoria. A Catalunya, ja s'han apuntat més de 2.000 persones per participar com a acompanyants i mentors. En relació amb el debat sobre l'acolliment, Miret ha afirmat que se senten pressionats per la ciutadania i sobretot pel problema de les persones refugiades

 • Toni Massanés: "El discurs de l'alimentació ha d'estar relacionat amb el plaer, no amb la medicalització"
  Veure vídeo

  Toni Massanés: "El discurs de l'alimentació ha d'estar relacionat amb el plaer, no amb la medicalització"

  Toni Massanés és el director general de la Fundació Alícia i ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona de Gastronomia. Durant l'entrevista, Toni Massanés ha afirmat que el discurs de l'alimentació ha d'estar relacionat amb el plaer i no pas amb la medicalització. A més a més, el director de la Fundació Alícia creu que, tant per raons de salut com de sostenibilitat, hem de posar el menjar més al centre de la nostra vida i tornar a cuinar a casa.

 • Guillem López Casasnovas: "Estem sortint de la crisi, entre cometes"
  Veure vídeo

  Guillem López Casasnovas: "Estem sortint de la crisi, entre cometes"

  Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia de la UPF i membre del consell de govern del Banc d'Espanya, ha dit que "estem sortint de la crisi, entre cometes i les temptacions de repetir errors existeixen". Pel que fa al cas Bankia, el membre del consell de govern del Banc d'Espanya ha explicat que la decisió del Banc no sé si era política, però sí que va crear un artifici molt complicat i, a més a més, afirma que Bankia va ser una operació d'Estat, una operació molt complicada amb molt de risc, que va sortir malament. D'altra banda, López Casasnovas no creu que hi hagi matèria penal, perquè conec els personatges i cap d'ells va tergiversar res en benefici propi.

 • Albano Dante Fachin: Podem és l'únic partit a nivell estatal que pot fer front al PP i al PSOE
  Veure vídeo

  Albano Dante Fachin: Podem és l'únic partit a nivell estatal que pot fer front al PP i al PSOE

  Albano Dante Fachin, diputat de Catalunya Sí que es Pot i secretari general de Podem Catalunya ha dit que a Catalunya es parla molt del referèndum, però se'n diu ben poca cosa, i que el govern hauria de ser una mica més seriós i explicar com es farà el que vol. Sobre l'organització del referèndum, Fachin ha destacat que en el Pacte Nacional pel Referèndum, el que hi ha escrit és el que està fent Podem des de fa tres anys. Pel que fa al congrés de Podem, Vistalegre II, el secretari general del partit a Catalunya ha admès que el debat entre els candidats ha estat dur i de vegades desagradable. D'altra banda, Fachin ha afirmat que Podem és l'únic partit a nivell estatal que pot fer front al PP i al PSOE.

 • Marta Rovira: "No entraré en passats, trifulgues polítiques i retrets entre els que hem de fer la feina junts"
  Veure vídeo

  Marta Rovira: "No entraré en passats, trifulgues polítiques i retrets entre els que hem de fer la feina junts"

  Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana i portaveu de Junts pel Sí al Parlament, ha explicat que no entrarà en passats, baralles polítiques i retrets entre els que han de fer la feina del procés junts. D'altra banda, la portaveu de Junts pel Sí ha manifestat que el judici pel 9-N és polític, malgrat el que diu la fiscalia, i que els jutges han de fer la seva feina. Rovira ha dit que cal dotar el referèndum de credibilitat i que la millor data perquè se celebri és al setembre.

 • Joan Rigol: "Si el que es busca és una solució als despatxos i d'esquena a la gent, és una solució falsa"
  Veure vídeo

  Joan Rigol: "Si el que es busca és una solució als despatxos i d'esquena a la gent, és una solució falsa"

  Joan Rigol, expresident del Parlament i del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ha afirmat que, si el que es busca és una solució als despatxos i d'esquena a la gent, és una solució falsa, i que la força de Catalunya és ser una societat oberta i plural. Pel que fa a la seva declaració al judici pel 9-N, Rigol ha explicat que les defenses el van cridar per explicar les responsabilitats que tenia davant del Pacte pel Dret a Decidir i ha comentat que vol pensar que la sentència serà feta en termes jurídics.

 • Eva Granados (PSC): "El govern té un problema, que és que haurà de complir el pressupost que es voti"
  Veure vídeo

  Eva Granados (PSC): "El govern té un problema, que és que haurà de complir el pressupost que es voti"

  El PSC ha entrat al registre del Consell de Garanties Estatutàries una petició de dictamen sobre la reserva de diners a la disposició 31, que preveu que es faci un referèndum i aquesta convocatòria dependria d'una modificació legal que no depèn de la Generalitat. Eva Granados, portaveu del PSC al Parlament, ha explicat que si el Consell de Garanties digués que no és estatutari, s'haurien de fer els ajustos que calgués. Granados ha afirmat que el govern de la Generalitat té un problema, que és que haurà de complir el pressupost que es voti.

 • Lluís Salvadó: "No esperarem que ningú ens doni les bases de dades fiscals perquè les tenen les empreses"
  Veure vídeo

  Lluís Salvadó: "No esperarem que ningú ens doni les bases de dades fiscals perquè les tenen les empreses"

  El secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha explicat que no esperaran que ningú els doni les bases de dades fiscals perquè les tenen les empreses, però ha assegurat que tot el que fan és absolutament legal i ha dit que dilluns passat va començar una auditoria per demostrar-ho. El secretari d'Hisenda ha concretat que el que s'està fent és estructurar una base de dades perquè sigui més competent a l'hora de gestionar impostos massius. Salvadó troba estrany que algú se sorprengui que la Generalitat tingui dades fiscals, quan es tenen des dels anys vuitanta.