TOTS ELS CLIPS

S'han trobat 343 resultats.

 • Cap de setmana de jazz
  Veure vídeo

  Cap de setmana de jazz

  El bon temps i les altes temperatures han acompanyat un cap de setmana amb molt ritme! Brussel·les ha celebrat el segon Festival de Jazz de la ciutat amb centenars d'actuacions repartides per escenaris que han ocupat tota la ciutat. Això és una manera molt original per passar un bon cap de setmana visitant la capital belga de manera totalment gratuïta.

 • L'arc de Sant Martí de Roma
  Veure vídeo

  L'arc de Sant Martí de Roma

  Com cada any, Roma es converteix en un immens arc de Sant Martí per celebrar la Roma Pride, una cerimònia per reivindicar l'acceptació social del món LGBT en una ciutat en què aquest col·lectiu encara és marginat.

 • Una joia líquida
  Veure vídeo

  Una joia líquida

  El vinagre balsàmic de Mòdena és exclusiu de la regió italiana Reggio de l'Emília-Romanya i, en particular, de la seva capital, Mòdena. És un producte que s'elabora a partir de suc de raïm cuit, gairebé sempre barrejat amb vinagre de vi, i el valor i el preu del qual depenen del percentatge de suc de raïm pur que porti la barreja i del temps que s'estigui en els barrils on envelleix. Com veurem, el més valuós de tots és el que està compost només de suc de raïm cuit i que envelleix durant 25 anys. Atenció, una ampolla pot arribar a costar prop de 100 euros!

 • Viure "kollecktivament"
  Veure vídeo

  Viure "kollecktivament"

  Als països escandinaus, els joves s'independitzen en començar els estudis superiors. Mentre bona part d'aquests joves opten per llogar un pis tot sols, d'altres decideixen compartir pis. En aquest reportatge explorarem els Kollektivs, l'alternativa d'habitatge a l'individualisme inherent de la societat danesa. Veurem de quina manera Dinamarca promou diverses iniciatives que fan renéixer les comunitats a les seves ciutats.

 • Black metal: el rock més fosc
  Veure vídeo

  Black metal: el rock més fosc

  El black metal és un subgènere underground que prové del rock i es considera més fosc i més intens que el metal habitual. Va sorgir als anys vuitanta a Europa i es va fer famós per la seva filosofia satànica i anticristiana. Però no va ser fins als anys 90 quan va agafar molta embranzida a Escandinàvia. I durant aquest període, a Noruega, hi va haver suïcidis, assassinats, profanacions de tombes i crema d'esglésies.

 • Els "trulli", noves cases del passat
  Veure vídeo

  Els "trulli", noves cases del passat

  Som al sud d'Itàlia, a la regió de la Pulla, a la província de Bari. Una zona d'altes temperatures estiuenques i de construccions curioses. Malgrat que no estem situats en el recorregut turístic italià per excel·lència, arribar a Alberobello és fàcil gràcies al ferrocarril, com a tot Itàlia. Però és més difícil sortir del poble, quan els "trulli" han aparegut davant teu.

 • Artivistes
  Veure vídeo

  Artivistes

  La descentralització, les monedes virtuals o com l'estat opera amb la nostra privacitat són temes infinits ara mateix. Per això, el grup d'artivistes txec Ztohoven ha creat el Paralelní Polis, un institut de criptoanarquia. Aquest espai promou les idees de llibertat, independència i desenvolupament de la societat i permet acostar a la ciutadania eines per esquivar el control dels estats en l'entorn virtual. Un bon exemple n'és la iniciativa del Cafè Bitcoin, que, per a molta gent, serveix com a primer contacte amb les monedes virtuals.

 • Els grafiters prefereixen Londres
  Veure vídeo

  Els grafiters prefereixen Londres

  L'art és una forma d'expressió canviant. Hi ha diverses maneres de crear art. Una d'aquestes és l'art al carrer i, més concretament, els grafitis. Londres és una ciutat coneguda pels artistes: tothom vol anar-hi a pintar a les parets. Noms coneguts de diverses parts del món han deixat la seva empremta als diferents barris de la ciutat.

