Careta del documental sobre els 50 anys de CCOO.
Careta del documental sobre els 50 anys de CCOO.
Dijous, a les 00.10

TV3 recorda amb el documental "CCOO, 50 anys d'història de Catalunya" la història del sindicat

"CCOO, 50 anys d'història de Catalunya" és un documental de TV3 fet amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la constitució de les CCOO de Catalunya

El 20 de novembre de 1964, en ple franquisme, 300 treballadors es reuneixen en una assemblea clandestina a la parròquia de Sant Medir de Barcelona per exigir uns punts de millora de les condicions laborals i socials. 50 anys després, bona part de les seves reivindicacions són una realitat, però en un moment de transformació social i creixents desigualtats tornen a sorgir moltes inquietuds.

Amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la constitució de les CCOO de Catalunya, TV3 s'hi suma amb la producció del documental "CCOO, 50 anys d'història de Catalunya".

"CCOO, 50 anys d'història de Catalunya" és un documental sobre els avenços i els retrocessos en les condicions de vida socials i dels treballadors i treballadores, que proposa un recorregut per la història del sindicat des de la seva activitat il·legal en plena etapa franquista fins als nostres dies, passant per episodis clau de la nostra història, com la transició política o la construcció de l'estat del benestar. És també una reflexió sobre la situació de la societat actual i els reptes que té el sindicalisme avui.

Compta amb el testimoni de destacats sindicalistes, com Joan Coscubiela o José Luis López Bulla, Núria Casals, Joan Antoni González, Mercè Otero, autoritats franquistes com Rodolfo Martín Villa, la historiadora Carme Molinero, els magistrats Jordi Agustí i Montserrat Comas, els periodistes Antoni Traveria, Pitu Abril i Milagros Pérez Oliva i personalitats de la política vinculades a la història del sindicat com Xavier Trias o Joan Rigol.

El documental està dirigit i realitzat per Francesc Llobet i Una producció de Televisió de Catalunya amb el suport de la Secretaria de Comunicació de CCOO

Anar al contingut