Cercador

S'han trobat 39 resultats per Pere Casaldàliga.

 • Pere Casaldàliga. Les causes i la vida.
  Veure vídeo
  Vídeos

  Pere Casaldàliga. Les causes i la vida.

  Pere Casaldàliga, és d'aquelles persones que han marcat la societat catalana des de la distància. La història d'un bisbe rebel al Mato Grosso, al Brasil, enfrontat als poderosos i amenaçat de mort per la seva denúncia social

 • Descalç sobre la terra vermella - capítol 1
  Veure vídeo
  Vídeos

  Descalç sobre la terra vermella - capítol 1

  Roma, Ciutat del Vaticà, juny de 1988. El bisbe Pere Casaldàliga és reclamat al Vaticà per sotmetre'l a un "examen de fe" davant del cardenal Ratzinger i del cardenal Gantin. Durant l'entrevista, Casaldàliga rememora els moments més importants dels vint anys que ha passat al Brasil. Juliol de 1968. Pere Casaldàliga i el seu ajudant Daniel arriben a la missió de São Félix do Araguaia, un poblat del Brasil al mig d'una enorme regió habitada antigament per pobles indis, però que, darrerament, s'ha anat convertint en la terra promesa de milers de brasilers sense fortuna. Des dels primers contactes, Casaldàliga pren consciència que aquesta terra és tan bella com perillosa i que la gent s'ha hagut d'anar acostumant a la violència i a la misèria més extremes com a part natural de les seves vides i molt aviat viurà en primera persona aquella duresa.

 • Fotoperiodista
  Veure vídeo
  Vídeos

  Fotoperiodista

  Joan Guerrero va treballar durant molts anys per diaris com "El Periódico" o "El País". Ara presenta l'exposició "Gràcies!" a l'Hotel Abat Cisneros de Montserrat, i acaba de publicar el llibre "Casaldàliga", de l'editorial Claret, amb fotografies i poemes del bisbe Pere Casaldàliga.

 • El dret a l'alimentació.
  Veure vídeo
  Vídeos

  El dret a l'alimentació.

  La fam crònica encara afecta uns 800 milions de persones al món, segons dades de la FAO. Un any més, l'ONG Mans Unides engega la seva campanya contra la fam, aquest any dedicada a reforçar el dret a l'alimentació de les persones més pobres i vulnerables del planeta. Entrevista a Raul Vico, un dels responsables de l'Associació ANSA del Brasil i col·laborador del bisbe Pere Casaldàliga.

 • Eduard Fernàndez: "Quan ploro en escena el patiment també és meu"
  Veure vídeo
  Vídeos

  Eduard Fernàndez: "Quan ploro en escena el patiment també és meu"

  L'actor Eduard Fernández s'estira al Divan de Sílvia Cóppulo per presentar el seu últim treball teatral "Panorama des del pont" d'Arthur Miller. Fernández també repassa la seva vida, la infantesa plàcida a Castelldefels, el seu pas difícil per l'Institut Balmes i l'arribada al món de la interpretació. Parla amb emoció de la seva trobada amb Pere Casaldàliga i mostra l'amor incondicional cap a la seva filla Greta.

 • Descalç sobre la terra vermella
  Veure vídeo
  Vídeos

  Descalç sobre la terra vermella

  "Sala 33", "Descalç sobre la terra vermella" "Sala 33" presenta diumenge la minisèrie de dos capítols "Descalç sobre la terra vermella", basada en el llibre de Francesc Escribano, que explica la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil. Aquesta setmana el "Sala 33" us ofereix la possibilitat de veure els dos capítols de "Descalç sobre la terra vermella" (2013). Aquesta minisèrie dirigida per Oriol Ferré és una coproducció de Televisió de Catalunya, Minoria Absoluta, Raíz Produções Cinematográficas i Televisión Española (TVE) i s'inspira en la trajectòria d'una persona extraordinària: Pere Casaldàliga. Pere Casaldàliga, religiós de Balsareny, arriba l'any 1968 a Sao Félix do Araguaia, a la regió brasilera del Mato Grosso: rius, selva exuberant i alhora una regió amb pobresa extrema. Allà, Casaldàliga es va posicionar al costat dels qui pateixen: els poceiros, peons i indígenes. Un compromís total i sense fissures que encara es manté vigent. La minisèrie mostra els primers anys de Casaldàliga, bisbe de Sao Félix, al Brasil, fins al 1976. Recrear el Brasil rural dels anys 70 va comportar un esforç de producció a tots els nivells per l'equip de rodatge. Un equip d'un centenar de professionals es van traslladar al Brasil, i allà es va reconstruir amb fidelitat absoluta el Sao Félix dels anys 70, amb la col·laboració de més d'un miler de figurants. A banda, la sèrie es nodreix del talent d'alguns dels noms més reconeguts de l'escena catalana, amb un enorme Eduard Fernández com a Pere Casaldàliga al capdavant. Al seu costat hi veurem, entre d'altres, Mónica López, Clara Segura, Cristina Lago, Pablo Derqui i Francesc Orella. Precisament, és un cara a cara actoral el que vertebra el relat: Eduard Fernández cara a cara amb Sergi López. És a dir, Pere Casaldàlgia i Joseph Ratzinger, futur Benet XVI. Aquesta trobada va succeir al Vaticà l'any 1988. Ratzinger representava la Congregació per la Doctri

 • Casal Claret de Vic
  Veure vídeo
  Vídeos

  Casal Claret de Vic

  L'Associació Casal Claret treballa des de fa més de trenta anys a favor de la integració i la convivència. Aquesta entitat de Vic ha rebut el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2015, que concedeix el Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles. Entrevista a Joan Soler i Anna Larios, membres del Casal Claret.

 • "Descalç sobre la terra vermella" guanya el premi a millor pel·lícula per a televisió
  Veure vídeo
  Vídeos

  "Descalç sobre la terra vermella" guanya el premi a millor pel·lícula per a televisió

  La minisèrie sobre Pere Casaldàliga s'emporta el Gaudí a la millor producció per a televisió.

 • El discurs d'Eduard Fernández: "Has de ser radical"
  Veure vídeo
  Vídeos

  El discurs d'Eduard Fernández: "Has de ser radical"

  L'actor ha recollit el premi a la millor pel·lícula de televisió i ha recordat les últimes paraules de Pere Casaldaliga, a qui interpretava: "Has de ser radical."

 • TV3 entrega al papa una còpia de "Descalç sobre la terra vermella"
  Veure vídeo
  Vídeos

  TV3 entrega al papa una còpia de "Descalç sobre la terra vermella"

  El papa Francesc ja té una còpia de la coproducció de TV3 "Descalç sobre la terra vermella", sobre el bisbe català Pere Casaldàliga. Eugeni Sallent, director de TV3, i Francesc Escribano, autor de la història, li han lliurat un DVD amb la pel·lícula que explica la lluita del bisbe Casaldàliga pels drets dels camperols de Mato Grosso, al Brasil.