TOTS ELS CLIPS

S'han trobat 245 resultats.

 • Grafitis impressionants
  Veure vídeo

  Grafitis impressionants

  Glasgow té un dels "street art" més potent del Regne Unit. Pel centre de la ciutat hi ha repartits uns vint murals de diverses mides, i alguns fins i tot ocupen façanes senceres. Potser el més sorprenent és que és l'Ajuntament qui ha promogut aquesta iniciativa contactant amb els artistes locals. Ara, el consistori posa a disposició de turistes i ciutadans uns prospectes que indiquen on es troben els murals i què signifiquen.

 • La foguera de Joana D'arc
  Veure vídeo

  La foguera de Joana D'arc

  Joana d'Arc és coneguda mundialment per la seva tràgica mort, cremada viva en una foguera. I segons els historiadors, aquesta foguera va ser a Rouen, la capital normanda. És per això que hi ha una forta vinculació entre la historia de l'heroïna i aquesta ciutat del nord de França.

 • Exposicions i recerca
  Veure vídeo

  Exposicions i recerca

  Lovaina la Nova ja compta amb el museu universitari més gran de tot Bèlgica. Té 3.800 metres quadrats i sis plantes, i està equipat amb l'última tecnologia. La Universitat Catòlica de Lovaina el vol convertir en un lloc d'exposició del seu patrimoni artístic i cultural, però també en un lloc de recerca i ensenyament al servei de l'aprenentatge dels estudiants.

 • L'empoderament de la discapacitat
  Veure vídeo

  L'empoderament de la discapacitat

  A França hi ha dos milions i mig de persones que tenen reconeguda una discapacitat física o psíquica. Alguns d'ells, com Yannick Frédefon, de 48 anys, opten per aprendre un ofici en centres gratuïts, subvencionats per l'Estat, que inclouen l'allotjament. D'altres queden enganxats al poder del micròfon i donen veu al col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la ràdio, concretament, des de l'estudi de la ràdio Vivre FM, al centre de París.

 • La joia verda de Monza
  Veure vídeo

  La joia verda de Monza

  Monza, un petit municipi veí de Milà, té un dels parcs més grans d'Europa. Els seus ciutadans el consideren la joia verda de la ciutat, amb milers d'activitats per fer en companyia d'amics, família o, fins i tot, sols.

 • Espai urbà de cultures urbanes
  Veure vídeo

  Espai urbà de cultures urbanes

  L'Urban Spree és un espai artístic independent situat al centre de Berlín dedicat a les cultures urbanes. El recinte ofereix una gran varietat d'activitats, exposicions, bars, concerts i una botiga d'art, entre d'altres.

 • Festa, lluita i ecologia
  Veure vídeo

  Festa, lluita i ecologia

  Ramène ta Pomme (Porta la teva poma) és el festival organitzat en una granja propera a Rouen que té l'objectiu d'aconseguir els fons necessaris per pagar la multa d'ocupació d'una altra granja, la Bouillons.

 • Festa, lluita i ecologia
  Veure vídeo

  Festa, lluita i ecologia

  Ramène ta Pomme (Porta la teva poma) és el festival organitzat en una granja propera a Rouen que té l'objectiu d'aconseguir els fons necessaris per pagar la multa d'ocupació d'una altra granja, la Bouillons.

 • Fotografia de la veritat
  Veure vídeo

  Fotografia de la veritat

  Per primera vegada, les obres premiades del concurs fotogràfic World Press del 2017 s'exposen a Nimega. Diferents realitats i cultures es fusionen en una gran mostra plena de força i sentiments.

 • Nadal vegà
  Veure vídeo

  Nadal vegà

  El Nadal es viu molt intensament al Regne Unit i arriba a Glasgow força abans que a Catalunya. L'ambient nadalenc es pot respirar des de mitjans de novembre fins a principis d'any, i un dels indicadors que ha arribat aquesta festa és la gran quantitat de mercats de Nadal que hi ha a la ciutat. Anirem a un mercat vegà on es poden comprar regals ètics. Els productes que s'hi venen són respectuosos amb el medi ambient i no contenen res d'origen animal. Sabons, productes de neteja, menjar, samarretes... Gent de totes les edats hi pot trobar el seu regal perfecte.

 • Monuments polèmics
  Veure vídeo

  Monuments polèmics

  A Rússia no hi ha poble ni ciutat sense un monument de Lenin. A la majoria també hi ha memorials de la Segona Guerra Mundial. A Moscou, però, l'abundància de símbols comunistes conviu amb la presència paradoxal d'altres representacions, com ara les que celebren la fe ortodoxa o els èxits dels tsars. Malgrat les crítiques que han rebut alguns dels monuments inaugurats recentment al centre de la ciutat, per a molts russos, aquests símbols no són contradictoris, sinó que són necessaris, perquè formen part de la seva identitat.

 • El somni de Gediminas
  Veure vídeo

  El somni de Gediminas

  Actualment, tothom coneix Vílnius com la capital de Lituània, però molts anys enrere la zona que avui ocupa la ciutat només eren boscos i la capitalitat era a Trakai. Tot i això, va ser un somni el que va fer que tot canviés. Avui us expliquem la llegenda que relata la fundació de Vílnius.

 • Art i migracions
  Veure vídeo

  Art i migracions

  "Shelters of Babylon", és una exposició d'art internacional que es troba dins del Kiblix Festival centrada en el tema de les migracions. Connecta 50 artistes de diferents disciplines. Des d'una visió particular, Petr Pavlensky explora la migració en les seves obres.

 • El nou disseny txec
  Veure vídeo

  El nou disseny txec

  Aquest octubre s'ha celebrat el Designblok, el Festival Internacional de Disseny a Praga. Aquest és l'esdeveniment més gran de disseny a Centreeuropa i agrupa moda, joieria i producte. L'objectiu principal és donar suport a joves dissenyadors. Un bon exemple n'és la Diploma Selection Competition, on els millors alumnes de disseny a Europa presenten els seus treballs finals. Alhora, però, aquest festival busca promoure el disseny de la República Txeca.

 • Fête du Ventre
  Veure vídeo

  Fête du Ventre

  La Fête du Ventre de Rouen se celebra cada any a la ciutat per donar a conèixer la cultura gastronòmica de la Normandia. Una bona oportunitat per tastar els millors formatges, creps i sidres de la zona, així com altres aliments més atípics. Un exemple de com la cultura i la gastronomia van de bracet.