 • Art refugiat. Marta Campabadal. París.
  Veure vídeo

  Art refugiat. Marta Campabadal. París.

  L'acollida de persones que arriben a França en busca d'asil polític passa gairebé sempre per ONGs, a partir de les quals poden aprendre el francès, fer tallers, rebre ajuda per fer tràmits i conèixer persones que es troben en situacions similars. En el cas dels artistes refugiats, poder tornar a fer la seva feina, que molts s'han vist obligats a aturar durant molt de temps, els obre una finestra al món.

 • Gastronomia accessible
  Veure vídeo

  Gastronomia accessible

  Les persones amb discapacitat física sovint es troben amb problemes per fer coses tan habituals en el seu entorn com treballar o anar a fer una copa amb els amics. A Bolonya, des del 2012, la inclusió és a l'ordre del dia. Els bars Senza Nome i L'Altro Spazio són dos bons exemples de com la diversitat pot esdevenir un guany. Els dos negocis han demostrat que els valors, les idees i els sentiments no hi entenen, de físic.

 • Comença l'estiu: anem de rebaixes
  Veure vídeo

  Comença l'estiu: anem de rebaixes

  Un cop a l'any, la ciutat de Lovaina tanca les botigues més tard de les 18.00. I per què? Pel Dia del Comerç, que ha convertit tot el centre del municipi en una platja envoltada de bars i restaurants acompanyats amb música electrònica que ha fet vibrar els carrers principals del centre de la ciutat durant tot el dia: de les 9 del matí fins a les 12 de la nit.

 • Adaptació al terreny
  Veure vídeo

  Adaptació al terreny

  Com t'adaptes a viure en un territori al nivell del mar o, fins i tot, per sota? Els holandesos, amb el temps, ho han aconseguit. És més, han fet d'aquest hàndicap un avantatge per al seu dia a dia. Cases flotants, vaixells transformats en habitatges o ciutats on els canals són carrers i les petites embarcacions, cotxes. Una nova manera de viure. Una nova manera d'adaptar-se al fet de ser un país per sota del nivell del mar. Són els Països Baixos.

 • Llum negre entre bastidors
  Veure vídeo

  Llum negre entre bastidors

  A Praga és molt habitual que hi hagi obres del Black Light Theatre. Però en què consisteix el teatre negre? La combinació de rajos ultraviolats, disfresses fluorescents i persones vestides de negre fa que els espectacles del Black Light Theatre siguin màgics. Per observar com funciona, res millor que entrar en un teatre i estar entre bastidors.

 • El 6b, adreça de cultura
  Veure vídeo

  El 6b, adreça de cultura

  Visitem el 6b, un centre de difusió i creació cultural situat al nord de París, concretament al municipi de Saint-Denis. El centre disposa de 180 tallers on artistes residents lloguen espais per treballar-hi, així com espais comunitaris on s'organitzen exposicions i activitats culturals.

 • Hem de fer els tortellini
  Veure vídeo

  Hem de fer els tortellini

  Quan es parla de cuina bolonyesa, es parla d'embotits i pasta fresca. Els dos plats per excel·lència de la gastronomia emiliana són els "tortellini in brodo", una sopa de pasta farcida, i els "tagliatelle al ragú", erròniament coneguts com "espaguetis a la bolonyesa". No és estrany, doncs, que un dels malnoms de la capital emiliana sigui "la grassa" ja que aquí es menja en quantitat i substància. La cuina està estretament lligada a la tradició, a la conservació d'antigues receptes revisitades, però sempre conservant el gust original i autèntic de cada plat. Per mantenir els bons costums, un grup d'àvies ensenya com es fa l'autèntica pasta fresca a italians i estrangers.