Molinet de Sant Jordi
Diumenge, 23 d'abril, a partir de les 9.00

Actualitat, roses i llibres, el dia de Sant Jordi, a TV3

TV3 torna a bolcar-se en el dia de Sant Jordi per mostrar què ofereix aquesta jornada plena de roses i llibres arreu del territori.

L'actualitat més informativa arriba de 9.00 a 12.00, amb "El matí de Sant Jordi", un programa informatiu conduït per Cristina Ria que mostrarà com es desenvolupa la jornada arreu del territori. A partir de les 14.00, la informació ocupa la plaça Catalunya amb Ramon Pellicer. Des d'allà arriba un nou especial informatiu i el "Telenotícies migdia".

"Sant Jordi'17" és el programa especial de la jornada que, dividit en dues franges de migdia i tarda, omplen d'entreteniment i cultura l'espai de la plaça Catalunya. De 12.00 a 14.00, Helena Garcia Melero s'encarrega de donar-li un caràcter més festiu, però sense oblidar en cap moment els llibres. De 18.30 a 20.10, Anna Guitart condueix l'edició de tarda centrant-se més en l'àmbit cultural, el plaer de la lectura i el món del llibre.

David Cirici, Emma Vilarasau, Peyu, Quim Masferrer, Maria del Mar Bonet, Joan Miquel Oliver, Isabel-Clara Simó, Guillem Albà i La Marabunta són alguns dels noms amb qui l'espectador de TV3 podrà compartir la jornada.


L'actualitat entre roses i llibres, a "El matí de Sant Jordi"

"El matí de Sant Jordi" és el programa informatiu conduït per Cristina Riba que s'ofereix el 23 d'abril, de 9.00 a 12.00, en emissió conjunta per TV3 i el 3/24. Durant aquest especial, se seguirà tota l'actualitat de la diada de Sant Jordi arreu de Catalunya. Hi haurà connexions amb els punts que bullin d'activitat, sobretot relacionada amb els llibres i les roses: des de Barcelona, a la plaça de Catalunya i la Rambla, fins a Tarragona, Lleida, Girona, Manresa i Tortosa.

Durant el programa, Cristina Riba entrevistarà Laurà Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Patrici Tixis, president del Gremi d'Editors de Catalunya. També es connectarà amb la Rambla per parlar amb Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters, i amb Joan Guillén, president del Gremi de Floristes.

A les 14.00, hi haurà un informatiu especial de Sant Jordi, amb Ramon Pellicer, que s'emetrà des de la plaça de Catalunya de Barcelona, amb connexions arreu del territori. Des del mateix escenari, Pellicer conduirà el "TN migdia", a partir de les 14.30, amb la diada de Sant Jordi com a protagonista. Entre altres, entrevistarà l'escriptor David Cirici, premi Sant Jordi 2016.

 

Entreteniment i llibres, a "Sant Jordi'17"

TV3 celebra la diada de Sant Jordi amb "Sant Jordi'17", un doble programa especial en directe des de la plaça de Catalunya de Barcelona dividit en dues franges, una de migdia i una de tarda.

D'una banda, una edició al migdia, de 12.00 a 14.00, conduïda per Helena Garcia Melero, que tindrà un caràcter festiu i d'entreteniment a la vegada que literari. Per això comptarà amb la presència d'en Peyu, que donarà la seva visió humorística i personal de la diada de Sant Jordi, i de Marc Giró, que explicarà com s'ha de regalar el llibre i la rosa correctament. També es parlarà de llibres amb Anna Guitart ("Tria33") i Laia Servera (editora i conductora de l'"InfoK"), i el programa comptarà amb la presència de l'escriptora Isabel-Clara Simó, flamant Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Així mateix, Lluís Marquina, amb una càmera autònoma, voltarà per diversos punts de signatura per trobar-se amb autors veterans i amb els que viuen el seu primer Sant Jordi. Quim Masferrer avançarà detalls del programa "El foraster", que comença la setmana següent. L'espectacle amb el públic el posarà el clown polifacètic Guillem Albà amb el seu grup, La Marabunta. Així mateix, el programa farà connexions amb les seus territorials de Girona, Amposta, Manresa, Lleida i Tarragona, i amb el punt informatiu de la Rambla de Barcelona.

L'edició de tarda, de 18.30 a 20.10, la conduirà Anna Guitart i tindrà un àmbit més vinculat al món del llibre, de la passió i del plaer per la lectura, i del món cultural. El programa comptarà amb la presència de l'actriu Emma Vilarasau, Premi Nacional de Cultura i coautora del llibre "Camí d'anada i tornada", i amb Maria del Mar Bonet, que acaba de publicar el disc "Ultramar", coincidint amb els 50 anys dalt dels escenaris, i de qui ara Jordi Bianciotto ha fet la biografia "Maria del Mar Bonet, intensament". Hi posarà la música el cantautor mallorquí Joan Miquel Oliver, que acaba de publicar el disc "Atlantis". La poesia serà a càrrec de la parella de poetes Jaume Pons Alorda i Anna Gual.

Amb Laia Servera ("InfoK"), amb la llibretera i comissària de la delegació catalana a la Fira de Bolonya, Paula Jarrín, i amb la mestra i bibliotecària Mariona Trabal es parlarà de la transmissió de l'hàbit de la lectura als més petits.  I l'editor Josep Cots, Premi Nacional de Cultura, i el llibreter Josep Cots, passaran pel plató de Plaça Catalunya faran un Cots & Cots per valorar el vessant literari de Sant Jordi. I, a més, es parlarà del centenari de Josep Palau i Fabre amb Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Anar al contingut