Un amor impossible

TV3 roda la minisèrie "Barcelona, ciutat neutral"

Des de fa quatre setmanes s'està rodant a Barcelona, Mataró i altres poblacions catalanes la minisèrie de ficció "Barcelona, ciutat neutral", una aposta ambiciosa produïda per TV3 i Prodigius Cinema.

La història aborda un amor impossible enmig d'una ciutat sacsejada per la Primera Guerra Mundial. El film comença a la Barcelona del 1914, al mes d'agost. La rimera Gran Guerra acaba d'esclatar i, en un vaixell que no arriba a sortir mai del port, es coneixen el Karl (Bernat Quintana) i la Glòria (Nausica Bonnín). Ell és un jove de bona família que vol fugir d'una vida en què se sent atrapat; ella, una sindicalista plena d'ideals. La seva serà una història d'amor més enllà de les diferències que els separen.

"Barcelona, ciutat neutral" està dirigida per Sònia Sánchez, el guió és de Xesc Barceló i Jaume Mateu Adrover, i la banda sonora, de Nuno Malo (Portugal). Bernat Quintana i Nausica Bonnín encapçalen un repartiment que inclou 76 actors –entre ells Pep Anton Muñoz, Lita Claver, Pep Pla i Laura Conejero, entre d'altres- i uns 800 figurants. És una producció de TV3 i Prodigius Cinema, en coproducció amb Stopline Films, amb el suport de l'ICIC i l'ICAA i la participació de RTP1.

"És una història d'amistat en una Barcelona emergent i amb una guerra mundial que acaba d'esclatar", ha dit Susanna Jiménez, que ha destacat que "ha costat cinc anys" portar el projecte a bon port. El projecte pot emmarcar-se en la tendència actual a fer produccions històriques però Jiménez ha recordat: "Vam ser els primers a fer aquest tipus de produccions, que sempre ens han funcionat molt bé i han tingut distribució internacional. A més, queden com a patrimoni".

Els guionistes s'han mostrat molt satisfets amb els resultats que ja estan veient: "M'agrada que el que hem imaginat i hem escrit sobre el paper es faci realitat i estigui tan bé, i això no sempre passa", ha puntualitzat Jaume Mateu. Xesc Barceló ha situat l'acció en el moment històric: "Hi ha gent que vol emigrar, comença la Primera Guerra Mundial. Hi ha unes persones que estan esperant marxar en un vaixell que no sortirà mai, però aquella nit sorgeix entre ells l'amistat". "Barcelona s'ha convertit en una mena de Casablanca, en una ciutat neutral". Barceló ha remarcat que "és una història d'amistat però, sobretot, de solidaritat".

Pots seguir totes les novetata del rodatge d'aquesta minisèrie al seu blog  www.barcelonaciutatneutral.com.
Anar al contingut