Entrevistes

 • López Casasnovas: "Un milió i mig de votants pot fer trontollar Europa"

  López Casasnovas: "Un milió i mig de votants pot fer trontollar Europa"

  Lídia Heredia ha conversat aquest matí amb Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, sobre les conseqüències econòmiques que pot tenir la victòria de Syriza a les eleccions gregues. "Arran de la victòria de Syriza, jo crec que hi haurà algun tipus de renegociació del deute", ha dit el catedràtic, que també ha valorat el paper que pot jugar Grècia: "El PIB de Grècia és igual o menor que el català. Un milió i mig de votants poden fer trontollar Europa."

 • Herrera: "Mirarem d'anar a les autonòmiques amb un pol d'esquerres"

  Herrera: "Mirarem d'anar a les autonòmiques amb un pol d'esquerres"

  El coordinador nacional d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, assegura que no participarà amb CiU i Esquerra en la redacció de cap full de ruta que no reculli combatre la corrupció o la desigualtat i mesures de redistribució com la renda garantida de ciutadania. En aquest sentit, Herrera ha dit: "En el full de ruta entre CiU i ERC no s'està dient la veritat. Que ens ho expliquin bé. No hi som." El coordinador nacional d'Iniciativa ha acusat CiU de fer servir el procés "per tapar les pèssimes polítiques". D'altra banda, Herrera ha advocat per estendre a les eleccions al Parlament el pacte que ja han concretat amb Podem per anar junts a les municipals a Barcelona i ha afirmat que miraran d'anar a les autonòmiques amb "un pol d'esquerres".

 • Baltasar Garzón: "Afirmar que el PP passava per allà en el 'cas Bárcenas' és una desvergonya"

  Baltasar Garzón: "Afirmar que el PP passava per allà en el 'cas Bárcenas' és una desvergonya"

  Lídia Heredia ha entrevistat l'exjutge Baltasar Garzón. Ha conversat amb ell sobre Bárcenas i el "cas Gürtel", un cas que va començar a instruir Garzón i pel qual va ser apartat de la carrera judicial, entre d'altres qüestions d'actualitat. Per Garzón, que el PP es desvinculi del "cas Bárcenas" és "un desvergonyiment" i ha assegurat que van intentar que es tanqués políticament el "cas Gürtel", però era impossible.

 • Sánchez-Camacho: "Els comptes del PP estan auditats i ningú sabia que hi havia una caixa B"

  Sánchez-Camacho: "Els comptes del PP estan auditats i ningú sabia que hi havia una caixa B"

  La presidenta del PP Català, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha referit a "Els Matins" al "cas Bárcenas" i ha afirmat que el seu partit desconeixia l'existència d'una caixa B i que en tot cas aquesta no era del partit, sinó de Luis Bárcenas per al seu enriquiment personal. Alícia Sánchez-Camacho ha comparat el "cas Bárcenas" amb situacions viscudes en altres partits, com el "cas Pujol" i CiU. D'altra banda, Sánchez-Camacho ha anunciat que el 3 de febrer oferirà una conferència per presentar el seu projecte: "L'electorat del PPC està desmobilitzat. El 3 de febrer presentaré un pla perquè els catalans que se senten espanyols no es trobin abandonats."

 • Evelio Vázquez diu que "és totalment incert" el complot que denuncia "Ciutat morta"

  Evelio Vázquez diu que "és totalment incert" el complot que denuncia "Ciutat morta"

  L'intendent major de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, ha defensat que l'actuació policial del 4-F va ser correcta i es remet a la sentència de l'Audiència de Barcelona: "Recomano als mitjans que llegeixin la sentència i veuran que respon a tots els dubtes que planteja la pel·lícula." Vázquez ha parlat d'una detenció molt violenta que va produir lesions als detinguts.

 • Joan Margarit: "És un crim deixar els nens sense cultura"

  Joan Margarit: "És un crim deixar els nens sense cultura"

  Lídia Heredia ha conversat amb el poeta Joan Margarit. Margarit ha defensat el paper de la cultura en la vida de qualsevol persona: "Una persona sense cultura és com un ordinador buit". El poeta i arquitecte ha parlat de dues intempèries que arriben a tothom en un moment o altra de la seva vida, la física i la moral, i ha explicat que la primera la resol la tecnologia, però la segona no. Seguint amb el fil argumental de la cultura i de la intempèrie moral, Margarit ha arribat a la política: "Tens la sensació que tenim una classe política que no és culta, en el sentit profund, pacífic, humil. Això no té res a veure amb la nostra classe política. La classe política ha fet una cosa terrorífica, no ha demanat perdó".

 • Xavier Artigas: "Reclamem reobrir el cas perquè es revisi el testimoni dels policies"

  Xavier Artigas: "Reclamem reobrir el cas perquè es revisi el testimoni dels policies"

  Lídia Heredia ha entrevistat els directors de la pel·lícula "Ciutat morta", Xapo Ortega i Xavier Aritigas. Artigas ha insistit que es reclama reobrir el cas per revisar uns testimonis, segons ell falsos, dels policies i per fer justícia i respectar la presumpció d'innocència dels afectats. Respecte al testimoni que diuen tenir gravat i que afirma que coneix una persona que va llançar un test, els directors de la pel·lícula han afirmat que no en coneixen la identitat. Segons han explicat, es va posar en contacte amb advocats i periodistes després de la mort de Patricia Heras però tenia molta por i per això es va voler mantenir en l'anonimat.

