Dijous 30, a les 20.00, Cinemes Girona, Barcelona

"Akiyayá" es projecta al cicle "Farafina. Més enllà de les fronteres"

La Mostra de Cinema Documental "Farafina. Més enllà de les fronteres" és un cicle dedicat a l'Àfrica i la seva diàspora. En la tercera sessió es veurà "Akiyayá. Historias africanas de soñadores y emprendedores", un documental que busca acabar amb els tòpics i promoure un canvi de mentalitat cap a la immigració. El director, Fernando Casado, presentarà la projecció dijous als Cinemes Girona. Anirà seguida d'una desfilada de moda africana.

La Mostra de Cinema Documental "Farafina. Més enllà de les fronteres" programa l'última setmana de cada mes als Cinemes Girona un documental que ens apropa a un aspecte diferent del continent africà. El Centre d'Estudis Africans organitza el cicle amb la col·laboració de l'Espai Avinyó, l'Ajuntament de Barcelona i els Cinemes Girona de Barcelona. Les projeccions, que es realitzaran fins al novembre, aniran acompanyades d'una activitat cultural africana. L'entrada és una aportació voluntària a partir de 2 euros.

Dijous 30 de juliol es projectarà "Akiyayá. Historias africanes de soñadores y emprendedores", un documental de CAD Productions dirigit per Fernando Casado. Després, hi haurà una desfilada de moda africana.

 

Sinopsi
"Akiyayá" narra les històries de joves emprenedors africans que viuen a Europa i Àfrica. Filmat a Barcelona i Senegal, analitza el concepte d'accés a les oportunitats de joves africans que han decidit quedar-se al Senegal i les d'altres que han decidit emprendre el viatge cap a Europa. Ofereix una mirada crítica i lúcida sobre els mites, creences i idees preconcebudes que alimenten els prejudicis i somnis a tots dos costats.
La pel·lícula ensenya exemples de joves que van decidir agafar les regnes del seu destí per aconseguir els seus somnis: un emprenedor que va començar venent sabons al carrer i avui dirigeix una empresa de productes de neteja que genera més de 350 llocs de feina per a joves senegalesos; un creador que va rebutjar beques europees per treballar inspirant-se en la seva terra i es consolida com a artista internacional; un dissenyador que utilitza la seva moda per crear sinergies entre diferents disciplines artístiques i promou la unió africana; una escriptora, una bloguera, una gestora cultural...
Tots comparteixen una idea en comú, la de desenvolupar Àfrica. Són conscients que necessiten trobar les seves pròpies respostes i deixar de buscar-les en els altres. En definitiva, a través de les seves vides i experiències transmeten la idea que tot és possible quan es té voluntat. No importa on siguin, "aquí" o "allà", sinó definir els seus somnis i lluitar dia a dia per aconseguir-los.


 

Tràiler d"Akiyayá", de Fernando Casado

 

Festivals
III Mostra de Cinema Africà de Sant Boi de Llobregat, 2014
Festival de Cine Invisible Film Sozialak, Bilbao, 2014
Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, 2014


Presentacions
Estrena a Barcelona a l'Auditori de Blanquerna – Universitat Ramon Llull amb emissió en directe per BTV, abril 2014
Es va presentar també al Centre Cultural Blaise Senghor, Dakar, Senegal, juliol 2014


Ficha tècnica
Direcció: Fernando Casado
Muntage: Andrés Bujardón
Producció: Philippe Jochaud
Direcció d'art: Maripaz Montecinos
Producer and content advisor: Paula Garcia Serna
Direcció de música: Alfonso Sitja
Una producció d'ACCD i CAD Productions


Fernando Casado Cañeque, director
Doctor en economia (Universitat de Barcelona), periodista (Universitat de Columbia, Nova York) i director de documentals sobre desenvolupament global. Fundador del Centre d'Aliances per al Desenvolupament (CAD), dedicat a la consultoria estratègica i tècnica, formació i investigació en temes vinculats al desenvolupament humà i sostenible. Treballa en diverses temàtiques des de fa més de vint anys amb els principals organismes internacionals (agències de Nacions Unides, bancs de desenvolupament, agències bilaterals), ONG i empreses d'àmbit global.
Autor de diversos llibres i articles, actualment publica al blog d'"El País" "Seres urbanos", un espai de reflexió sobre la importància de les àrees urbanes a escala global.
Va fundar CAD Productions amb l'objectiu de comunicar els problemes que afecten les comunitats més oblidades.
Ha dirigit documentals socials a més d'una vintena de països, entre els quals destaquen "Akiyayá", "La Transición" (Libèria) o "Nourishing Hope" (Amèrica Central).
Actualment treballa en el projecte "Hacia la ciudad humana" que pretén identificar, documentar i comunicar a escala mundial iniciatives que millorin la manera d'administrar les ciutats per fer-les més humanes i inclusives.
Més informació


Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

Anar al contingut