TOTS ELS CLIPS

S'han trobat 272 resultats.

 • Lluita contra l'alcohol
  Veure vídeo

  Lluita contra l'alcohol

  Lituània ha començat el 2018 amb una nova llei que pretén rebaixar el consum d'alcohol al país. Tot i que els problemes per culpa de l'alcohol són nombrosos al país, la nova llei ha despertat moltes crítiques. Avui parlem amb el propietari del bar Busi Trecias, un dels pubs més antics de Vílnius, perquè ens expliqui com ha afectat la nova llei el seu negoci.

 • Explicar l'horror
  Veure vídeo

  Explicar l'horror

  La Segona Guerra Mundial va deixar molts rastres, un d'ells els camps de concentració. El servei educacional del memorial de Buchenwald intenta explicar als joves com va ser possible que una societat els acceptés i els justifiqués, i ensenya tot el que hi va passar.

 • Wie, bitte?
  Veure vídeo

  Wie, bitte?

  La demanda per aprendre alemany ha augmentat en els últims anys. Són molts els joves que opten per marxar cap a Alemanya, ja sigui a estudiar o a buscar-hi feina. L'idioma és el primer repte a què s'han d'enfrontar, i no sol ser una tasca fàcil.

 • El bosc vertical
  Veure vídeo

  El bosc vertical

  El Bosco Verticale és un ambiciós projecte de reforestació metropolitana que pretén incrementar la biodiversitat vegetal i animal a Milà per la densificació de les zones verdes. Així doncs, té com a objectiu reduir l'expansió urbana i contribuir a la mitigació del microclima.

 • Impressionisme a Normandia
  Veure vídeo

  Impressionisme a Normandia

  Claude Monet, Paul Cézanne, Camille Pissarro. Ells, i molts més artistes, van passar una temporada a Normandia (al nord de França). Va ser en aquesta zona on, a finals del segle XIX, aquests pintors van desenvolupar la pintura impressionista; l'estil es caracteritzava per la voluntat de recollir les impressions fugisseres i la mobilitat dels fenòmens. Monet, un dels seus principals representants, va pintar molts quadres a Rouen, la capital de la regió, i a Giverny, on va fer construir una casa a mida per gaudir fins a la seva mort del paisatge i els canvis de temps de Normandia.

 • La flama lituana
  Veure vídeo

  La flama lituana

  El foc és un element comú en moltes cultures antigues, al qual se li atribueixen moltes connotacions religioses i espirituals. Avui parlarem de com la cultura lituana ha traslladat aquesta passió ancestral a l'actualitat a través d'elements moderns com la pirotècnia.

 • El menjar no es llença
  Veure vídeo

  El menjar no es llença

  A Dinamarca, la quantitat de menjar que es llença cada dia és un problema greu. Per evitar aquest gran problema s'han creat diferents iniciatives. La primera la va iniciar Selina Juul, amb la invenció dels supermercats REMA 1000, on s'hi troben productes a meitat de preu. Una altra iniciativa menys coneguda va ser la creació d'un establiment anomenat "Wefood", on tot el menjar que s'hi ven prové de supermercats que tenien previst llençar-lo.

 • Veggietown
  Veure vídeo

  Veggietown

  En els darrers anys, la cultura del veganisme ha envaït París. Des de l'any 2016, hi ha un barri conegut com el Veggietown, on es concentren els establiments i seguidors d'aquest estil de vida alternatiu que es basa en el respecte als animals.

 • El fenomen dels macarons
  Veure vídeo

  El fenomen dels macarons

  La ciutat de París és coneguda pels símbols de la torre Eiffel, Notre-Dame... En els últims anys, però, els macarons s'han començat a imposar entre les postals i els souvenirs com a icona de glamur parisenc, sovint relacionat amb els plaers de la reina Maria Antonieta. En realitat, però, la història és ben diferent. El macaró és un dolç ben contemporani, que se suma a la tradicional rebosteria francesa de croissants, baguets i pastissos Tatin.

 • El retorn dels vinils
  Veure vídeo

  El retorn dels vinils

  Els vinils han tornat després d'anys d'oblit. Vinylarchief, una petita botiga de vinils de Nimega, fa 17 anys que ven i compra tot tipus de vinils. El refugi preferit dels amants dels vinils, tant de les noves generacions com dels antics col·leccionistes.

 • La presència de Cerný
  Veure vídeo

  La presència de Cerný

  L'artista txec David Cerný és conegut mundialment per les seves escultures, sovint de gran complexitat tècnica i temàtica controvertida. Les seves obres estan repartides arreu de Praga, de manera que tothom pot gaudir del seu art. Un embrió a la façana d'un edifici, Freud que penja d'una mà, Kafka fent la metamorfosi o dos homes fent pipí a sobre de la República Txeca són algunes de les escultures que ens poden sorprendre per la ciutat. Ara per ara, però, el seu projecte més important és la MeetFactory, un centre internacional d'art contemporani sense ànim de lucre que té per objectiu promoure l'escenari artístic al país.

 • Una bona petjada
  Veure vídeo

  Una bona petjada

  El famós Toro de Milà es troba a les Galeries Vittorio Emmanuelle II. La tradició explica que si aixafes els genitals del toro i hi fas tres voltes al damunt, no només tornaràs a visitar la ciutat, sinó que també tindràs sort.

 • El retorn dels vinils
  Veure vídeo

  El retorn dels vinils

  Els vinils han tornat després d'anys d'oblit. Vinylarchief, una petita botiga de vinils de Nimega, fa 17 anys que ven i compra tot tipus de vinils. El refugi preferit dels amants dels vinils, tant de les noves generacions com dels antics col·leccionistes.

 • "Literatu gatvé"
  Veure vídeo

  "Literatu gatvé"

  Caminant pels carrers del casc antic de Vílnius és fàcil perdre's. Durant una d'aquestes petites excursions no planejades es fàcil acabar en carrers poc coneguts però molt especials, com el carrer de la literatura, un espai on les arts plàstiques i literàries s'uneixen per crear un ambient únic.

 • L'esperit Tintín
  Veure vídeo

  L'esperit Tintín

  Quan arriba el cap de setmana, Lovaina-la-Nova es transforma. De ser una ciutat universitària passa a ser una ciutat familiar amb molta presència de nens al carrer. "L'esperit Tintín", en diuen els més grans de la ciutat. El famós personatge de còmic i dibuixos animats belga està molt present a Lovaina-la-Nova, que compta amb un museu dedicat al seu creador, Hergé.