TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 5 resultats.

 • La puta viatgera: El cas d'Els von Eysett
  Veure vídeo

  La puta viatgera: El cas d'Els von Eysett

  El romanticisme a l'edat mitjana no és precisament la tendència general. En aquest documental coneixerem quatre històries representatives del que eren els amors prohibits en aquella època: una prostituta que es relaciona amb un home d'una altra creença religiosa, un capellà pecador que desacata el vot del celibat, un botiguer frustrat que no està a l'altura del seu compromís matrimonial i un forner voluptuós que en l'intent de cometre adulteri acaba sent víctima d'una intriga.

 • Lise Meitner. La mare de la bomba atòmica
  Veure vídeo

  Lise Meitner. La mare de la bomba atòmica

  Lise Meitner va ser una d'aquelles dones que es van anticipar al seu temps: una física de talent extraordinari, digna de ser comparada amb Einstein, i una pionera del feminisme, en una època on les dones estaven predestinades a ser mares i mestresses de casa. Amb el teló de fons de l'Holocaust, té lloc aquest drama emocional d'una pacifista que, a través de la seva estimada professió, acaba fent un descobriment que esdevindrà el punt de partida per desenvolupar l'arma més mortífera de tota la història.

 • Franctiradors contra els nazis
  Veure vídeo

  Franctiradors contra els nazis

  Aquest documental ens explica la història d'un escamot de franctiradors canadencs de la Segona Guerra Mundial a través del testimoni de cinc homes del regiment més llegendari i que va tenir més baixes del Canadà, la Black Watch. Els seus membres van combatre a vida o mort en les últimes operacions per alliberar Europa dels nazis, i els cinc franctiradors protagonistes hi van jugar un paper crucial.

 • "La puta viatgera: Què estava permès i què estava prohibit a l'Edat Mitjana"
  Veure vídeo

  "La puta viatgera: Què estava permès i què estava prohibit a l'Edat Mitjana"

  L'arxiu municipal de Nordlingen conté un tresor que ha restat ocult durant 500 anys. Es tracta de les actes judicials d'un cas real contra una prostituta, Els d'Eichstätt, víctima d'una intriga. Gràcies a les investigacions de l'historiador James Page i d'altres sabrem com vivien, com vestien i quant guanyaven les prostitutes a l'edat mitjana, però també quines eren les pràctiques sexuals més habituals i els mètodes anticonceptius que utilitzaven.

 • Camp d'Argelers - capítol 1
  Veure vídeo

  Camp d'Argelers - capítol 1

  "Sense ficció" estrena aquest documental, dirigit per Felip Solé, l'any en que se celebra el setantè aniversari de la retirada republicana. "Camp d'Argelers" és un documental que va més enllà dels tòpics per explicar què va significar realment aquest camp de concentració per a uns cent mil republicans catalans i espanyols que fugien del franquisme.