 • Ada Colau: "No és una simple coalició de forces, estem parlant de donar suport a les decisions de la gent"

  Ada Colau: "No és una simple coalició de forces, estem parlant de donar suport a les decisions de la gent"

  Ada Colau serà la cap de llista d'una àmplia candidatura d'esquerres a l'Ajuntament de Barcelona en les pròximes eleccions del dia 24 de maig. Després de mig any de negociacions, Iniciativa-Esquerra Unida i Alternativa, Guanyem, Podem, Procés Constituent i Equo han tancat un pacte per intentar arribar a l'alcaldia de la capital catalana. N'hem parlat amb Colau, que ha explicat que "no estem fent una simple coalició de forces, sinó que estem parlant de forces polítiques que donaran suport a les decisions de la gent" i s'ha referit també al fet que la CUP no hagi volgut entrar en aquest acord pel fet que hi sigui ICV i ha defensat que "el que importa és que Iniciativa accepti un codi ètic i modifiqui les seves formes".

 • Arrufat diu que en el "cas 4-F" cal exigir responsabilitats polítiques i judicials

  Arrufat diu que en el "cas 4-F" cal exigir responsabilitats polítiques i judicials

  Lídia Heredia ha entrevistat el diputat de la CUP Quim Arrufat, que ha celebrat que "ara es vulgui treure a la llum un muntatge policial i judicial" i ha dit que la CUP vol portar el cas que relata el documental "Ciutat morta" al Parlament i que estudiarà per quines vies ho fa. Demana que el cas es reobri i que es determinin responsabilitats politíques i judicials: "Fallen la justícia i la Guàrdia Urbana i hi ha encobriment. Hi ha d'haver depuració de responsabilitats", diu Arrufat, que també ha denunciat una "negligència absoluta judicial d'aquesta jutgessa que ens té mania ideològica persecutòria". Per Arrufat, "si no s'obre el cas és perquè hi ha zero ganes de fer-ho". El diputat de la CUP s'ha referit també a la convocatòria d'eleccions i ha denunciat que CiU i ERC prioritzen la unitat per sobre de l'independentisme.

 • Doctor Barraquer: "Voldria ser recordat per fer el bé sense recompensa"

  Doctor Barraquer: "Voldria ser recordat per fer el bé sense recompensa"

  Helena Garcia Melero ha conversat avui amb el doctor Joaquim Barraquer, que, a punt de fer els 88 anys, continua en actiu a la clínica de Barcelona que porta el seu nom, i encara opera tres cops a la setmana. Ha parlat amb ell de la professió de metge i oftalmòleg, de la seva trajectòria plena de reconeixements i dels projecte solidaris de la Fundació Barraquer.

 • Boi Ruiz: "El servei d'hemodinàmica de Tarragona estarà obert les 24 hores del dia"

  Boi Ruiz: "El servei d'hemodinàmica de Tarragona estarà obert les 24 hores del dia"

  El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha anunciat a "Els matins" de TV3 que aviat estarà obert el servei d'hemodinàmica les 24 hores a l'Hospital Joan XIII de Tarragona. Assegura que l'ampliació no s'ha fet per la mort del pacient de Tarragona, sinó que ja estava previst: "Aquest servei estarà obert les vint-i-quatre hores del dia, com vam preveure el 2012. Aquell any vam ampliar de 8 a 12 les hores de funcionament dels serveis d'hemodinàmica tots els dies de l'any. Després havíem de veure si era justificat ampliar el funcionament a les vint-i-quatre hores del dia, i hem vist que sí. Aquesta ampliació no té una causa-efecte en la mort del 25 de desembre."

 • El veterà periodista Àngel Casas es jubila

  El veterà periodista Àngel Casas es jubila

  L'emblemàtic periodista Àngel Casas, durant anys una de les cares més conegudes de TV3, ha decidit jubilar-se. Ha vingut a "Els matins" i amb ell hem repassat la seva llarga trajectòria professional i hem conegut els seus plans de futur.

 • Batet: "Plantegem una reforma de la Constitució que inclou un canvi en l'Estatut"

  Batet: "Plantegem una reforma de la Constitució que inclou un canvi en l'Estatut"

  La coordinadora del programa electoral del PSOE, Meritxell Batet, defensa la via de la reforma constitucional com a solució a l'encaix Catalunya-Espanya. Batet, que és diputada del PSC al Congrés, ha dit al programa "Els Matins" que el primer que s'ha de fer és sotmetre a referèndum la reforma de la Constitució i després reformar l'Estatut de Catalunya i fer un segon referèndum, només a Catalunya. No ha aclarit si aquesta reforma de l'Estatut hauria de fer referència a la independència. Sobre la proposta d'Iceta d'una consulta a la quebequesa després d'una reforma constitucional, Batet ha dit que "si el suports en referèndum a la nostra reforma constitucional no fos majoritària a Catalunya, ens hauríem de plantejar una nova solució, que podria ser aquesta." La secretària d'Estudis i Programes del PSOE ha insistit que "de moment, però, és ciència-ficció, perquè la realitat és frenètica i molt canviant. Però nosaltres volem trobar solucions."

 • Espadaler: "Tenim una relació permanent, de diàleg obert, malgrat que no som iguals amb CDC"

  Espadaler: "Tenim una relació permanent, de diàleg obert, malgrat que no som iguals amb CDC"

  Ramon Espadaler, d'Unió Democràtica, valora l'acord per avançar les eleccions al 27 de setembre.

 • Marta Rovira: "Aquesta és la partida definitiva"

  Marta Rovira: "Aquesta és la partida definitiva"

  Marta Rovira, secretària general d'ERC, ha dit a "Els matins" que les eleccions del 27 de setembre seran la consulta definitiva. ERC, assegura, mai havia volgut parlar de plans B, perquè els semblava que la consulta havia de ser la consulta, i que el 9 de novembre havien de tenir aquest mandat. "Ens sentíem amb l'obligació i el deure d'arribar a un acord. Ara falta ampliar", ha afegit Marta Rovira.