Una imatge de l'últim capítol de "GR Terres del sud".
Una imatge de l'últim capítol de "GR Terres del sud".
Divendres, a les 22.55, al 33

Últims capítols de "GR Terres del sud"

Marc de las Heras ens acompanya en els capítols "Lo riu és vida" i "Sudvenirs"

Divendres 19 de desembre, a les 22.45, el 33 presenta els dos últims capítols de "GR Terres del sud": "Lo riu és vida" i "Sudvenirs".

"Lo riu és vida"
Avui la ruta recorrerà l'últim tram del riu Ebre abans d'arribar al Mediterrani. Començarem a Amposta, a bord d'una llanxa, deixant-nos endur riu avall fins a Deltebre, per acostar-nos a l'esdeveniment de l'any: la Festa de la Sega, on farem moltes coses. Primer, aprendrem a segar amb lo Polet, tot un mestre; després, amb els Quicos compondrem una cançó; ens quedarem a l'arrossada popular i, per arrodonir el dia, el Marc posarà a prova la seva veu en el gran concurs de jota cantada. Amb un final bastant inesperat, ja ho veureu! A continuació travessarem el riu per visitar Sant Jaume d'Enveja, on parlarem d'un tema polèmic: el transvasament. Continuarem amb la llanxa fins a Riumar per fer-hi una escultura de sorra molt especial. I, finalment, agafarem un caiac per acompanyar l'Ebre fins a fer-se mar. En total, uns 25 quilòmetres fets en diferents mitjans aquàtics i en un sol dia. Una experiència clara, dolça i salada, com l'aigua d'aquesta terra tan genial.

"Sudvenirs"
Una última ruta que ens servirà per repassar el nostre periple per les terres del sud. I, tot i que no podrem fer-ho tot, sí que tindrem temps per veure'n una part important. Us en recordeu? Vam començar al Vendrell passant per Valls, Montblanc, Vallbona de les Monges, Prades, Tarragona, el Priorat, Reus, Cambrils, l'Ametlla de Mar, Tortosa, Pinell de Brai, Arnes, la Sénia, els Ports, Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona i Alcanar. Han estat gairebé 500 km, recorreguts per 11 comarques, per 67 poblacions, on hem gaudit d'infinitat de productes, oficis, tradicions, festes, receptes...

Anar al contingut